Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2015
VI. Vattai Falukarácsony
2015. december 23.
Az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megrendezte Vatta Község Önkormányzata a Falu közös karácsonyának ünnepségét.
2015. december 23-án délután a karácsonyi fényekben pompázó Szemere utcán, a Faluház előtti téren gyülekeztek a vattai lakosok, immár a VI.Közös Falukarácsonyra.
Az ünneplőket Vajtó László műsorvezető köszöntötte, majd megkezdődtek az ünnepi műsorok, melyben közreműködtek:
Karácsonyi verset mondott Korpás Zoltán előadó.
Ünnepi köszöntőjét mondta el Korán István Attila polgármester
Ünnepi Istentiszteletet tartott- Hajnal András tiszteletes
Ünnepi misét adott- Kővári F. Dávid atya
Vattai Amatőr Színjátszó kör karácsonyi műsorral lepte meg a vendégeket
Sramli Kings vidám dalokkal szórakoztatta a vattaiakat
A Főnix tűzzsonglőr csapata látványos esti programot adott elő.
A sokszínű szórakoztató műsor után az önkormányzat vendégül látta az ünneplő lakosságot. A hangulatos rendezvény után feltöltődve tértek haza otthonaikba a vattai családok az otthoni közös ünneplésre.

A képre kattintva a teljes program olvasható!

A képre kattintva a köszöntő nagyban is olvasható!

Ünnepi alkalmaink a református templomban
IDŐPONT
December 13. 11.00 óra Harmadik adventi gyertyagyújtás.
December 17. 16.00 óra 2015. utolsó bibliaórája a faluházban.
December 19. 17.00 óra „REFORMÁTUS ADVENTI ÉS KARÁCSONYI ÉNEKEK” zenei est a templomban. Az alkalom után szeretetvendégség lesz a gyülekezeti teremben, melyhez sütemény felajánlást köszönettel veszünk.
December 20. 11.00 óra Negyedik adventi gyertyagyújtás.
Deccember 22.és 23. 11.00 óra Bűnbánati istentiszteletek.
December 22. 16.00óra Kántálás
December 24. 15.30. óra Szentesti istentisztelet, melyen a gyermekek műsort adnak.
December 25. 11.00 óra Karácsony első napi úrvacsorás istentisztelet.
December 26. 11.00 óra Ünnep másnapi istentisztelet.
December 27. 11.00 óra Istentisztelet.
December 31. 15.30 óra Óévi istentisztelet.
Január 01. 11.00 óra Újévi istentisztelet.
Január 03. 11. óra istentisztelet.

Karácsonyi időpontok a római katolikus templomban
IDŐPONT
December 11. 18 óra Búcsú előtti Lelkigyakorlat 1.
December 12 18 óra Búcsú előtti Lelkigyakorlat 2. előtte gyónási lehetőség
December 13. 11.30 óra Búcsúi szentmise
December 22. 16 órától Kántálás
Deccember 24. 22 óra Éjféli szentmise
December 25. 11.30óra Karácsonyi szentmise
2016 Január 01. 11.30óra Újévi szentmise

MIKULÁS-PARTI 2015
2015. december 4.

Az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megrendezte Vatta Község Önkormányzata a MIKULÁS-PARTIT. A mikulás estet december 4-én az iskola tornatermében tartották, mely majdnem kicsinek bizonyolult, hiszen a rendezvényre sok-sok izgalommal teli gyerek, szülő-és nagyszülő gyűlt össze. A gyerekzsivalytól hangos teremben Vajtó László, az est házigazdája teremtett csendet, és konferálta fel a mikulás parti sztárvendégét Farkasházi Rékát és zenekarát, akik pillanatokkal alatt fergeteges hangulatot teremtettek a vattaiak körében. A gyerekek önfeledten énekeltek és táncoltak Rékával közösen a színpad előtt, nagyon élvezték a "bulit". A sztárfellépők után a "vattai sztárok" a helyi óvodások és az iskolások adtak vidám miklásos műsort. A vidám hangulatot fokozta a Mikulás megérkezése, s mivel - minden vattai gyerek, nagyon jó gyerek,- ezért minden 14 éven alúli gyereknek egy-egy mikulás csomagot ajándékozott az önkormányzat jóvoltából. A jó hangulatú mikulás-parti zárásaként az önkormányzat a - gyerekek nagy kedvencével,- finom pizzával és forró teával vendégelte meg a mikulás est résztvevőit.


MEGHÍVÓ MIKULÁS-NAPI PARTIRA!
2015. november 23.

A képre kattintva a teljes plakát megtekinthető!

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA!
2015. november 23.

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testülete:
2015. november 27.-én /péntek/ 17.00. órakor
közmeghallgatást tart
a faluház dísztermében.
NAPIRENDI PONTOK
1./ Tájékoztató a Képviselő-testület 2015. évi munkájáról.
előadó: Korán István Attila polgármester
Kérjük jelenlétükkel tiszteljék meg közmeghallgatásunkat

Korán István Attila sk.
polgármester


KATONAI TOBORZÁS!
2015. november 18.
A képekre kattintva további részletek is olvashatók!

RAJZPÁLYÁZATI KIÍRÁS!
2015. november 18.
„TOBORZÁS A HADTÖRTÉNELEMBEN 1848-TÓL NAPJAINKING”
RAJZPÁLYÁZAT PÁLYÁZATI KIÍRÁS!

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság rajzpályázatot hirdet négy korosztály számára, „Toborzás a hadtörténelemben 1848-tól napjainkig” témakörben.
• 1. kategóriában általános iskolai korosztály alsó tagozatán tanuló kisiskolások;
• 2. kategóriában általános iskolai korosztály felső tagozatán tanuló 5-8. osztályosok, 8
osztályos középiskola esetén 5-8. évfolyamon tanulók, valamint a 6 osztályos
középiskola esetén 7-8. évfolyamon tanulók,
• 3. kategóriában középfokú iskola 9-12. évfolyamon tanulók és a nyelvi előkészítő
évfolyamon tanulók , továbbá
• 4. kategóriában felsőoktatási intézményben tanulók munkáit várjuk:
További részletek»
Adatkezelési hozzájárulás»


Kókáné Pásztor Éva vattai szűcs, népi hímző bronz oklevelet kapott
2015. november 5.

Kókáné Pásztor Éva vattai szűcs, népi hímző szűcs munkáját az Országos Népművészeti Kiállításon Bronz- oklevéllel jutalmazták. Gratulálunk sikeres munkájához!


Új autót kaptak a vattai polgárőrök
2015. október 1.
A Vattai Polgárőr Egyesület 2015.október 1-én egy új Suzuki Vitara típusú, 6.327.050.-Ft értékű, terepjáró autót vett át, melyet 100 %-os támogatottságú pályázattal nyert el az Egyesület.

1956-os Forradalom és Szabadságharc
2015. október 20.

A képre kattintva a teljes plakát megtekinthető

IDŐSEK NAPJÁT ÜNNEPELTÉK VATTÁN
2015. október 11.

Az elmúlt évek hagyományait követve Vatta Község Önkormányzatának Képviselő testülete az idén is köszöntötte a település szépkorú lakosait. A bensőséges ünnepséget 2015. október 10-én rendezték meg a Faluház dísztermében. A község 179, 62 év feletti idős lakosát hívták ünnepelni, melyből közel 100 fő jelent meg személyesen.

Az ünnepségre érkezőket a Faluházban Korán István Attila polgármester, a képviselő testület tagjai, az önkormányzat munkatársai és a rendezvény szervezői fogadták, akik a vendégfogadó koccintás után minden vendéget egy doboz Raffaellóval ajándékoztak meg. Valamennyi vendég arcán látszott a boldog mosoly, a jó kedv, az újratalálkozás öröme. A szépkorúakat a megszépült, elegánsan díszített, az ünnepi ebédhez megterített asztalokhoz kísérték. A gyülekezés ideje alatt a Kovács és Kovács zeneker, hangulatos kellemes zenével szórakoztatta az érkezőket.
Az ünnepséget Vajtó László műsorvezető nyitotta meg, majd a helyi iskolások verses köszöntővel kedveskedtek az ünneplőknek.

Az iskolások műsora után felszolgálták az ünnepi ebédet: Húslevest csigával, főtt húst, töltelékkel, sajttal töltött rántott húst, és töltött húst krumplipürével, vegyes csalamádéval, majd desszert zárta az ünnepi ebédet. Mindazoknak a szépkorúaknak, akik nem tudtak személyesen eljönni a Faluházba, az ünnepi ebédet lakcímükre szállította az önkormányzat.
Ebéd után Korán István Attila polgármester köszöntötte a megjelent szépkorú vendégeket és a meghívottakat: Tállai András miniszterhelyettes urat, Bocsi Annát, a miniszterhelyettes úr munkatársát, Kerékgyártó László urat a mezőkövesdi járási hivatal vezetőjét, Fekete Jánosnét, Sály polgármesterét, Szalai Szabolcsot, Bükkábrány polgármesterét, Hajnal András tiszteletest, Dr. Csimma Ference háziorvost, Kovács Andrásnét, Valkó Zoltánt és feleségét valamint Kiss Zoltán jegyzőt. A polgármester szívből jövő, kedves gondolatokkal köszöntötte az időseket. A hagyományokhoz híven külön köszöntötte Vatta település legidősebb hölgyét: Kis Józsefné Erzsike nénit, aki az idén ünnepelte 95. születésnapját. Köszöntötte a legidősebb férfit: Krizsán Béla bácsit, aki 91 éves. Végezetül köszöntötte az 50. házassági évfordulójuk alkalmából a Krémer házaspárt (Boldizsár Erzsébetet és Krémer Sándort ) akik 1965. november 20-án mondák ki a boldogító igent.
A polgármester úr köszöntője után Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a vattai ünneplőket.
A köszöntők után a Vattai Tündérket óvodásai verssel és tánccal köszöntötték a szépkorúakat. A helyi fellépők után Dömötör Balázs mulatós zenével, ismert dalokkal szórakoztatta az ünneplőket, miközben pálinkával kínálta a vendégeket és ajándék CD-t osztogatott.
Vattára már visszatérő fellépőként érkeztek, de most is nagy örömmel jöttek az Operett Mickolcz tagjai: Ládi Gabriella és Bagi Csaba, akik vidám hangulatot teremtettek és nagy sikert arattak operettek és ismert slágerek előadásával.
Az ünnepi műsor után ismét a Kovács és Kovács zenekar élőzenéje szólt, melyre többen táncra is perdültek.

Nagyon jó hangulatban, családias légkörben töltöttek el egy kellemes szombat délutánt a vattai szépkorúak, akiktől Korán István Attila polgármester egy szál rózsával köszönt el, majd az ünneplők hazatértek otthonaikba.


VATTAI IDŐSEK NAPJA
2015. szeptember 30.
A képre kattintva a részletes program olvasható!

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2016
2015. szeptember 30.


" A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
………………………Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan,összhangban
.Tovább»

" B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

…………….……………..Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára, összhangban. Tovább»

"A" típusú pályázati űrlap Tovább»
"B" típusú pályázati űrlap
Tovább»


FELHÍVÁS!
2015. szeptember 1.

A VATTAI SZEMERE BERTALAN ÁLTALÁNOS ISKOLA
AZONNALI BELÉPÉSSEL


TANÍTÓT

KERES.

Jelentkezni a 49/333-904 telefonszámon lehet!


Lakossági tájékoztató vattai útburkolat felújításokról!
2015. szeptember 01.

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása pályázat 2015. augusztus 4.-én hozott Miniszteri döntés alapján VATTA 13 541 636.-Ft támogatást nyert! Megvalósításra kerül 2016.dec.31.-ig a Szeles utca, a Damjanich utca és a Kertalja utca útburkolatának felújítása. A beruházás teljes összege: 27 083 272.-Ft.


VATTAI SZEMERE KUPA!
2015. augusztus 29.

2019. augusztus 29-én VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA és a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET SZEMERE KUPA kispályás labdarúgó tornát rendezett a vattai sportpályán. A sportverseny előtt Szemere Bertalan születésének évfordulójáról emlékeztek meg a Szemere Parkban. Az emlékünnepségen Dobos Beáta verset mondott, majd Korán István Attila polgármester méltatta Szemere Bertalannak, a település híres szülöttének érdemeit. A megemlékezés után az önkormányzat képviselő testülete koszorút helyezett el Szemere Bertalan szobránál.
Az emlékünnepség és koszorúzás után a sportpályára vonultak az ünneplők, ahol a SZEMERE KUPA kispályás labdarúgó tornát rendeztek. A sportverseny előtt a vattai sportszeretők, és a verseny résztvevői, kísérőik SŰRŰ FX TAMÁS FREESTYLE FOCI világbajnok csodálatos bemutatóját nézhették meg. A bemutató után Korán István Attila polgármester, és K Tóth János a Vattai Football Club Egyesület elnöke köszöntötte a csapatokat, majd 2 pályán megkezdődtek a mérkőzések.
8 csapat (Bükkaranyos, Bükkábrány, Emőd, Kisgyőr, LUI-KER, Tibolddaróc, VATTA 1 és VATTA 2, 10-10 fős játékosai, 12 perces mékőzéseken mérték össze erejüket. A jó hangulatú meccs eredményeként a következő helyezések születtek:

1. Kisgyőr
2. Tibolddaróc
3. Vattai 1.

Legjobb kapus: Gergely Richárd Vatta 1
Legjobb mezőnyjátékos: Holicsko Gyula Tibolddaróc
Gólkirály: Gibók Ferenc Kisgyőr.
A serlegeket, trófeákat, emléklapokat és emlékérmeket Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ( aki támogatta is a sportversenyt), Korán István Attila és K Tóth János adták át. Az eredményhirdetés után a nagy hőségben megfáradt játékosok, és a szervezők jó étvággyal, baráti beszélgetés mellett fogyasztották el az önkormányzat konyhályán készült ebédet:babgulyást, pogácsát, hűsítő italok kíséretével.


"SZEMERE KUPA" VATTÁN!
2015.augusztus 19.

VATTAI FALUNAP 2015.
2015. augusztus 1.

Ünnepélyes pillanatokkal, a Petőfi utca átadásával kezdődő, majd fergeteges hangulatú, déltől éjfélig tartó, csodálatos tűzijátékkal záruló falunapi bulit rendezett a vattai önkormányzat 2015. augusztus 1-én. Az átadásra érkezett ünneplőket a Himnusz meghallgatása után Szűcs Béla műsorvezető köszöntötte. Dobos Beáta versét követően avató beszédet mondott Korán István Attila polgármester, Tállai András államtitkár,a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, a terület országgyűlési képviselője. A nemzeti színű szalagot Korán István Attila, Tállai András és a beruházás kivitelező cégének ügyvezetője: Szilvási András vágta át. Az avatás után csodálatos virágcsokorral köszöntötték Fekete Jánosnét, Sály polgármester asszonyát, aki éppen 50 éve kezdte meg közszolgálati tevékenységét. A polgármester asszony elérzékenyülve fogadta a kedves megemlékezést. Az avatási ünnepség után az ünneplők átsétáltak a település játszóterére a Falunapi rendezvény helyszínére. A játszótéren rövid időn belül több száz vendég gyűlt össze, ahol az önkormányzat töltött káposztával, süteménnyel, igény szerint üdítővel, vagy sörrel vendégelte meg a lakosságot, miközben jó ebédhez szólt a nóta. Az izletes ebéd után a színpadon megkezdődtek a kulturális programok, míg a játszótér területén különleges, sok-sok új gyermekjáték várta a kicsiket és a nagyobbakat. A peremterületen a vásárosok utcáját rendezték be, ahol mindenki kedvére válogathatott: édességeket, üdítőket, egyéb italokat, fagyit, főtt kukoricát, lángosokat, játékokat, apróbb ruhaneműket.
A nagyszínpadon Szűcs Béla és Vajtó László műsorvezetők felváltva ismertették a programokat, vezeték a bemutató produkciókat, melyben közreműködtek:
- FLYING COLOURS kaszkadőr csapat
- Gönci betyárok
- Bükkzsérci SUMMÁS Énekegyüttes
- Vatta Tündérkert Óvodásai
- SANDRA ÉS ATTILA testvérpárosból Sandra és a táncos lányok,
- DRED ÉS DORIS
- KEROZIN EGYÜTTES
- DJ DEKA és Enikő
- A KÉT ZSIVÁNY

A Kerozin élő koncert előtt Korán István Attila polgármester köszöntötte a Falunapi rendezvényen megjelenteket, megköszönte a képviselő testület tagjainak, a lebonyolításban közreműködőknek a munkáját és minden megjelent vendégnek, helyi lakosnak jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánt. A polgármester köszöntőjét követően egy meglepetés programot jelentett be Vajtó László műsorvezető, ugyanis az önkormányzat dolgozói, a munkatársak kedves műsorral köszöntötték Korán István Attila polgármestert születésnapja alkalmából. A meglepődött és meghatódott polgármester köszönő szavai után beindult a buli: a retró és a mulatós dallamokra hamar benépesült a színpad előtti tér és a kellemes nyári melegben vidám táncra perdültek a vattai bulizó családok, barátaik és vendégeik. A falunapi buli igazi kikapcsolódást, egy jó hangulatú vidám hétvégét jelentett a vattaiaknak, melyet egy csodálatos tűzijátékkal tettek a szervezők még emlékezetesebbé.


FALUNAP!
2015. július 22.


FELHÍVÁS!
2015. július 22.


Kókáné Pásztor Éva vattai szűcs, népi hímző Milánóban a Világkiállításon!
2015. július 09.

II. VATTAI POLGÁRŐR NAP 2015. június 27.
2015. július 06.

Megmutatják a népi kézművesalkotásokat
2015. július 1.

Kókáné Pásztor Éva szűcs, népi hímző különdíjat kapott!
2015. június 22.

A XVI. Élő Népművészet Országos Pályázat Észak-alföldi Regionális Kiállítása június 17-én (szerdán) 13 órakor nyílt a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában. A díjátadón Vatta Község Önkormányzatának díját Kókáné Pásztor Éva szűcs, népi hímző kapta. A díjat Korán István Attila polgármester adta át
Gratulálunk és büszkék vagyunk rád!!!
Vatta Község Önkormányzata


VATTAI AMATŐR SZÍNJÁTSZÓ KÖR INDUL
2015. június 11.

A képre kattintva további részletek olvashatók!


REIKI KLUB INDUL VATTÁN! /PLAKÁT
2015. június 11.

A képre kattintva további részletek olvashatók!


BALLAGÁS A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2015. június 19.
15 nyolcadikos ballagott a vattai SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN 2015. június 19-én, 17.00 órakor .
A búcsúzás a ballagók osztályterméből indult, az ünnepség az iskola tornatermébe került megrendezésre. A ballagók bevonulása után a Himnusz eléneklését követően a 7. osztályosok nevében Pongrácz Zsófia mondott köszöntőt. A 8. osztályosok ünnepi műsora után a ballagok virágot adtak a pedagógusoknak és a szülőknek. A 7. osztályosok búcsúja után Tóth András tagintézményvezető, majd Szilágyi Jánosné osztályfőnök mondott ünnepi beszédet, köszöntek el a ballagóktól. Az ünnepség után a ballagókat virágokkal köszöntötték a szülők és a rokonok. A ballagási ünnepség TANÉVZÁRÓ-val ért végett, melyet Tóth András tagintézményvezető értékelt és adott át könyvjutalmakat a jól teljesítő tanulóknak, valamint több tanárnak is megköszönte a több éves munkát. Az ünnepség végén a tornaterem előtt kívánságlufit engedtek a levegőbe az iskolától elköszönt tanulók.

BALLAGÁS A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2015. június 19-én, 17.00 órakor

Program: Bevonulás, Himnusz, 7. osztályos köszöntő(Pongrácz Zsófia), 8. osztályosok műsora, virág átadás a pedagógusoknak, szülőknek, 7. osztály búcsúja, Tóth András tagintézményvezető beszéde, Szilágyi Jánosné osztályfőnök beszéde, virágátadás a ballagóknak, TANÉVZÁRÓ.


BALLAGÁS A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2015. június 05.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA 2015. június 5.-én 15 órakor tartotta az évzáróval egybekötött ÓVODAI BALLÁGÁSÁT a FALUHÁZ dísztermében. A zsúfolásig megtelt díszteremben megjelenteket Murányi Zsoltné óvodavezető köszöntötte, majd vidám műsorral kedveskedtek az óvoda gyermekei. A 2015. évi ballagáson 10 kisgyermek búcsúzott a Vattai Tündérkert Óvodától:

Dzsupin Krisztián Farkas Helga
Horváth Krisztofer Keresztes Larissza
Kovács Kornél Miklós Máté
Pongrácz Zsanett Simon Panna Barbara
Szabó Barbara Brigitta Üveges Roxána
Az ünnepi műsort követően a hozzátartozók ( szülők, rokonok), valamint Korán István Attila polgármester virágcsokorral köszöntötték az óvodától búcsúzó kisgyermekeket, akiket az iskolától Oroszné Kvaszta Noémi tanár néni fogadott.

ÓVODAI BALLAGÁSUS!
2015. június 04.


A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA
2015. június 5.-én 15 órakor tartja az ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT
ÓVODAI BALLÁGÁSÁT a
FALUHÁZ DÍSZTERMÉBEN


V. GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL VATTÁN
2015. május 23.

Immár 5-ik alkalommal rendezte meg Vatta Község Önkormányzata a Gyermeknap és Bográcsfesztivált, melyet Vajtó László műsorvezető nyitott meg: A felállított versenyzői sátorokban, a kicsit borús reggel, derűs mosollyal, jó kedvvel mintegy 19 csapat versenyzői szorgos kezekkel kezdték meg a bográcsfőző és tárcsáshús sütő verseny előkészületi munkáit A zsűri tagjai a versenyzők munkáit már az elejétől kezdve folyamatosan figyelemmel kísérték és időnként meg is kóstolgatták. Zsűri elnöke: Poráczki András volt, tagja pedig: Laczkó Tibor, az Etna Pizzéria vezetője, Ivánkai Péter, az ETNA Pizzéria konyhafőnöke, valamint Lovász Bertalan és Birinyi László alpolgármester volt.
A játszótéren már kora délelőtt felállításra kerültek a gyermekjátékok: ugráló vár, trambulin, melyet a szépszámmal érkezett gyerekserek rövid időn belül birtokba is vett. A gyerekek önfeledt játékát az elmúlt évek hagyományit követve, a polgármesterrel közösen elfogyasztott reggeli szakította meg, melyet egy meglepetés olasz slágerprogram tett érdekesé, de rövidesen ismét a játékok - és a játszótér eszközei vették át a gyerekeknél a főszerepet. Az egész napos programokban volt kézműves foglalkozás, rendőrautó bemutató és különböző fajátékokkal is kibővült az egyébként is sok-sok játszóeszközzel felszerelt játszótér játéktára.Sajnos az időjárás viszont nem volt tekintettel a gyerekekre, és 9 óra után sűrű intenzív esőzés vette kezdetét, mely kitartott délután háromig. A közös szórakozáshoz szokott vattaiknak, még az eső sem szegte kedvét, a jól előkészített programoknak, a kiépített infrastruktúrának köszönhetően a felázott talaj miatt kizárólag a Flying Colours Kaszkadőr csapat bemutatója maradt csak el. A helyi iskola már korábban lemondta szereplésüket. Így tehát eső ide-eső oda, a programok menetrend szerint haladtak, melyet a kitartó vendégek folyamatos érdeklődéssel figyelemmel is kísértek, sőt sok-sok tapssal és közös tánccal jutalmaztak. A színpadi produkciókat a helyi óvodások nagyon színvonalas vidám zenés- táncos bemutatóval kezték, melyet az Emődi Pincegazdák Dalárdájának nótázása követett. Ebéd után a zsűri elnöke kihirdette a főzőverseny eredményeit, majd az értékes díjakat Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese, a terület Országgyűlési képviselője, Korán István Attila polgármester, valamint a zsűri elnöke adott át. (EREDMÉNYEK) A gasztroprogram után a karatésok tartottak látványos bemutatót, bízva abban, hogy még több vattai fiatal kedveli meg ezt a sportágat, melyben már így is több vattai fiatal ért el világsikereket. A vattaiak kitartását az eső is megcsodálta, ezért inkább abbahagyta az esést, és igaz, hogy a nézőteret sikerült teljesen feláztatni, de a sztárvendégek már igazi nyárias időben léptek színpadra. Elsőként Szandi, a kicsik-a nagyok- a fiatalok-az idősebbek, szóval mindenki kedvence most is nagy sikert aratott lendületes műsorával, kedves, barátságos stílusával. Az ismert slágerek után, stílusváltással ugyan, de szintén ismert slágereket hallhatott a közönség, de humoros, átírt szövegekkel, humorbombákkal fűszerezve a Defekt Duó előadásában. A vidámság után kicsit komolyabbra fordítva a szót, Korán István Attila polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Az ünnepi beszéd után Varga Viktor, a fiatal lányok kedvence, majd az Inflagranti együttes ismert slágereket adott elő. Az este további részében újra a „tini bálványok” a ” Magic of Music együttes” koncertje követett, mely közben folyamatos volt a "kísérőkoncert" , a visítozás. A tinik kedvence után Komáromi Pisti csinos táncosaival saját szerzeményeit adta elő a tőle megszokott visszafogottsággal, kellemes hangjával. Az egész napos rendezvény zárásaként a Dupla KáVé mulatós dalaira a színpad előtti területen megkezdődött a tánc, az együttnótázás, melynek hatására a párost alig akarták leengedni a színpadról. A rendezvény zárásaként 10 óra után, Vajtó László, a rendezvény házigazdája köszönt el a vendégektől és invitálta a mulatós kedvű vattaiakat a következő heti bükkábrányi buliba. Így szórakoztak a vattai gyerekek és felnőttek, családok és baráti társaságok a csendes esővel izgalmassá tett V.Gyermeknap és Bográcsfesztiválon!
A jó hangulatot a képgaléria bizonyítja!

ÁLLÁSPÁLYÁZAT_ÓVODA INTÉZMÉNYVEZETŐUS!
2014. május 19.Vatta Községi Önkormányzat "A Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20/A §. alapján pályázatot hirdet
Vattai Tündérket Óvoda intézményvezetői munkakör betöltésére.
További részletek»


V. GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL VATTÁN!
2015. április 28.

Egész napos programok: Kézműves foglalkozás, Rendőrautó bemutató, Fajátékok, Ugráló vár,
Bográcsfesztiválra jelentkezési feltételek: Bárki jelentkezhet, aki szeretné bemutatni főzőtudományát, illetve szeretné megmérettetni magát. Két kategóriában lehet nevezni: 1. Bográcsételek. 2. Sültek.(tárcsán, roston).
Kérjük nevezési szándékát minél előbb jelezze,
de legkésőbb 2015. május 20-ig. Telefonszám:70/637-3230: 49/ 333-900, vagy személyesen az Önkormányzatnál. A csapatok maguknak biztosítják a bográcsállványt, húst és egyéb hozzávalókat. Fűszerek és a főzéshez szükséges eszközök.
Az önkormányzat biztosítja: A sátrat, asztalt, padot és a tűzifát. Nevezési díj nincs.
Töltsön velünk egy felejthetetlen napot! A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.


Bővült és megszépült a Vattai Tündérkert Óvoda
2015. április 24.

2015. április 24-én ünnepélyes keretek között adták át a megszépült Vattai Tündérkert Óvoda bővítését, mely az épület funkciójának színvonalát emeli, és az ott dolgozók, illetve az odajáró óvodások kényelmét szolgálja. Az ünnepséget Murányi Zsoltné óvodavezető nyitotta meg, majd ünnepi köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester. Beszéde elején köszöntötte a megjelent vendégeket:Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettesét, a terület Országgyűlési képviselőjét, a meghívott polgármester asszonyt és a polgármester urakat, Nyikes Zoltán kivitelezőt, Sáth Péter tervezőt, a képviselő-testület tagjait, az intézmények vezetőit, az óvoda dolgozóit és az óvodásokat, a megjelent vattai lakosokat. Beszédében kiemelte a beruházás főbb adatait /A Belügyminisztériumi támogatás összege: 21.023.000.-Ft volt, melyhez az Önkormányzat 5.255.750.-Ft önrészt biztosított. Köszönetet mondott a támogatásban közreműködő Tállai Andrásnak és a megvalósítás kivitelezőinek. Avató beszédet mondott Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese, a terület Országgyűlési képviselője. A nemzeti színű szalogot: Korán István Attila, Tállai András , valamint Nyikes Zoltán vágta át. Az ünnepélyes átadás után nagyon színvonalas, igazi ünnepi műsorral készültek a Vattai Tündérkert óvodásai. Az avatási ünnepségen a gyermekek számára nagyon vidám műsort adott a Vaga Banda Gólyalábas csoport, akik gyermekeket is bevonva szórakoztatták az óvodásokat és a helyi általános iskolai alsó tagozatos tanulóit. Az ünnepség végén Hajnal András református lelkész megáldotta az új épületszárnnyal gazdagodott, teljeskörűen megszépült óvodát. Zárásként az óvodavezető köszönetet mondott Korán István Attila polgármesternek és feleségének, akik az ünnepélyes avatáson egy trambulint ajándékoztak a vattai óvodásoknak, ezzel is gazdagítva az óvodások rendelkezésére álló játékparkot. Az óvodavezető az avatási ünnepséget követően bemutatta a vendégeknek a megszépült óvoda épületét.


LAKOSSÁGI BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVÉL
2015. április 23.
LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL
2015. április
A besurranó tolvaj avagy a „matracban tartott” értékek veszélyei. A tavaszi időjárás beköszöntével aktivizálódnak a besurranó tolvajok!

További részletek»

Meghívó a VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA átadására!
2015. április 17.

A képre kattintva további részletek olvashatók!

VATTAI KULTURÁLIS NAPOK " Kegye János pánsíp művész koncertje a római katolikus templomban
2015. április 18.

A „Vattai Kulturális Napok” második rendezvény programján világhírű művész adott koncertet Vattán. A VATTAI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ és VATTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK közös szervezésében 2015. április 18-án Kegye János világhírű pánsíp művész adott egy csodálatos koncertet a római katolikus templomban. A TEMPLOMI ÁHÍTATRA érkezett vendégeket KŐVÁRI F DÁVID atya köszöntötte, majd KORÁN ISTVÁN ATTILA polgármester mondott rövid köszöntőt, és néhány mondatban bemutatta Kegye János pámsíp művészt. A vendégeknek ritka-és feledhetetlen művészeti élményt nyújtott Kegye János nem mindennapi hangszeren bemutatott játéka, melyet a templom csodálatos akusztikája tett még gazdagabbá-és még élvezetesebbé. A koncert után Kőrössy László a képviselő testület elnöke mondott köszönetet a szervezőknek, a közreműködőknek és Kegye János művész úrnak. A koncert befejezése után a családok, az egyház és az önkormányzat közös vendéglátását követően egy igazi zenei élménnyel feltöltődve térhettek haza a vattaiak otthonaikba: Köszönet a szervezőknek!


Meghívó
2015. április 10.

További részletek a képre kattintva olvashatók!

VATTAI KULTURÁLIS NAPOK "KÖZTÜNK ÉLNEK" CÍMŰ KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA
2015. április 10.

A VATTAI KULTURÁLIS NAPOK keretében "KÖZTÜNK ÉLNEK" címmel kiállítást rendeztek a vattai Faluház dísztermében a község és a közeli települések híres művészeinek alkotásaiból, melynek megnyitóját 2015. április 11-én 17 órakor tartották. Az ünnepség műsorvezetője: Dobos Beáta köszöntő szavai után, ünnepi köszöntőt mondott: Korán István Attila polgármester. A kiállítást megnyitotta, a kiállítókat és alkotásaikat bemutatta Murányi Norbert a Dél-Borsodi Leader Egyesület munkatársa. Az ünnepség kulturális programjában verset mondott Korpás Zoltán, népdalcsokorral köszöntötte a megnyitó vendégeit a Mezőkeresztesi Férfikórus. A megnyitót követően szendvicspartin látták vendégül az ünneplőket. A kiállítás április 10-től-18-ig, naponta 8.00-16.00 óráig tekinthető meg. Kiállítók: Kókáné Pásztor Éva: szűcs, népi-iparművész, Papp István fotóművész, Dudás Ágnes mézeskalács készítő, Kis György János szobrász, Lakatos József fafaragó, Lengyel László kézi kovács, Urbán Pálné népművészeti babakészítő, kézműves.Vatta Község Önkormányzata szeretettel invitál minden érdeklődőt a kiállított alkotások megtekintésére, megismerésére. Csodáljuk meg és legyünk büszkék a köztünk élő művészeinkre, akik jó hírét keltik településünknek!


Meghívó
2015. április 10.

További részletek a képre kattintva olvashatók!

"VATTAI POLGÁRŐR BATYUS BÁL!
2015. február 05.

2015. március 14-én (szombaton)
az Iskola Tornatermében

"POLGÁRŐR BATYUS BÁLT"
rendezünk,
melyre szeretettel várunk minden kedves mulatni szerető vendéget!
Belépő: 2000.-Ft/fő
Jelentkezni lehet:
Birinyi László: 30/920-88-26
Kovács István: 70/701-80-21

A talpalávalót: Czikó Gábor élőzenéje biztosítja

Tombola felajánlást köszönettel fogadunk!

VATTAI POLGÁRŐR EGYESÜLET


BABA-MAMA KLUB LÉTREHOZÁSA VATTÁN!
2015. március 2.

A képre kattintva a szöveg nagyítva is olvasható!

BABA-MAMA KLUB LÉTRHOZÁSA VATTÁN- További részletek»FARSANG A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2015. február 19.
Gyerekzsivalytól volt hangos 2015. február 19-én 15 órától a vattai Faluház, ahol farsangoztak Tündérkert Óvoda óvodásai. A vidám mulatságon a zsúfolásig megtelt színházteremben Korán István Attila polgármester is jelen volt, aki együtt tapsolt az izgatott szülőkkel, nagyszűlőkkel és a még izgatottabb jelmezes óvodásokkal, akik felvonulásukat követően mutatták be egyéni jelmezüket, vagy játszották el csoportos produkciójukat. A jelmezes bemutatót meglepetés produkcióval, egy jelmezes menyasszonytánccal zárták az óvodások szülei, akik bőven adakoztak a menyasszonynak egy-két lépés táncért. A menyasszony hozományából az óvodavezető elmondása szerint az óvoda új termébe terveznek játékot vásárolni. A farsangi mulatságból most sem hiányoztak a finom házi sütik, melyet a tánc után jóízűen fogyasztottak el a gyerekek. Nagyon Jó hangulatú kellemes délutánt töltöttel el a helyi óvodások és szüleik, így búcsúztatták a telet Vattán!

FARSANG A VATTAI ISKOLÁBAN
2015. február 05.

A vattai Szemere Bertalan Tagiskola Diákönkormányzata és Szülői munkaközössége vidám hangulatú farsangi mulatságot szervezett 2015. február 13-án 15 órakor az iskola tornatermében.
A teltházas rendezvényen megjelent gyerekeket, szülőket, vendégeket Pekárné Győrfi Györgyi műsorvezető köszöntötte, majd az elegáns ruhába öltözött lányok, fiúk nyitótáncával megkezdődött a mulatság. Az osztályok vidám jelmezes, sok humorral előadott műsorát nagy tapssal jutalmazta a közönség. A jelmezes bemutatkozások után a gyerekek jót buliztak,a büfében sütemények, üdítők, az Önkormányzat jóvoltából a konyhán finom farsangi fánk és gyümölcstea várta a vidám gyereksereget. A farsangi mulatság közben értékes nyereményeket sorsoltak a tombolán.
Köszönet a nyereményeket felajánlóknak!


FARSANG A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2015. február 05.
Tájékoztatjuk Vatta község érdeklődő lakosságát, hogy 2015. február 19-én 15 órától a

vattai Tündérkert Óvodásainak
farsangi mulatságot szervezünk


a Faluház Dísztermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

FARSANG A VATTAI ISKOLÁBAN
2015. február 05.

VATTAI HÍREK AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁG C. LAPBAN
2015. február 09.

A képre kattintva a teljes oldal nagyban olvasható!
Forrás:Észak-Magyarország c. napilap


KORÁN KRISTÓF VATTAI SPORTOLÓ KARATE SIKEREI!
2015. január 23.

A január 17-i Egerben a Pásztorvölgyi iskolában megrendezett magyar bajnokságot a 2014-es esztendő lezárásaként és az idei feladatok jegyében harminc klub 193 versenyzőjének részvételével rendezték meg. Az ünnepélyes megnyitón Juhász Ferenc köszönte meg a csapatok részvételét. Serleggel jutalmazta a karate sport támogatásáért Kovács Gézát a MOB tagját, az Egri Városi Sportiskola elnökét és Bognár Ignác egri önkormányzati képviselőt, a sportot felügyelő bizottság tagját. A versenyen érmet adott át Korán István Vatta Polgármestere. Az 5 évesektől a szeniorokig kata és kumite kategóriában versenyeztek a résztvevők.
Korán Kristóf eredményei:
További részletek»

Kata 2.hely Korán Kristóf 10-11
Kumite 3.hely Korán Kristóf 10-11
Kumite 1.hely Korán Kristóf 10-13
 

Szemere Bertalanra emlékeztek a vattai iskolában!
2015. január 22.
Szemere Bertalan halálának évfordulóján rövid kis műsor keretében koszorúzásra került sor az iskola névadójánk emléktáblájánál.
Az emlékezés koszorúit Korán Isván Attila polgármester és Tóth András tagintézményvezető helyezte el.

Iró-Olvasó Találkozó Vattán
2015. január 13.

Kedves Barátaim!

2014. december 12-én délután egy különleges eseményre és helyszínre hívtam az érdeklődőket. A Vattai Református Gyülekezet Közösségi Házában Péterfy-Novák Éva írónővel, az "Egyasszony" c. kötet szerzőjével vártunk minden kedves érkezőt akik, megtiszteltek bennünket megjelenésükkel. Büszke vagyok rá, hogy az első ilyen kezdeményezés alkalmával megtöltöttük a Közösségi Ház szépen berendezett termét. Köszönöm az egyház segítségét a szervezésben és Papp István fotósnak, hogy megörökítette a beszélgetés pillanait.
További részletek»

Kovalik Mihályné önkormányzati képviselőBirinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.