Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2014
V. VATTAI FALUKARÁCSONY
2014. december 23.

Immár 5-ik alkalommal rendezte meg az Önkormányzat Vattán a FALUKARÁCSONYT, melyen december 23-án a falu lakossága, mint egy nagy család együtt ünnepelt a FALUHÁZ előtti téren. Az ünnepi programok műsorközlőjének: Dobos Beátának megnyitója után Korán István Attila polgármester ünnepi köszöntőjével, majd Hajnal András lelkész , és Kővári F. Dávid atya ünnepi gondolataival, a Vattai Tündérkert Óvoda gyermekeinek kedves műsorával , Korpás Zöltán művész úr karácsonyi hangulatokat idéző verseivel, és a Kiss Kata zenekar karácsonyi koncertjével tették emlékezetessé a vattai családok számára a szeretet ünnepét. A közös ünneplésen résztvevőket az ünnepi műsort követően virslivel, forró teával, forralt borral és süteménnyel látta vendégül Vatta Község Önkormányzata és Képviselő-testülete.
Köszönet a rendezvényt támogatóknak, a süteményt felajánlóknak és a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek.

ÜNNEPI ISTENTISZTELET AZ ANIMUS CSENGETTYŰS EGYÜTTESSEL VATTÁN
2014. december 21.

Különleges Karácsonyi Istentiszteletre gyűltek össze a vattai református templomban a helyi és a szomszédos településekről érkező hívek a vattai Önkormányzat és a helyi Református Gyülekezet jóvoltából. A Hajnal András tiszteletes rövid istentiszteletét követően az ANIMUS CSENGETTYŰS EGYÜTTES karácsonyi koncertjével tette az ünepek előtti pillanatokat még ünnepélyesebbé és még meghittebbé. A koncert után a gyülekezeti terembe szeretetvendégségre hívták a vendégeket.


MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA! Tájékoztató»
2014. december 9.

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testülete: 2014. december 11.-én /csütörtök/ 17.00. órakor közmeghallgatást tart a faluház dísztermében.
NAPIRENDI PONTOK
1./ Tájékoztató a Képviselő-testület 2014. évi munkájáról.
Előadó: Korán István Attila polgármester
Kérjük jelenlétükkel tiszteljék meg közmeghallgatásunkat

Korán István Attila sk.
polgármester


KÖZFOGLALKOZTATÁSI HELYETTES ÁLLAMTITKÁR: MEGHÍVÓ
2014. december 4.

Tisztelt Polgármester Úr!
A 2014 évi közfoglalkoztatási programok végrehajtásában kiemelkedő szerepet betöltő közfoglalkoztatókat az eredményes munkájuk elismeréseként az idei évben is pénzbeli jutalmazásban kívánja részesíteni a Belügyminiszter úr.
Tisztelettel gratulálok Polgármester Úrnak kimagasló munkaszervezéséhez, innovatív tevékenységéhez, példaértékű összefogásához, melynek eredményeként ezúton meghívom Önt és 1 fő munkatársát az ünnepélyes díjátadó rendezvényre az alábbi helyszínen és időpontban.
A rendezvény helyszíne: Belügyminisztérium, Márványaula
Rendezvény időpontja: 2014. december 8. 12.00 óra
Beléptetés helyszíne: 1051 Budapest, József Attila u. 2-4. További részletekA képre kattintva a program letölthető!A képre kattintva a program letölthető!


DR PINTÉR SÁNDOR ÚR LEVELE KORÁN ISTVÁN ATTILA POLGÁRMESTER ÚRHOZ / A levél letölthető
2014. december 4.

Tisztelt Polgármester Úr!
Engedje meg, hogy polgármesterré történő megválasztása alkalmából ezúton fejezzem ki őszinte gratulációmat és jókívánságaimat. Magyarország Kormányának belügyminisztereként kiemelkedő fontosságúnak tartom, hogy azok a vezetők, akik képviselik és megjelenítik a helyi közösségek alkotó erejét, egy átlátható működésű feladataiban és azok finanszírozásában megújított, jövőorientált és biztos alapot jelentő önkormanyzati rendszerben végezhetik a munkájukat.
Hiszem, hogy a kormányzat és az önkormányzat együttműködésével, a fejlesztési elképzelések megvalósításával, értékteremtő munkája és megbízatása a település érdekeinek a szolgáIatában áll.
Bízom abban, hogy az Ön számára is segítséget jelent a Belügyminisztérium és a kormányhivatal által szervezett, az önkormányzati rendszerre vonatkozó legfontosabb jogszabályi előírásokról szóló képzés, amelyet a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. §.(l) bekezdés j) pontja szerint az önkormányzati képviselőknek kell teljesíteni.
Felelősségteljes megbízatásának ellátásához sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánok.
Budapest, 2014. december 4.
Üdvözlettel:

Dr. Pintér Sándor
belügyminiszter


MIKULÁS ÜNNEPSÉG VATTÁN
2014. december 4.

Mikulás ünnepséget tartottak december 4-én délután Vattán az iskola tornatermében. A zsúfolásig megtelt teremben a vattai és a borsodgeszti gyerekek, szülők, nagyszülők gyűltek össze. A résztvevőket Korán István Attila polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal jöttek el a rendezvényre a pár hónapos kisbabáktól a nyolcadikos iskolásokig. A polgármesteri köszöntőt követően Dobos Beáta egy verssel kedveskedett a gyerekeknek, majd óriási gyerekzsivaly fogadta a Csiribi Együttest, akik vidám műsorában aktívan közreműködtek a helyi óvodások is verses műsorukkal. A vidám hangulatot fokozta a Mikulás megérkezése, aki minden gyereknek egy-egy mikulás csomagot ajándékozott. A vidám esten az önkormányzat finom pizzával és forró teával kedveskedett a mikulás est résztvevőinek.


MIKULÁS - NAPI PARTI!
2014. november 25.


SAJTÓKÖZLEMÉNY"Házi komposztálás Vatta településen"
2014. november 27.


EGYÜTT EMLÉKEZTÜNK
2014.október 23.

Iskolánk tornatermében a község lakosságával együtt emlékeztünk az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeire, hőseire.
A hetedik osztályosaink Tóth Andrásné osztályfőnök felkészítésével, színvonalas műsorral tisztelték meg a megemlékezést. Műsorukban kiemelték, hogy mennyire fontos az unokáknak az emlékezés, hogy a forradalom hőseinek emléke sohasem halványuljon el.
Korán István Attila polgármester ünnepi beszédében ismertette 1956 legfontosabb eseményeit, rávilágított az összefogás fontosságára, az együttes munka eredményességére.
Köszönjük a jelenlévő emlékezőknek, hogy ezen az esős délutánon sem feledkeztek meg az emlékezés fontosságáról!
Jóleső érzéssel tölt el, hogy iskolánk tanulói megmutathatták mennyire fegyelmezetten, érdeklődéssel tudnak figyelni társaik előadására, megtisztelve ezzel nemzeti ünnepünket.

Tóth András
tagintézmény-vezető


MEGHÍVÓ!
2014.október 16.


KÖSZÖNŐLEVÉL
2014.október 14.

Tisztelt Lakosság!

Mindenekelőtt köszönöm Vatta polgárainak, hogy október 12-én szavazataikkal támogattak, és ezzel lehetővé tették, hogy polgármesterként a FIDESZ-KDNP támogatásával tovább folytassam azt a munkát, amelyet ezelőtt négy évvel elkezdtem.
Köszönöm a Helyi Választási Bizottságnak, illetve a munkatársaimnak is, hogy zökkenőmentesen bonyolították le a voksolást.
Nem volt egyszerű, de nagy hozzáértéssel végezték munkájukat!
Gratulálok a megválasztott képviselőknek! Köszönöm a nevükben is a sok szavazatot!
A közeli napokban esküt fogunk tenni arra, hogy minden erőnkkel Vattát szolgáljuk. Semmiféle előítéletem nincs senkivel szemben mindaddig, amíg azt látom, hogy egy a közös célunk, a vattai emberek boldogulásának és életminőségének javítása.
Kérek mindenkit, hogy továbbra is segítse Jómagam és az új Képviselő-testület munkáját.

Köszönettel:


Korán István Attila
polgármester


ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYE VATTÁN
2014.október 13.

Önkormányzati választások 2014. október 12.
Feldolgozás állása: 99,99 %
Vatta települési választás eredményei
:
www.valasztas.hu
Polgármester választás

Polgármester
Korán István Attila
FIDESZ-KDNP

Képviselő testület választása

 

A települési képviselőtestület tagjainak száma :4 fő
Az önkormányzat összetétele:

Jelölt neve Jelölő szervezet
Birinyi László Független jelölt
Gönczi Gáborné Független jelölt
K. Tóth János Független jelölt
Kovalik Mihályné Független jelölt

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT 2015-re14
2014. október 14


" A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
…………………. Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2015. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2014/2015. tanév második és a 2015/2016. tanév első félévére vonatkozóan
.Tovább»

" B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

……………..Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2015. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. Tovább»

"A" típusú pályázati űrlap Tovább»
"B" típusú pályázati űrlap
Tovább»


TÁJÉKOZTATÓ
2014.október 13.

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG HATÁROZATA letölthető»

DEMETER ERVIN KORMÁNYMEGBÍZOTT KÖSZÖNŐLEVELE
2014.október 06.

Demeter Ervin kormánymegbízott köszönőlevele letölthető»

VATTA IS BEMUTATKOZOTT A KÖZFOGLALKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁSON!
2014.szeptember 26.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Munkaügyi Központ közreműködésével 2014. szeptember 26-án 10:00 - 17:00 óráig Közfoglalkoztatási Kiállítást rendezett Miskolc belvárosában, a Szent István tér – Városház tér – Erzsébet tér – Széchenyi utca körzetében. A rendezvény első alkalommal kínált lehetőséget - a megye 16 járásának, 125 településének, összesen 101 kiépített standján - a kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeként előállított termékek bemutatására.A kiállítást folyamatosan színes, zenés programok kísérték.

A kiállításon VATTA is bemutatkozott, a program keretében megtermelt mintazöldségeikkel, és a zöldségekből készített savanyúságokkal, befőttekkel! A kiállításon Korán István Attila polgármester is képviseltette magát.


VATTAI IDŐSEK NAPJA 2014. SZEPTEMBER 20-ÁN
2014.szeptember 20.

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014 szeptember 20-án a hagyományoknak megfelelően a Faluház dísztermében Idősek Napján köszöntötte a község 62. életévét betöltött lakosait. Az ünnepségen kedves ajándékkal fogadták a szépkorúakat, majd az ünnepi köszöntők után finom ebéddel látták vendégül a megjelenteket. A több mint 120 vattai nagymamát, nagyapát elsőként a helyi iskolások,óvodások kedves műsorral lepték meg, majd neves sztárvendégek szórakoztatták a vendégeket. A jó hangulatú kellemes szombat délutánról egy-egy szál virággal tértek haza otthonaikba a vattai szépkorúak.

Az ünnepi alkalommal:

Az ünnepi műsort vezette: Dobos Beáta.
Verses köszöntőt mondott: Mikola Csenge, Hankó Anett, Galuska Vivien
Ünnepi köszöntőt mondott: Korán István Attila polgármester, Tállai András, nemzetgazdasági minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő.
Vattai Tündérket Óvodásai verssel és vidám tánccal köszöntötték az időseket.
A rendezvény sztárvendégei:Tihanyi -Tóth Csaba, Bognár Rita, Szerémy Dániel népszerű operett dalok előadásával fergeteges hangulatot teremtettek és nagy sikert arattak. A vendégek az operettek után Kadlott Karcsival együtt nótáztak, sőt táncra is perdültek néhányan.
Az ünnepségen az élőzenét a szórakozáshoz és a táncokhoz Kovács és Kovács zenekara biztosította.
Csanálosi Józsefné a szépkorúak nevében köszönetet mondott a polgármesternek, a testületnek, a szervezőknek a színvonalas rendezvényért.
A rendezvényen Korán István Attila polgármester köszöntötte Vatta község legidősebb férfi és hölgy lakóit, valamint 50-ik házassági évfordulóját ünneplő Kerekes házaspárt. A Korán István Attila polgármester az ünnepi alkalmat megragadva köszönte meg Tállai András miniszterhelyettes, államtitkár, országgyűlési képviselő, Kiss Zoltán jegyző, valamint Birinyi László, K Tóth János, Vas Béla és Veréb József képviselő-testületi tagoknak az elmúlt 4 évi együttműködést,a közös munkát, a támogatást.


VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ!
2014.szeptember 10.

A Vatta Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett jelöltek a 2014. október 12. napjára kitűzött önkormányzati képviselők és polgármesterek választására. További részletek»


VATTAI IDŐSEK NAPJA 
2014.szeptember 9.


HIRDETMÉNY!
2014.augusztus 18.

Tisztelt Vattai Lakosok!
Megkezdődött a helyi önkormányzati választásra az ajánlások gyűjtése.
Ajánlást gyűjteni 2014. augusztus 25. és 2014. szeptember 8. között lehet.
Egy választópolgár akár több jelöltet, illetve megyei listát is ajánlhat (de egy jelöltet, illetve megyei listát csak egyszer).

Kiss Zoltán
HVI vezető


HIRDETMÉNY!
2014.augusztus 18.

A 2014. október 12-i önkormányzati választásokon az ajánlási küszöbértékek Vatta községben az alábbiak:
Választópolgárok száma: 745 fő
Polgármester jelölt
ajánlási küszöbértéke: 23 fő
Egyéni listás jelöltek
ajánlási küszöbértéke: 8 fő
Vatta, 2014. augusztus 18.

Kiss Zoltán
HVI vezető


TANÉVNYITÓ 2014/2015!
2014.augusztus 26.

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG:
2014. szeptember 1. 08.00
A szülőket és az érdeklődőket szeretettel várjuk.
Első tanítási nap:2014.szeptember 1.
Az első és a második tanítási napon a foglalkozások 13.00 óráig tartanak.


Krizsán Béla bácsi 90 éves!
2014. augusztus 12.


Krizsán Béla bácsit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte
Korán István Attila polgármester úr
és a képviselő-testület nevében Birinyi László.

A polgármester köszöntő szavai után átadta
Vatta Község Önkormányzatának ajándékát,

mely 2014. január 1-től
a képviselő-testület határozata alapján minden állandó lakcímmel rendelkező,
90. életévét betöltött, szépkorú lakosnak 50 ezer Ft egyszeri támogatás.
Az ajándékozás után felolvasta, majd átadta az
Orbán Viktor miniszterelnök úrtól érkezett Emléklapot.

További jó egészséget kívánunk Béla bácsinak!


TÁJÉKOZTATÓ!
2014.augusztus 06.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség Arany Fácán M. II. KÖZÉP Felnőtt 2014/2015 őszi sorsolása, a Vattai Football Klub Egyesület oldalán a http://www.vatta.hu/football_hirek.php linken elérhetők. További részletek http://www.borsodfoci.hu.


IV. FALUNAP VATTÁN 2014. augusztus 2.
2014.augusztus 2.

Az elmúlt évek hagyományait követve 2014. augusztus 2-án, immár negyedik alkalommal rendezték meg VATTÁN a FALUNAPOT. Vatta lakossága az elmúlt években sokat ünnepelt. Szinte egymást érték a faluban a település intézményeit, közúthálózatát, szolgáltatóit, sportlétesítményeit, közparkjait érintő beruházások, fejlesztések. Ennek köszönhetően Vatta sokat szépült és emellett színvonalas életminőséget biztosít lakóinak és a településre látogatóknak. Délelőtt a Faluház előtt gyülekeztek a meghívott vendégek és a vattaiak, hogy méltóképpen megünnepeljék a Tavasz utca átadását. Így az, ez évi FALUNAP avatási ünnepséggel kezdődött, melyet Illés István (Ayala) nyitott meg. Az átadási ünnepségen köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester, Tállai András államtitkár, majd a nemzetiszínű szalag átvágásához csatlakozott az avatókhoz Szilvási András ügyvezető is. Az új utat megáldotta Dávid Atya és Hajnal András református lelkész is felszentelte. A dinamikus településfejlődés ellenére település vezetője még mindig nem elégedett, további tervei vannak, melyeket szeretne Vatta lakosságának további szolgálatára megvalósítani.
Ayala az avatási ceremónia után a Játszótérre, a FALUNAPI programokra invitálta az ünneplőket.A játszótéren két színpad, több vendégsátor, ugráló vár, körhinta, trambulin, fajátékok, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás várta a kilátogatókat, büfék és árusok kínálták ételeiket, édességeiket, és a nagy forróságban nagy élvezettel fogyasztott italaikat.
Délben egy igazi nagyvárosi meglepetés program fogadta a vendégeket, mert a Szemere utcai egyházi iskola és a Szemere Park közötti területen Megyei SIMSON találkozót és gyorsulási versenyt rendeztek, melyet sokan megcsodáltak. A verseny után a motorosok felvonultak a Falunapi rendezvény helyszínére, ahol sok-sok kíváncsi szem csodálta meg a SIMSON csodákat.
Déltől-kettőig JÓ EBÉDHEZ SZÓLT A NÓTA! Cseh Imre szórakoztató műsora mellett az Önkormányzat ebédre látta vendégül a vattaiakat, melyhez süteményt és italt is felszolgáltak. Közben a színpadon megkezdődtek a kulturális programok, melyre minden eddigi Falunapot felülmúló óriási tömeg gyűlt össze a Játszótéren ahol a rendkívüli meleg ellenére jó hangulatban, kellemesen töltötték a szombatot.
Igazi kikapcsolódást és fergeteges hangulatot biztosítottak a színpadi fellépők:
Elsőként a Bükkábrányi Népdalkör dalcsokorral vonta a színpadra a figyelmet, melyet a helyi óvodások igazi show műsora követett. Köszönet a felkészítő óvodavezetőnek és kolléganőjének, akik a táncot betanították. A kulturális programot egy újabb sportbemutató követett, melyben a karatésok fegyelmezett és kemény produkcióját csodálhatták meg a nézők, közben bemutatva a település kiemelkedő karatékáit: Korán Kristófot és Sütő Krisztofert.
A műsorok közben Ayala műsorvezető folyamatosan részletesen tájékoztatta a vendégeket, miközben egy-egy ismert művész, vagy együttes dalát átírva adott elő.A sportos percek után megkezdődött a vendégsztárok fellépése. A Dupla Kávé mulatós dalai hamar a színpadhoz csábította közönséget, melyet a Bács- megyéből érkező óriási sikert arató Szentkirályi Tánccsoport csak tovább fokozott. A sztárközreműködők között Péter Szabó Szilvia elegáns megjelenése és diszkrét előadása, majd Csocsesz temperamentumos produkciója fergeteges hangulatot eredményezett. A felfokozott hangulatban Korán István Attila polgármester lépett a színpadra és mondott köszöntőt. Beszédében kiemelte az elmúlt évek munkájának eredményét, kihangsúlyozta Vatta település fejlődését, kiemelte további terveit. Beszéde zárásaként nagy örömmel nyugtázta, hogy a FALUNAPRA nagyon sokan eljöttek, és ez örömmel tölti el, mert úgy látja mindenki jól érzi magát, és akkor nem volt hiába való a munkatársaival végzett megfeszített munka. A köszöntő után a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt nagy sikert arató Szabó Ádám: a harmonikás lépett színpadra, aki kellemes hangjával és persze a nélkülözhetetlen harmonikájával elkápráztatta a közönséget. A sztárvendégek sorát a Desperado nagyszabású élő koncertje zárta. A koncert alatt beindult a nóta és a tánc, mely a Czikó-Barsi-Duó zenéjére tovább folytatódott, és így zárult a fergeteges IV. Falunap Vattán. A nagysikerű rendezvényért köszönet az Önkormányzatnak, Korán István Attila polgármesternek, a szervezésben és a lebonyolításban közreműködőknek és a támogatóknak.


FALUNAPI PROGRAMVÁLTOZÁS!
2014. július 31.

2014. augusztus 2.
10.00 Gyülekezés a hivatal előtt - Tavasz utca átadási ünnepsége
A VAGA-BANDA előadása elmarad, programjukat egy későbbi időpontban tartjuk meg.

12.00-14.00 A Szemere utcai egyházi iskola és a Szemere Park közötti területen Simson gyorsasági verseny. Kérjük a lakosságot, hogy a verseny ideje alatt ezen a területen fokozott óvatosággal közlekedjenek.
Türelmüket, megértésüket köszönjük.
A verseny után a versenyzők felvonulnak a Falunapi rendezvény helyszínére.
12.00 - 14.00 EBÉD: JÓ EBÉDHEZ SZÓL A NÓTA!
Cseh Imre
előadóművész műsora.

Az Önkormányzat megvendégeli Vatta község lakosságát
További programok változatlanok!


VATTAI FALUNAP 2014. AUGUSZTUS 2. 
2014. július 21.


KÖZLEMÉNY
2014. július 22.

Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség által megküldött Közlemény. Letölthető PDF*


FELHÍVÁS
2014. július 22.

Értesítjük a Tavasz utca lakóit, hogy 2014. július 23. (szerda) és 2014. július 27. (vasárnap) között útépítés miatt lezárjuk a Tavasz utcát teljes hosszában.
Kérjük megértésüket!

Korán István Attila
polgármester


BÜSZKESÉGÜNK...
2014. július 22.

Kókáné Pásztor Éva
Szűcs népi iparművész


Magas színvonalú és művészi kivitelezést ötvöző kézműipari munkájával 2014. évben MAGYAR KUCSMÁK termékével elnyerte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001. évben alapított „Magyar Kézműves Remek” címet, ezért terméke forgalmazásánál jogosult a megkülönböztető cím használatára.

A Magyar Kézműves Remek 2014-es díjátadó ünnepségét a Vajdahunyad várában tartották. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.
A kiállítás megtekinthető a Vajdahunyad várában 2014. július 2. és 2014. július 27.


KONDITEREM NYITÁS: 2014. július 8.(kedd)
2014. július 07.

KONDITEREM NYITÁS!
Nyitás: 2014. július 8. (kedd)
Nvitvatartási idő:
Kedd - Péntek: 14.oo - 2o.oo
Szombat: 1O.OO - 16.00
Vasárnap _ Hétfő: ZÁRVA
1 alkalomra szóló jegy ára: 4oo.- Ft
1o alkalmas bérlet ára: 3ooo.- Ft
1 alkalom max. 1,5 óra.
SZAUNA
használat díja (előzetes bejelentkezés alapján): 5oo.- Ft/fő /alkalom (min. 2fő).
Konditerem házirendje és használati szabályzata»

VATTAI POLGÁRŐR BÁZIS ÁTADÁSA 
I. VATTAI POLGÁRŐRNAP

2014. június 28.

2014. június 28-án 10 órakor az I. VATTAI POLGÁRŐRNAPON ünnepélyes keretek között adták át a VATTAI POLGÁRŐR BÁZIS megújult épületét.
Házigazda szerepét, az ünnepség sztárvendége: AYALA ( Illés István rendőr alezredes ) humorista látta el.
Az avatási ünnepségen köszöntőt mondott:Korán István Attila polgármester, aki köszöntötte a meghívott vendégeket és a megjelent ünneplőket:

 • Tállai András államtitkárt
 • Csóra Györgyöt, BAZ Megyei Polgárőr Szövetség elnökét
 • Szakos Istvánt, BAZ Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettesét
 • Dr Ongai Péter alezredest, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetőhelyettesét
 • Szemán Imre rendőr őrnagyot, Bükkábrány Rendőrőrs parancsnokát
 • Vályi Lászlót Mezőnagymihály polgármesterét
 • Fekete Jánosnét Sály polgármesterét, aki a rendezvényre később érkezett,
 • A vendég polgárőrcsapatokat, a vattai képviselőtestület tagjait, a rendezvényen megjelent ünneplőket.

A polgármester köszönetet mondott a LEADER Egyesület támogatásáért, melynek köszönhetően megvalósulhatot ez a beruházás, mellyel a helyi polgárőr egyesület működési feltételei lényegesn javultak. Köszönetet mondott a kivitelezőnek: Nyikes és Társa Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. vezetőjének Nyikes Zoltánnak, Sáth Péter tervezőnek, Herkely György műszaki ellenőrnek és Bódi György projektmenedzsernek. A pályázat keretében került beszerzésre: 2 db rendezvény sátor, 2 db elektromos kerékpár, 1 pár adó-vevő, 1 db fényhíd a polgárőr autóra, 1 db laptop, 1 db nyomtató, asztalok, padok. A 30 fős Vattai Polgárőr Egyesület a napokban tartotta tisztújító gyűlését, melyen új elnöknek választották: Birinyi Lászlót, elnökhelyettesnek Gönczi Gábor, gazdasági vezetőnek pedig Kovács Istvánt. Megköszönte a polgárőrök eddig végzett lelkiismeretes munkáját és a jövőbeni munkájukhoz sok sikert, és a mai Első Vattai Polgárőrnapra, melyet hagyományteremtő céllal szerveztek, mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Ünnepi köszöntőt mondott:

 • Tállai András államtitkár
 • Csóra György, BAZ Megyei Polgárőr Szövetség elnöke
 • Birinyi László a Vattai Polgárőr Egyesület vezetője

A köszöntők után a nemzeti színű szalagot Korán István Attila, Tállai András, Csóra György és Birinyi László vágta át. Az avatás után megtekintették az épületet, majd megkezdődött a polgárőrcsapatok labdarugó tornája. A sportolást követően a helyi konyha közreműködésének köszönhetően izletes, tartalmas, csülkös babgulyást ebédeltek a vendégek, majd kihirdették a labdarugó torna eredményét és átadták a díjakat. A lelkes játékban első helyezést ért el: Mezőnagymihály csapata, második lett Vatta I csapata, harmadik helyezést ért el Sály polgárőr csapata. Az első Polgárőrnapon a jó hangulatot AYALA humorista ( Illés István rendőr alezredes) humorbombái biztosították, Czikó Gábor ismert slágerek, mulatós dalok színvonalas előadásával szórakoztatta az ünneplőket.


ÁLLÁSPÁLYÁZAT - ÓVODAVEZETŐ!
2014. június 23.

A képekre kattintva a pályázati oldalak letölthetők!


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2014. június 23.

Vatta Községben kéményseprő-ipari tevékenység közszolgáltatójának kiválasztására Vatta község Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény 3. § (1) bekezdése alapján Vatta község közigazgatási területén kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására nyilvános pályázatot ír ki.
A pályázat benyújtásának határideje: 2014. július 14.
A pályázó feladata: Vatta község közigazgatási területén a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény és a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról szóló 14/2012. (XII.19.) önkormányzati rendelete szerinti kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás teljes körű ellátása.
A pályázat és a tevékenység feltételei:
- a tevékenység kezdete: 2015. január 1.
- a kiíró a közszolgáltatási szerződést határozott időtartamra, 5 évre köti.
További részletek»


FELHÍVÁS
2014. június 20.

Tisztelt Lakosaink!
Vatta Község Önkormányzatánál lehetőség van 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó vattai lakosoknak „Nyári diákmunka elősegítése 2014” munkaerő-piaci programban való részvételre. A diákok közül a munkáltató választja ki az adott feladat ellátására legmegfelelőbb jelölteket.
A támogatás lehetséges ideje: 2014. július 1. és augusztus 31. közötti időszak.
A program keretében ebben az időszakban legfeljebb napi 6 órás munkaviszonyban történő foglalkoztatás támogatható.
J
elentkezni lehet:2014. június 23. (hétfő) reggel 9 óráig (legkésőbb)
Személyesen Vatta Község Önkormányzatánál
vagy Telefonon Korán István Attila polgármester úrnál:
70/932-1534 vagy a 70/637-3230 számon.


HÁLAADÓ ISTENTISZTELETET TARTOTTAK A GYÜLEKEZETI HÁZ MEGÚJULÁSÁÉRT VATTÁN
2014. június 14.

A Vattai Református Gyülekezett hívó szavára 2014. június 14-én 14 órakor Hálaadó Istentiszteletre gyültek össze a református templomba. Igét hirdetett:Főtiszteletű Csomós József a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke. Hajnal András református lelkész ismertette a Gyülekezeti Ház felújításával kapcsolatos pályázási és beruházás munkafolyamat fő állomásait. Az istentiszteletet követően a Gyülekezeti Háznál ünnepi beszédet mondott Korán István Attila, Vatta polgármestere, valamint Tállai András államtitkár. A nemzeti színű szalag átvágását követően a gyülekezet és a meghívott vendégek megtekintették a felújított épületet és az abban berendezett kiállításokat: Kókáné Pásztor Éva: szűcs, nép iparművész termékeit, Papp István fotós képeit, Bodó Bettina és Csécsi Marcell amatőr fotós fotóit, Dudás Ágnes mézeskalács készítő remekműveit, Korán Kristóf karate versenyző sporteredményeit-majd szeretetvendégségen vettek részt.


BALLAGÁS AZ ISKOLÁBAN
2014. június 14.
BALLÁGÁS
A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2014. június 14-én, 09.00 órakor.

KONDITEREM ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA VATTÁN
2014. június 07.

2014. június 7-én délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel Vattán az EMVA Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER program keretében megvalósult konditermet. Az Európai Uniós és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege: 19.341 151.-Ft. Az igényesen felújított épületben korszerű sporteszközök biztosítják a helyiek sportolási, mozgási lehetőségét. A beruházás kiváló minőségét a Nyikes és Társa Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Bt., mint kivitelező, valamint Sáth Péter és Herkely György műszaki ellenőrök biztosították. Az avatási ünnepségen avató beszédet mondó Korán István Attila polgármester a saját életmódjának tudatosan épített változásaival szemléltette a sportolás és az egészséges életmódra való áttérés fontosságát, melyhez alapot biztosít a mai napon átadásra került konditerem rendszeres használata. A nemzeti színű szalagot Nyikes Zoltán és Korán István Attila polgármester vágta át, és adták át a vattaiak használatára. A létesítményt Hajnal András református lelkész szentelte meg. A sportoláshoz való szoktatás kezdőlépéseit Rubint Réka tette meg, aki a színpadon példát mutatva hozta lendületbe a bátrabbakat. Schobert Norbertnek az egészséges életmóddal kapcsolatos előadását elgondolkodva, árnyékba húzódva hallgatták végig a nyári forróságban is szépszámmal megjelent vattaiak. Az ünnepélyes avatás után minden jelenlévőt egy nagyon finom, de egészséges ebéddel láttak vendégül: párolt csirkemell, ínyenc salátákkal, párolt zöldségekkel. A forróságban a sportolók és a sportolással barátkozó vattaiak Magyarország új ásványvizét is megkóstolhatták. A konditermet sokan megtekintették és a fiatalabb korosztályból többen ki is próbálták. Bízunk benne, hogy a vattaiak élni fognak a lehetőséggel és naponta fogják használni a konditerem eszközeit.

MEGHÍVÓ: HÁLAADÓ ISTENTISZTELET A GYÜLEKEZETI HÁZ MEGÚJULÁSÁÉRT 
2014. június
"Ha az Úr nem építi a házat,
hiába fáradoznak az építők"
/Zsoltárok 127.I./
A Vattai Református Egyházközség szeretettel hív gyülekezeteket, családokat, hálaadásra indulókat ünnepi istentiszteletre.
Az alkalom a vattai református templomban: 2014. június 14-én 14.00 órakor kezdődik.
Igét hirdet: Főtiszteletű Csomós József A Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke. A hálaadó istentiszteletet követő szeretetvendégségen is számítunk megtisztelő jelenlétére.
Áldáskívánással: a vattai református gyülekezet

VATTA FC- TISZAKESZI:Ifi:0-9 Felnőtt:1-4
2014.június 08.
IFI: 0-9
FELNŐTT: 1-4

BALLAGÁS A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2014. június 06.
ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLÁGÁS
VOLT A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2014. június 6-án, 15 órakor.

MEGHÍVÓ: KONDITEREM ÁTADÁSA: 2014. JÚNIUS 7. 
2014. június 03.

Falumegújítás és fejlesztés átadási ünnepség
2014. május 30.

2014. május 30-án (péntek) 10 órától ünnepélyesen felavatták Vattán az új multifunkciós műfüves sportpályát, a játszótér bővítését, a vattai főút mellett épült közparkot és piacteret. Az ünnepséget a virágos közparkban tartották, ahol a Kiss Kata Zenekar műsorát a látványos szökőkút csobogása kísérte.
Az ünnepségen megjelent vendégeket: Tállai András államtitkár urat,a szomszédos települések polgármestereit, a kivitelező cég vezetőit, a helyi egyházak vezetőit, a vattai lakosokat Korán István Attila polgármester köszöntötte, majd az átadásra kerülő beruházások megtekintésére invitálta a vendégeket. A helyszíni bejárás, az új piaci séta után visszatérve a közparkba ünnepi beszédet mondott Korán István Attila polgármester, Tállai András államtitkár, majd az új létesítményeket Dávid Atya megáldotta, és Hajnal András református lelkész megszentelte. Ezt követően átvágta a nemzetiszínű szalagot: Tállai András államtitkár, Korán István Attila polgármester, Szilvássi András és ifj. Szilvássi András a kivitelező cég vezetői.
Az új létesítményeket a vattaiak már használatba is vették: a műfüves pályán vidáman fociztak a gyerekek, a piacon pedig már többféle portékát kínáltak az árúsítók:kecske-birka gomolya, juhtúró, több féle lekvár, tea, méz, gyümölcsök: eper, büszke, cseresznye. Lehetett vásárolni zöldségféléket, tojást, édességeket, ajándéktárgyakat. Az avatóbeszédében a polgármester felhívta a figyelmet a közeli napokban várható további beruházások várható átadására is, melyekre szeretettel hívta a jelenlévőket: június 7-én konditerem, 28-án polgárőr bázis, augusztus 2-án pedig az óvodabővítés ünnepélyes átadása várható. Ezekkel a beruházásokkal a vattai lakosok életkörülményeinek színvonala még tovább javul, mert minden beruházás azért készül, hogy minden lakó jól érezze magátt itthon: Vattán.


IV.GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2014. május 25.

A vattaiak immár negyedik alkalommal a szikrázó napsütésben, fergeteges hangulatú gyermeknapot, bográcsfesztivált rendeztek május 24-én. A korszerű gyermekjátékokkal felszerelt játszótér ideális helyszín volt a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt. A vattaiak és a településre látogató vendégeik, családok, baráti társaságok már a kora délelőtti órákban megkezdték a főzősoron a bográcsokban, tárcsákon a gasztronómiai ínyencségek készítését, így rövid időn belül kellemes illatok terjedtek a levegőben. A szigorú zsűri tiszteletbeli elnöki posztját Ihos József kapta, további zsűri tagként dolgopzott: Laczkó Tibor úr, az Etna Pizzéria vezetője, Ivánkai Péter úr, az ETNA Pizzéria konyhafőnöke,Vass Béla képviselő úr és Nagy Ervin úr- akik folyamatosan figyelemmel kísérték az előkészületi munkákat, majd kóstolták a kész ételkülönlegességeket. A JÁTSZÓTÉR egésznapi „alaphangulatát” IHOS JÓZSEF (KATÓ néni) humorista, vidám hangulatú, humorbombákkal fűszerezett műsorvezetése adta meg. A gyerekek a hagyományoknak megfelelően ez évben is együtt reggeliztek a polgármesterrel, délben babgulyást ebédeltek, sőt uzsonnára nagyon finom óriás perecet kaptak üdítővel. Így az önfeled játékhoz minden feltétel biztosított volt. Nagy újjongással, vidám kacajjal vették birtokba a gyermekjátékokat és élvezték a gyermekprogramokat. Többféle játék, kézműves sátor, arcfestés, rendőrautó bemutató, fajátékok, ugrálóvár, és az új műfüves pálya várta a kicsiket.
Az új, egyen polóba öltözött önkormányzati dolgozók és segítőik gondos előkészítéssel szervezték az egésznapos rendezvényt, a változatos, és minden korosztály szórakozását kielégítő nagyszínpadi programokat, mely a gyerekeknek nagy élményt jelentő Pepe bohóc és a Bóbita Együttes műsorával kezdődött, majd a Szomolyai Rece Hagyományőrző Egyesület nótázásával folytatódott. A helyi óvodások és iskolások vidám műsora, a harsányi mazsorettek tánca után kihirdették a bográcsfőző és hússütő verseny eredményét és átadták az értékes díjakat. Az eredményhirdetés után ismét a nagyszínpad elé tömörültek a vendégek az Elite Dance Tánciskola rendkívül színvonalas bemutatójának látványa miatt. Sok-sok tapssal jutalmazták az akrobatikus produkciókat.
A látványos bemutató után Korán István Attila polgármester és Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte a helyi és a vendégként érkezett gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, valamennyi vendéget, akik azért jöttek, hogy együtt ünnepeljék a gyermeknapot és együtt töltsenek el egy kellemes vidám hétvégét, melyhez Vattán az időjárás is nagyon kedvezett.
A köszöntők után folytatódtak a nagyszínpadi programok Henna és Ferry mulatós nótáival, majd következtek a fiatalok kedvencei a ByTheWay és Vastag Tamás műsora. A jóképű énekestől az amúgy is meleg időben felforrósodott a vattai játszótér: a lányok tomboltak, és több száz mobil bámult a levegőben a színpad felé, egy-egy kedves emlék megörökítése érdekében. A rendezvény záró sztárvendége Groovehouse is nagy sikerű koncertet adott, melyet fokozott a zenekar szólóénekesének Judy a 2 éves kislányának a színpadi megjelenése. A záró koncert után Dj. Lexi – közreműködésével éjfélig mulattak a vattai családok és barátaik.
Köszönet a rendezvény szervezőinek és támogatóinak.


GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT!
2014. május 08.

Jóságodról elmélkedünk templomodban, Ó Isten.”
Zsoltárok könyve, 48, 10

GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT(letölthető pdf*)
A pályázat témája: TEMPLOM mint épület, templom mint szimbólum képi megjelenítése, ezzel kapcsolatos élmények bármelyike megörökíthető, megalkotható, művészeti megkötések nélkül.
Csak ülj és alkoss!
A rajzok, pályamunkák tetszőleges méretben készülhetnek, maximum A3-as méretig.
Beküldési határidő: 2014. június 9.
Az alábbi címre várjuk munkáitokat: 3431 Vatta, Szemerekert köz 1. (Vagy személyesen odaadható a lelkipásztornak.)
A nevezéshez az alábbi adatok feltüntetése szükséges:
· Alkotó neve
· Életkora
· Szülő/ gondviselő neve
· Levelezési címe
· Telefonszáma
· E-mail cím
A pályaművek elbírálásának nehéz feladatát Farkas Lászlóné, Szabóné Vascsák Andrea és Kása Lajosné végzik majd, eredményhirdetés június 15-én, a tanévzáró istentiszteleten lesz.
Az elkészült alkotások megtekinthetők lesznek a vattai református gyülekezet közösségi házában.

Vattai Református Gyülekezet


Falumegújítás és fejlesztés átadási ünnepség
2014. május 25.
Vatta Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az EMVA Falumegújítás és fejlesztés LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével megvalósult pályázat 4 célterületének: játszótér bővítése, közpark, piactér, multifunkciós műfüves sportpálya ünnepélyes átadására 2014. május 30-án (péntek) 10 órától.
Vendégünk: Tállai András államtitkár úr
Fellép a Kiss Kata Zenekar

SAJTÓKÖZLEMÉNY   
2014. május 29.
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Házi komposztálás Vatta településen
KEOP-6.2.0/A/11-2011-0220

Vatta községben komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósul meg az Önkormányzat szervezésében. A projekt során 250 db 1 m3-es felületkezelt tölgyfa komposztáló láda kerül ingyenesen kiosztásra a település lakosai részére.
A sajtóközlemény a képre kattintva letölthető!EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS 2014.05.25. FIDESZ-KDNP-KAMPÁNYGYŰLÉS VATTÁN!
2014. május 16.


VATTAI BERUHÁZÁSOK!
2014. május 10.
Pihenőpark, szökőkúttal
Őstermelői piac

Lassan befejezéséhez közelednek a vattai beruházások. A mai készültségi szinten is már érvényesülnek a piac és a szabadidőpark látványos elemei.


HIRDETMÉNY!
2014. május 06.

Változás az Orvosi Ügyeleti ellátás helyszínében
Emőd Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy az Orvosi ügyelet épület felújítási munkálatai miatt, az Ügyeleti ellátás az
Egészségügyi központba Kossuth utca 12 szám alá költözik.
Az új helyszínen 2014. május 6.-tól (Kedd) kezdődik a rendelés.
A rendelési idő és a telefonszám változatlan marad!
Elérhetőségek: Orvosi ügyelet: 46/476-211

Megértésüket Köszönjük.
Emőd, 2014.04.30

Emőd Város Önkormányzata


VATTÁRÓL AZ ÉSZAKBAN!
2014. május 04.
Vatta is bemutatkozási lehetőséget kapott az ÉSZAK-MAGYARORSZÁG című megyei napilap 2014. május 3-án megjelent TELEPÜLÉSEINK című magazinjában. A 40 oldalas mellékletben több Borsod - Abaúj – Zemplén megyei település, falu, kisváros vezetője számolt be az elmúlt években elért fejlődésről, eredményekről, további terveikről. Vatta község polgármestere Korán István Attila is bemutatta a közösen elért sikereket, és ismertette a jövőbeni terveket.
Korán István polgármester "Vatta nagyon sokat fejlődött, a községben egymást érték az avatások.
VATTA. A település részt vett a kormány adósságkonszolidációjában, ennek értelmében 10 millió 425 ezer forint tehertől szabadultak meg. Fejlesztések, megnyert pályázatok: Szemere Park (15 millió), játszótér bővítés (5 millió), műfüves sportpálya (10 millió), Pihenőpark szökőkúttal (5 millió), fedett őstermelői piac (5 millió), fűnyíró traktor (1,5 millió), Közösségi tér és konditerem (25 millió), polgárőr bázis (15 millió) parókia felújítás (19 millió), sportöltöző
Örömteli pillanatokban nincs hiány Vattán

(11 millió500 ezer), szociális célú tűzifa (1 millió 650 ezer), óvoda bővítése, felújítása önerővel (26 millió), közfoglalkoztatás (70 millió), házi komposztálás (9 millió 500 ezer).A napokban adták át a Belügyminisztérium által kiírt, a közbiztonság növelését szolgáló térfigyelő kamerarendszer kiépítését szolgáló pályázatunkat.
Startmunka Program: Apríték tüzelésű kazán beszerzése (4,5millió), apríték tároló építése, Szemere Bertalan utca vízelvezető árok és járda felújítása, mederlapok, betonelemek gyártása, mezőgazdasági gépek beszerzése, mezőgazdasági gépeknek tároló építése, 4 hektáros mezőgazdasági területen konyhakerti növények termesztése a 200 személyes konyhájuk számára, virágládák gyártása. Önerős fejlesztések: Autóvásárlás (2,4millió), Szemere Bertalan utca aszfaltozása (15 millió), katolikus és református temetők karbantartása, templomok és környékük karbantartása, apróbb javítások, közterületek karbantartása, karácsonyi díszkivilágítás.
Terveink: Tavasz utca aszfaltozása (17 millió), Tavasz utca vízelvezető árok kialakítása a 3-as számú főútig, buszmegállók cseréje, vízelvezető árkok, járdák rendbetétele, a hivatal előtti parkoló kialakítása, tiszta, virágos település, közvilágítás bővítése.
Idei rendezvények, avatások: játszótér bővítés, műfüves minipálya, őstermelői piac és a pihenőpark szökőkúttal átadása, Gyermeknap és Bográcsfesztivál, közösségi tér, konditerem ünnepélyes átadása, polgárőr bázis átadása, falunap, idősek napja, falukarácsony.
Ismét indul
Korán István polgármester: "Amikor 2010-ben úgy döntöttem, hogy vállalom a megmérettetést a polgármesteri székért, nem elsősorban a saját sorsom izgatott, hanem a korábbi évek történései, tapasztalatai sarkaltak arra, hogy induljak el a választásokon. Örömmel tapasztaltam, hogy nagyon sokan álltak mellém, illetve segítik azóta is munkámat. Az elmúlt bő három évet sikeresen zártuk, de ezek a sikerek nem valósulhattak volna meg Tállai András államtitkár, a Dél-borsodi Leader munkatársai, az önkormányzat dolgozói, a közmunkások és nem utolsósorban a lakosság segítése, családom támogatása nélkül. Ha a lakosság úgy gondolja, hogy támogat, akkor a következő ciklust is szívesen vállalnám, hiszen még sok a teendőm."

Forrás: Észak-Magyarország Településeink magazin 2014. május 03.


Korán István Attila polgármester a Coffe Light-ban (Szinva Rádió)
2014. április 28.

A hanganyag a képre kattintva letölthető

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2014. április 09.
Tisztelt Lakosok! Kedves Vattaiak!

Ezúton szeretném megköszönni a lakosság nagyarányú részvételét a 2014. április 6-án megtartott országgyűlési képviselők választásán, függetlenül attól, hogy mely jelöltet vagy pártot támogatták.
A szavazók kifejthették álláspontjukat, vélemény tudtak nyilvánítani voksukkal és újabb négy évre bizalmat szavaztak a FIDESZ-KDNP-nek.

Kérném, hogy a további politikai csatározások helyett fogjunk össze, dolgozzunk együtt a község javáért, hiszen politikai hovatartozástól függetlenül minden lakos érdeke településünk fejlesztése.

Végezetül fel szeretném hívni a figyelmet a 2014. május 25-én tartandó választáson való részvétel fontosságára, hiszen európai uniós szinten is hallatnunk kell a hangunkat, erős közösségként kell fellépnünk.

Korán István Attila
polgármester


Folyamatban lévő beruházások Vattán
2014. április 05.
A folyamatban lévő beruházások ide kattintva megtekinthetők.

LOMTALANÍTÁS!
2014.április 03.

ÉRTESÍTJÜK A KÖZSÉG LAKOSSÁGÁT, HOGY A MIREHUKÖZ NONPROFIT KFT. TELEPÜLÉSÜNKÖN LOMTALANÍTÁST VÉGEZ

2014. április 8-án (kedden)

A lomtalanítás a meghirdetett napon reggel 6 órától kezdődik és tart a napi útvonaltervben szereplő utcák befejezéséig. A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni.

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, fametszést, építési törmeléket, épület bontásából származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat.

A lakosság részére továbbra is lehetőség van építési törmelék, zöldhulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs leadására a miskolci hulladékudvarok egyikében. Bővebb tájékoztatást a honlapon talál (www.mirehukoz.hu).

Korán István Attila sk.
polgármester


FELHÍVÁS!
2014.március 30.

Tisztelt Lakosaink!
Vatta Község Önkormányzata folyamatosan szépíti, parkosítja a község köztereit. Célunk egy szebb, kulturáltabb lakókörnyezet kialakítása községünk érdekében.
Kérjük, aki teheti gondozza, öntözze az Önkormányzat által kiültetett fákat, cserjéket, növényeket.
Nagy szívfájdalmunk, hogy az általunk beültetett növények egy részét megrongálták, kitörték. Kérjük mindenki segítségét abban, hogy ezeket a rongálásokat megelőzzük.
Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, ha rongálást, károkozást észlelnek, szíveskedjenek feltétlenül azt jelezni az Önkormányzat felé, akár névtelenül is, hogy meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket a rongálókkal szemben.
Úgy gondoljuk, hogy a vattaiak segítő összefogásával lakóhelyünk szebbé, otthonosabbá, tisztábbá tehető. Ezért számítunk mindenki segítségére, részvételére a falu szépítése érdekében végzett munkában.

Korán István Attila
polgármester


Balázs Sándorné, Marika néni 95 éves ! 
2014.március 31.
Balázs Sándorné, Marika nénit 95. születésnapja alkalmából köszöntötte Korán István Attila, Vatta polgármestere, és a képviselő-testület nevében Vas Béla képviselő úr. Korán István köszöntő szavai után átadta az önkormányzat ajándékát, - mely 2014. január 1-től a képviselő-testület határozata alapján minden állandó lakcímmel rendelkező, 90 életévet betöltött, szépkorú lakosnak 50 ezer Ft egyszeri támogatás. Az ajándékozás után felolvasta, majd átadta Orbán Viktor miniszterelnök úrtól érkezett Emléklapot.

Kedves Marika Néni!
További jó egészséget kívánunk!


Kazánfűtő tanfolyam záróvizsga! 
2014.március 31.

2014. március 10-én (hétfő) került sor a kis teljesítményű kazánfűtő tanfolyam záróvizsgájára, a tanfolyam 2013. december 16-án kezdődött.
A tanfolyamon 14 fő közfoglalkoztatott vett részt, melyből 8 fő vattai volt.
Mindannyian sikeresen végezték el ezt a 300 órás tanfolyamot. Az elméleti és gyakorlati oktatást, képzést a Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola és a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola tanárai végezték.
A megyében az Andrássy Gyula Szakközépiskola által szervezve több száz ilyen tanfolyam indult és országos viszonylatban több százezren vettek részt abban az országos szintű munkában, melynek célja a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési esélyeinek növelése volt OKJ-s bizonyítvány megszerzésével.
Így télvíz idején, amikor nincs annyi munka, nincs annyi teendő, ezért lehetőség adódik a szakmai tudásuk vagy másodszakmájuk gyarapítására tanfolyami képzés formájában. Csirmaz István a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképzőiskola igazgatója, a tanfolyam egyik szervezője szerint nagyon szép eredmény született: négy db 5-ös, egyetlen egy elégséges és a többiek is 3-as, 4-es jeggyel zárták a képzést.
Nagyon szorgalmasak voltak a tanfolyam hallgatói, több helyen nagyon sok típusú kazánt tanulmányoztak elméleti és gyakorlati szempontból, meleg víz előállító berendezéseket, különböző fűtőanyaggal működő kazánokat tanulmányoztak, amelyeket megtanultak kezelni, üzemeltetni. Csirmaz István, a vizsgabizottság nevében köszönetet mondott Korán István Attilának, a község Polgármesterének a helyszín biztosításában nyújtott közreműködéséért és további sok sikert, szép eredményeket kíván a tanfolyam résztvevőinek.


MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2014.március 14.

2014.március 14-én 14.30 órától az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 166-ik évfordulójának tiszteletére emlékünnepségét tartották Vattán a Szemere Parkban. A csodálatos tavaszi napsütésben pompázó Szemere Park körül szépszámmal gyűltek össze a vattaiak a történelmi esemény méltó megünneplésére. A rendezvény helyszínére a Szemere Bertalan Tagiskola tanulói, tanáraik kíséretével ünnepélyesen vonultak át az iskolából, majd a parkban díszsorfalat állva vettek részt az ünnepségen. Az ünneplőket Korán István Attila polgármester köszöntötte, aki ünnepi beszédében méltatta a hősöket és felidézte a település történelmi pillanatait . Az ünnepi beszéd után a Vatta Község Önkormányzatának jelenlévő képviselői és Tóth András a Szemere Bertalan Tagiskola tagintézményvezetője megkoszorúzták Szemere Bertalan szobrát. A koszorúzás után a 48/49-es történelmi eseményeket felelevenítő műsort adtak elő az iskola tanulói. Az ünnepi műsort követően Korán István Attila polgármester megköszönte a település lakóinak, hogy eljöttek, s így együtt ünnepelhették az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünket, ebben a szép tavaszi időben. A polgármester külön megköszönte a Szemere Bertalan tagiskola tanulóinak -és a felkészítő tanárnak a színvonalas ünnepi műsort.


MÁRCIUS 15-i ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS
2014. március 3.


Szabadtéri tüzek megelőzése!
2014.március 13.

Az egyre enyhébb időjárásnak köszönhetően napról napra többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet. Ezek során fokozott figyelmet kell fordítani a tűzvédelmi szabályok betartására, hiszen minden év tavaszán visszatérő problémát jelentenek a szabadtéri tüzek, ugrásszerűen megnő az ilyen típusú esetek száma. Különféle okokból gyulladhatnak meg erdők, mezők és tarlók, de a számok azt mutatják, hogy a legtöbb eset emberi gondatlanságra vezethető vissza. A katasztrófavédelem és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság éppen ezért kiemelt feladatként kezeli a vegetációtüzek megelőzését, az ezzel kapcsolatos figyelemfelhívást és tájékoztatást. További részletek»


Támogassa adója 1%-val!
2014.március 07.
Támogassa személyi jövedelemadója 1%-val a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET-tet. Adószám: 19916116 - 1 - 05

Támogassa adója 1 %-val!
2014. március 07.
Támogassa személyi jövedelemadója 1 %-val a VATTAI GYERMEKEKÉRT IFJÚSÁGÉRT ALAPÍTVÁNYT! Adószám: 18430316 - 1 - 05


2014 ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR
2014. március 14. 14.30-tól 1948/49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára rendezett ünnepség
2014. április 6. Országgyűlési Képviselők 2014. évi választása
2014. május hónap
Leaderes pályázatok keretében megvalósuló beruházások átadása várhatók:a játszótér bővítése, a műfüves minipálya, az őstermelő piac és a pihenőpark szökőkúttal.
2014. május 24.

IV. Gyermeknap és Bográcsfesztivál.
Főzőverseny
: Két kategóriában lehet indulni: bográcsos ételek és sültek (tárcsán, roston).
Programok:

o Pepe bohóc
o Szomolyai Rece Hagyományőrző Egyesület műsora
o Bóbita Egyuttes műsora
o Óvodásaink és iskolásaink előadása
o Elite Dance Tánciskola bernutatója
o Henna és Ferry mulatós műsora
o By the way műsora
o Vastag Tamás előadása
o Groovehouse
o Dj. Lexy

KÜlönböző meglepetésekkel kedveskedünk a gyermekeknek!

2014. június 7.
Közösségi tér, konditerem ünnepélyes átadása Schobert Norbert és Rubint Réka közreműködésével. Várjuk családok jelentkezését különböző versenyekre. Minden csapat ajándékot kap.
2014. június 28.
Polgárőr Bázis átadása a környező Polgárőr Egyesületek bevonásával - meglepetés vendéggel
2014. augusztus 2. FALUNAP: Délelőtti program: Zenés felvonulás és az Óvoda ünnepélyes átadása. Délután: színvonalas programokkal várjuk a lakosságot és a kedves vendégeinket.
2014.szeptember 20. Idősek Napja

Folyamatban lévő beruházások Vattán
2014. február 18.
A folyamatban lévő beruházások ide kattintva megtekinthetők.

Interjú Korán István Attila polgármesterrel
2014. február 17.

KORÁN ISTVÁN ATTILA polgármester úrral készült interjú a Szent István Rádió Közélet című műsorában február 14-én.
További részletek»


Tállai András úrral készített interjú szövege
2014. február 17.

Lassan négy év telt el a 2010-es parlamenti választások óta. Az alábbiakban Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkárát, országgyűlési képviselőt kértük, hogy összegezze az elmúlt négy év történéseit és a település érdekében végzett munkáját.
További részletek»


Farsang az iskolában
2014. február 14.

2014.február 14-én, 15 órakor rendezték az iskola farsangot a tornateremben. Az ötletes egyéni jelmezes felvonulás után az osztályok jelmezes produkcióikkal bűvölték el a zsűrit és a közönséget. A bemutatók után a gyerekeket fánkkal és teával látták vendégül, majd beindult a büfé és a tánc, közben értékes nyereményeket sorsoltak ki a tombolán.


Farsang a Tündérkert óvodában
2014. február 12.

A Tündérkert Óvodások részére 2014. február 12-én, 15.00 óratól rendezték meg a farsangot a Faluházban. A gyerekek rendkívül ötletes jelmezes felvonulása közben megleptés produkcióval készültek az óvoda dolgozói, akik farsanghoz illően jelmezes vidám produkciót adtak elő, mellyel óriási sikert arattak. A felnőtt farsangot ismét a gyerekek követték, majd a jelmezes vonulások, és a jutalomcsokoládék kiosztása után beindult a tánc, a büfé, majd tombolával zárult a vidám rendezvény.


Farsang az iskolában
2014. február 09.


Felhívás Vatta Község Közigazgatási területén történő ebösszeírásra
2014. február 06.

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Vatta község Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Vatta Község területén 2014. január 1-től február 28-ig terjedő időszakban Vatta község közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.
Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége.
Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot "Ebösszeíró adatlap" kell kitölteni és azt (azokat) az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlap folyamatosan beszerezhető Vatta község Önkormányzatának Hivatalában: Vatta, Szemere u. 20. szám alatt vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.vatta.hu.) A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen az Önkormányzat hivatalában, illetve a 49/ 333-900-as telefonszámon kérhető.
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani: személyesen vagy postai úton a 3431, Vatta, Szemere u. 20. sz. címre.

Felhívás további részletei»
Ebösszeíró adatlap»


VATTAI ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET
2014. január 28.

MEGHÍVÓ
2014. január 22.

Szeretettel meghívunk minden jóakaratú és istenfélő embert a vattai ökumenikus istentiszteletre, melyen imádkozunk a keresztények egységéért, az igaz békéért. A hívekkel közösen imádkoznak a felekezetek lelkipásztorai: Hajnal András református lelkész és Kővári F. Dávid római katolikus plébános.

Helyszín: a Faluház díszterme
Időpont: 2014. január 24. (péntek) 17 óra

A közös istentisztelet után szerény vendégségre és beszélgetésre hívjuk a résztvevőket.


Koszorúzás
2014. január 18.

A Szemere Bertalan Tagiskola tanulói rövid kis műsorral emlékeztek meg névadójuk halálának évfordulójáról.
Az emlékezés koszorúit Korán István Attila Vatta község polgármestere, Tóth András intézményvezető, valamint az iskola Diákönkormányzatának képviselői helyezték el az emléktáblánál.

"Van az emberi szívnek egy halk szavú és előkelő vendége néha, az Emlékezés."
(Bánáti Szohner Sándor)


Krizsán Józsefné, Lidi néni köszöntése 90. születésnapján#006766
2014. január 16.
Krizsán Józsefné, Lídi nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Korán István Attila Vatta polgármestere és a Képviselő-testület nevében Birinyi László képviselő úr. Korán István köszöntő szavai után átadta az önkormányzat ajándékát, - mely 2014. január 1-től a Képviselő-testület határozata alapján minden állandó lakcímmel rendelkező, 90 életévet betöltött, szépkorú lakosnak 50 ezer Ft egyszeri támogatás - és felolvasta, majd átadta Lídi néninek Orbán Viktor miniszterelnök úrtól érkezett Emléklapot.
Kedves Lídia Néni!
További jó egészséget kívánunk!

Kókáné Pásztor Éva szűcs, népi iparművész
2014. január 10.

Kókáné Pásztor Éva szűcs és népi hímző, Vatta 3431 Vatta, Rákóczi u. 11. Telefon: (06) 20/443-6001 E-mail: kokanepasztor@gmail.com. A lakóhelyem egy Borsodi kisközség Vatta, ahol a kis egyszemélyes műhelyemben alkotok. A szűcs szakmát a Selypi iskolában a gyakorlatot az Apci szűcs ktsz-ben sajátítottam el 1989 - ben. A szakmáról alkotott képem gyökeresen változott meg 2005-ben, amikor is hímző iskolába jártam a Matyó Népművészeti Egyesület égisze alatt. Itt ismerhettem meg a szakmám egy másik oldalát, ami számomra az igazi szépséget jelenti ebben a mesterségben. További részletek»

NÉPI IPARMŰVÉSZ elismerő oklevél»

Szent István Rádió interjú: 1.rész; 2.rész; 3.rész; 4.részBirinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.