Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2022
Falu Karácsony
2022. december 23.
Hagyományos Falu Karácsonyra várta Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyieket 2022. december 23-án 14 órától a VATTAI KÖZÖSSÉGI TÉR színháztermébe, a régi magtár épületébe.
Az ünnepi hangulatot emelte a település utcáinak, a középületeknek a karácsonyi díszkivilágítása, feldíszítése.
Az ünnepség elején a vattai gyerekek nagy élvezettel vettek részt a kézműves foglalkozáson: ahol mézeskalácsot díszítettek, hamagyöngyöt és manót készítettek, majd közösen karácsonyfát is díszítettek.
Igazi meglepetés volt számukra Voldemort megjelenése, valamint a pókember és a fekete párduc, akik bemutatóját is nagyon élvezték, de közös játékban is résztvettek.
A játékot megszakítva Bozó Szilvia műsorvezető köszöntötte a vendégeket majd ünnepi köszöntőt mondott Birinyi László polgármester, aki meleg szavakkal méltatta a karácsonyi ünnepség, a családok szeretetének fontosságát, és mindenkinek Áldott karácsonyt kívánt.
A polgármesteri köszöntő után Kővári Ferenc Dávid testvér mondott áldást.
Az ünnepi program további részében Bozó Szilvia mondott verset, majd Maklári-Nagy Tamara és Baráth Zsolt énekes művészek karácsonyi műsorral szórakoztatták az ünneplőket.
A zenés műsor után vendégül látták a rendezvényre érkezőket, akiket grill kolbásszal, forró italokkal, forralt borral, teával és óriás palacsintával kínáltak.
Végül az ünneplők karácsonyi jókívánságokkal köszöntek el egymástól.


A képre kattintva a köszöntők nagyobban is letölthetők!
Falu Karácsony
2022. december 15.

MIKULÁS PARTY VATTÁN
2022. december 2.


Képgaléria, Fotó: Mezővári Attila

A Vattai Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. december 2-án 17 órától a Közösségi Tér épületében MIKULÁS PARTYT rendezett. A Vajtó Produkciós Iroda szervezésében a Jégvarázs Mikulás élőszereplős előadásában csodálatos mesevilágba kalauzolták a gyermekeket. A mese előadás után megérkezett a várva várt mikulás is, aki a 14 év alatti vattai gyermekeknek egy-egy óriás mikulás csomagot ajándékozott. A rendezvény végén a szervezők finom pizzával, teával, háziszörppel kínálták a Kicsiket és Nagyokat. A vattai gyermekek számára biztos, hogy csodálatos emlék marad a péntek esti mikulás party, köszönet a község önkormányzatának és a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek.


Határozat igazgatási szünet elrendeléséről /2022.december 23-2023.január 6./
2022. november 29.

Kivonat Vatta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. november 23-án megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből:Vatta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 89/2022.(XI.23.) önkormányzati határozata a Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatalban a 2022. évi igazgatási szünet elrendeléséről.
További részletek *PDF


MEGHÍVÓ MIKULÁS PARTYRA
2022.november 24.

KÖZMEGHALLGATÁS MEGHÍVÓ
2022. november 24.

MEGHÍVÓ
Vatta Község Képviselő Testületét 2022. november 30-án
/ szerda / 17:00. órakor
a faluház dísztermébe összehívom.

További részletek *PDF


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE!
2022. november 18.

MEGHÍVÓ
A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45.§.-a értelmében Vatta Község Képviselő Testületét 2022. november 23-án / szerda / 16:00. órakor Az önkormányzat házasságkötő termébe összehívom.
NAPIRENDI JAVASLAT További részletek *PDF


HÁLAADÓ ISTENTISZTELET A VATTAI REFORMÁTUS TEMPLOM FELÚJÍTÁSÁÉRT ÉS AZ ORGONA REKONSTRUÁLÁSÁÉRT
2022. október 23.


Képgaléria

Hajnal András református lelkész 2022. október 22-én 15 órától hálaadó istentiszteletet tartott a vattai református templomban a templom felújításáért és az orgona rekonstruálásáért.
Az ünnepi istentiszteletre zsúfolásig megtelt a templom a meghívott vendégekkel és a vattai gyülekezet híveivel.
A jelenlévőket Kőmíves Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte.
A templomi felújításokat Hajnal András lelkész úr részletesen ismertette.
Az épület külső felújítása: Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által meghirdetett: Településkép, közösségi tér fejlesztése projekt.
Támogató okirat készült:2018.04.26-án.
2018-ban megvalósult a templom külső felújítása : 15.415.724.- Ft értékben
2021-ben napelemes rendszer került telepítésre: 599.604.-Ft értékben.
Összesen: 16.015.328.- Ft, melynek önrésze 2.402.299.- Ft volt.
A Vattai Református Templom orgonájának felújítása” projektet Magyarország Kormánya és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Vallási könnyűzene támogatás osztálya részéről a kultúráért felelős államtitkár VKT-FELÚJÍTÁS-21-0014 pályázata keretében 3.000.000 Ft azaz (hárommillió forint) vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
A vattai gyülekezet tagjai közül is sokan támogatták a beruházást, az önrészhez felajánlásokkal járultak hozzá. Reformátusok lapja cikk Vatta.pdf
Tállai András államtitkár úr
köszöntőjében méltatta a vattai református gyülekezet aktív munkásságát, megemlékezett a vattai születésű Szemere Bertalanról is.
A felújított orgona előtt a nemzetiszínű szalagot Tállai András államtitkár, és Birinyi László polgármester és Hajnal András lelkész úr vágta át.
Az ünnepélyes átadás után orgonakoncertet adott Andrásné Mátyus Gabriella orgonaművész
Kedves ajándékkal mondott köszönetet Hajnal András lelkész és K Tóth János gondnok az eseményben közreműködőknek, a hálaadó istentiszteletet támogatóknak. A Himnusz eléneklését követően a vendégek Szeretetvendégségen vettek részt.


MEGHÍVÓ
2022. október 14.

ÁLLÁSAJÁNLATUS!
2022. október 06.

Vatta Község Önkormányzata, azonnali kezdéssel, munkatársat keres a " Jó kis helyre", részmunkaidős(napi 4 óra) állásra.
Elvárások: felsőfokú pedagógiai végzettség, vagy felsőfokú egészségügyi végzettség, vagy pszichológusi végzettség, vagy szociálpedagógiai végzettség, vagy pedagógiai aszzisztens végzettség.
Érdeklődni: 30/395-4102 számon, Birinyi László polgármesternél.

IDŐSEK NAPJA
2022. szeptember 30


Képgaléria, Fotó: Mezővári Attila

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. szeptember 30-án délutánra Idősek napjának megünneplésére hívta az új Közösségi Házba a község szépkorú lakosait.
Az ünnepségre érkező közel 100 vendéget a közösségi ház bejáratánál Birinyi László polgármester és a rendezvény lebonyolításában közreműködő önkormányzati munkatársak fogadták.
A vendégek az elegánsan berendezett, az alkalomhoz feldíszített teremben terített asztaloknál foglaltak helyet.
A színpadon Bozó Szilvia műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd ismertette az ünnepi programot.
Az ünnepségen Birinyi László polgármester meleg szavakkal köszöntötte a megjelent vendégeket, kiemelten Veréb József volt polgármestert, Kiss Zoltán jegyzőt, Kovács Andrásné Marikát és a képviselőtársakat. Bejelentette,hogy Tállai András képviselő úr elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni, de mindenkinek egy kis ajándékkal kedveskedett, melyet az ünnepségen átadtak a megjelenteknek. Polgármester úr ünnepi beszédében méltatta az ünnepség, a megemlékezés , az idősek megbecsülésének, szeretetének fontosságát. Köszöntője végén megemlékezett és köszöntötte Vatta község legidősebb nénijét: Balla Zoltánné Otika nénit, aki 95 éves, de sajnos az ünnepségre nem tudott eljönni. A teremben lévő legidősebb hölgy Tóth Sándorné Piroska néni, aki 92 éves. Piroska néninek Kőmíves Tibor képviselő úr adta át az önkormányzat ajándékát. A község legidősebb bácsija Gonda András, aki 85 éves, de sajnos ő sem tudott eljönni az ünnepségre. A teremben a legidősebb férfi: Kerekes József, aki 84 éves. Részére az önkormányzat ajándékát K. Tóth János képviselő úr adta át.
Polgármester úr köszöntője végén valamennyi szépkorúnak erőt, jó egészséget és a családjuk körében megélt boldog éveket kívánt.
Az ünnepségen elsőként a Vattai Tündérkert Óvoda óvodásai kedves zenés, táncos műsorral köszöntötték a szépkorúakat, amit Mónika óvónéni tanított be.
Az óvodások után a Vattai Általános Iskolások Kiss Anna tanító néni közreműködésével versekkel, tánccal, énekkel és kedves mesével köszöntötték a szépkorúakat.
A gyermek műsorok után Csanálosi Józsefné a szépkorúak nevében mondott köszönetet az önkormányzatnak és az ünnepség lebonyolításában közreműködőknek a rendezvényért.
A köszöntők után felszolgálták az önkormányzat konyhálya által készített nagyon finom ünnepi ebédet. /húslevest,főthúst töltelékkel, rántott szeletet, sült tarját, krémes süteményt.Mindazoknak az időseknek, akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak eljönni a közösségi házba, azoknak az önkormányzat munkatársai házhoz szállították lakcímükre az ünnepi ebédet.
Az ünnepi ebéd után folytatódott az ünnepi műsor.
Fergeteges operett műsort adott: Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea. Az operett után mulatós műsorral szórakoztatta a vendégeket Bunyós Pityu, aki Birinyi László polgármester urat is a színpadra invitálta, majd közös nótázással, tánccal vidám hangulatot teremtettek a teremben. A mulatós zenére a szépkorúak közül is többen táncraperdültek, ilyen vidám hangulattal ért véget az idősek napi ünnepség, a kellemes péntek délutáni kikapcsolódás.
Köszönet az önkormányzatnak és lebonyolításban közreműködőknek, támogatóknak.


FELHÍVÁS!
2022. szeptember 26.

F E L H Í V Á S
Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Adóhatósága felhívja azon vállalkozók figyelmét akik, 2022.09.01. napjától továbbra is a KATA adózási módot választják, hogy bejelentési kötelezettségüket a

• NAV felé a 22T101E nyomtatványon,
Amennyiben a helyi iparűzési adóban is a KATA adóalanyiságot választják az
• önkormányzati adóhatósághoz az E-önkormányzat portálon, az adott önkormányzat >Adóügy > minden ügytípus kiválasztását követően a változás bejelentő lap benyújtásával tehet eleget.

Bejelentési kötelezettségének kérem, hogy 2022.09.30-ig tegyen eleget

MEGHÍVÓ Idősek Napjának megünneplésére
2022. szeptember 19.

FELHÍVÁS
2022.szeptember 19.
A képre kattintva a felhívás nagyobban is olvasható!

HIRDETMÉNY!
2022.szeptember 15.

Tisztelt Lakosok!
2022. szeptember 10-től a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.
A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele, hogy
1. a kérelmezett ingatlan a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősül;
2. a kérelmezett ingatlanban 2-4 lakás található.
Az eljárási idő 8 nap.

További részletek: Hírdetmény kedvezmény. *pdf

Hatósági bizonyítvány kérelem.docx


XIV. SZEMERE BERTALAN LABDARÚGÓ TORNA
2022. szeptember 10.


Képgaléria; Fotó: Mezővári Attila

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA és a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET 2022. szeptember 09-én 15.00 órától ismét megrendezte a járvány miatti két év kényszerszünet után a több éves múltra visszatekintő sport találkozót, a XIV.SZEMERE BERTALAN LABDARÚGÓ TORNÁT a VATTAI FOOTBALL PÁLYÁN.
A versenybe 7 csapat nevezett be:
VATTA SC
• LÉGIÓSOK
• VASS BÉLA ÉS CSAPATA
• EMŐD
• HARSÁNY
• BÜKKÁBRÁNY
• TIBOLDDARÓC

A tornát Birinyi László polgármester nyitotta meg, aki köszöntötte a meghívottakat, a játékosokat és a szurkolókat, megemlékezett Vatta híres szülöttéről: Szemere Bertalanról, aki 1812.augusztus 27-én született Vattán. Az emlékezés alkalmából immár XIV. alkalomból rendezett labdarúgó tornára benevezett csapatoknak jó játékot kívánt. Polgármester úr köszöntő szavai után Tállai András miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a csapatokat, majd felidézte a labdarúgáshoz kapcsolódó emlékeit.Végül K Tóth János, a Vattai Football Club Egyesület elnöke ismertette a verseny menetét. A köszöntők után két pályán 10 perces játékidővel megkezdődtek a mérkőzések Levelek Géza és Nagy Ferenc játékvezetők közreműködésével. A barátságos, sportszerű meccsek végső eredményét követően a Szemere Kupa csapatainak, játékosainak Birinyi László és K Tóth János adta át a díjakat:
1. TIBOLDDARÓC
2. LÉGIÓSOK
3. VATTA SC

  • Emléklapot kapott: Bükkábrány, Emőd, Harsány, Vass Béla és Csapata
  • Gólkirály: Szűcs Levente
  • Legjobb kapus:Ifj Bubenkó András
  • Legjobb mezőnyjátékos: K Tóth Péter
  • Emlékérmet kaptak: Levelek Géza és Nagy Ferenc játékvezetők
  • A SZEMERE KUPÁN legtöbbet résztvevőként kupát kapott:
    K Tóth János

Az eredményhirdetés után K Tóth János megköszönte a játékvezetők,játékosok, a verseny lebonyolításában közreműködők munkáját, gratulált a teljesítményekhez, majd mindenkit meghívott az önkormányzat konyháján készített közös vacsorára.A közreműködőket babgulyással és kakaós csigával vendégelték meg, melyet a csapatok baráti beszélgetés mellett fogyasztottak el.
Gratulálunk a sportolóknak, köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek és a támogatóknak!


SZEMERE KUPA
2022. augusztus 25.

MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE!
2022.augusztus 18.

MEGHÍVÓ
A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45.§. -a értelmében Vatta Község Képviselő Testületét 2022. augusztus 23-án /kedd/ 16:00. órakor Az önkormányzat házasságkötő termébe összehívom.
NAPIRENDI JAVASLAT További részletek *PDF


Vattai Falunap
2022. augusztus 16.
Képgaléria
Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete két év kihagyás után 2022. augusztus 13-án:szombaton, a VATTAI JÁTSZÓTÉREN ismét megrendezte a FALUNAPOT.
Az ünnepi programot a nagy színpadon Bozó Szilvia műsorvezető nyitotta meg, aki ismertette a szórakoztató műsorokat, majd a gyermekek figyelmébe ajánlotta a téren berendezett ingyenesen igénybe vehető játékokat: óriás légvárakat, a népi játszóudvart, és a közkedvelt vízidodzsemet.
13 órától az önkormányzat konyhályának jóvoltából mintegy 900 adag ebédet osztottak ki a vattai családok részére. Az új közösségi tér épülete előtt kiosztott ebédre húsos káposztát, pogácsát, és a kéréseknek megfelelően sört, vagy üdítőt adtak a vendégeknek, melyet többségük hazavitt,majd az otthoni kényelmes elfogyasztás után, visszatértek a játszótérre a falunapi kulturális programok megtekintésére.
Ebéd után elsőként Kovácsovics Fruzsina gyerekműsorral szórakoztatta a kicsiket.
A gyerekműsor után a Matyó Népi Együttes nagyon színvonalas műsort mutatott be.
A magyarnóták, néptánc bemutatók után a mulatós zene ismert alakjai a Hídvégi Band együttes ismert nótákkal szórakoztatták a közönséget. Előadásuk sikerét emelte a szólóénekes fiatal fiának közreműködése, aki korát meghazuttolva jó mozgásával, folyamatos éneklésével hivta fel magára a figyelmet és ezzel emelte a műsor színvonalát.
A délutánni programok után Birinyi László polgármester, majd Tállai András parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi köszöntőt. Polgármester úr az önkormányzat folyamatos mindennapi teljesítései mellett részletesen bemutatta a település fejlődését, az elmúlt években végzett épületek felújítását, és az utak fejlesztését.
A színpadi produkciók mellett a játszótéren a gyerekek egész délután élvezettel szórakoztak az óriás légvárakon, a népi játszóudvarban, és a vízidodzsemet kihasználva .
Az esti programok elején Dred és Doris énekes páros közkedvelt slágereikkel nagy sikert arattak a a vendégek valamennyi korosztályánál.
A mulatós TV csatornák ismert énekesnőjétől, Doree-tól is sok sok kedvelt dalt hallhatott a közönség, aki a vendégeket is bevonva szórakoztatta a vendégeket.
A falunapi rendezvényt Hevesi Tamás , mintegy 1,5 órás nagysikerű élő koncertje zárta, melyben számos ismert, közkedvelt sláger hangzott el, így a művész fergeteges bulival zárta a vattai falunapot, melyben látványban, hangban, fényben nem volt hiány.
Remek szervezés, csodálatos rendezés, nagyon kellemes kedvező időjárásnak köszönhetően jól szórakoztak a falunap vendégei Vattán, köszönet a község önkormányzatának és a rendezvény támogatóinak.

HATÁRVADÁSZ
2022. augusztus 14.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
Pályázati felhívás *pdf
Jelentkezési feltételek*pdf

VATTAI FALUNAP MEGHÍVÓ
2022. július 27.

FELHÍVÁS
NÉPSZÁMLÁLÁS 2022 *PDF
2022.július 11.

Munkalehetőség: vegyen részt Ön is a népszámlálás lebonyolításában!
Számlálóbiztosok jelentkezését várják a helyi népszámlálási felelősök – a polgármesteri hivatalok jegyzői, illetve a közös önkormányzati hivatalok jegyzői – a 2022. október–novemberben sorra kerülő országos népszámlálás terepen történő adatgyűjtési időszakára.
A népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtése. Segítségével pontos képet kapunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről. A népszámlálás során gyűjtött adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez. Az országos összeírás sikeressége nagyban függ a számlálóbiztosok munkájától, felkészültségétől, kommunikációjától.
A számlálóbiztos feladata:
• körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,
• az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval (ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten),
• a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele,
• folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.
Előreláthatólag 100–140 címen kell kérdőívet kitöltenie, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.
A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.
Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

• nagykorú, cselekvőképes személy,
• saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.),
• e-mail-cím, telefonszám.
A kiválasztásnál előnyt jelent:
• legalább középfokú végzettség,
• magabiztos számítógépes ismeret,
• megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,
• az összeírás területén való helyismeret,
• rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.
A szerződéskötés feltétele:
• a jelentkező kiválasztása,
• az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.
A 2022. évi népszámlálás települési munkáiban részt vevők feladatainak díjtételei a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.
Amennyiben a fenti feltételeknek Ön megfelel, és kedvet érez a népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködni, kérjük keresse fel a helyi népszámlálási felelőst, aki a közös önkormányzati hivatal jegyzője.
Jelentkezési határidő: 2022. július 29.

Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Vattai Kirendeltség
A felhívás letölthető *pdf


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE!
2022.június 20..

MEGHÍVÓ
A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45.§. -a értelmében Vatta Község Képviselő Testületét 2022. június 22./szerda/ 16:00. órakor Az önkormányzat házasságkötő termébe összehívom.
NAPIRENDI JAVASLAT További részletek *PDF


Ballagás a Vattai Tündérkert Óvodában
2022. június 10.

A Ballagási videó szülői kérésre nem nyílvános!
A film a belépő linkkel tekinthető meg, amit a vattai Tündérkert Óvodától lehet megkérni!


2022. június 10-én délelőtt tartották a NEVELÉSI ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLAGÁST. Murányi Zsoltné óvodavezető köszöntötte az ünnepségen megjelenteket. Köszönetet mondott az óvoda működésének támogatásáért, a jó együttműködésért: önkormányzatnak, a szülői munkaközösség képviselőinek, a Vattai Gyermekekért Ifjúségért Alapítvány képviselőinek, valamennyi óvodai munkatársnak, szülőknek, akik a mindennapi munkavégzésben és az ünnepség lebonyolításában is aktívan közreműködtek. Az óvodavezető megható szavakkal búcsúzott a ballagó kis óvodásoktól, akik 3 éven át voltak az óvoda lakói. Az ünnepségen a ballagó ovisok, a kis-és a középső csoportos óvodások vidám műsorral köszöntek el egymástól, az óvodától, az óvónéniktől és a dadusnéniktől. A ballagási műsor után a szülőktől minden ballagó óvodás egy-egy ajándékot kapott. A 2022. évi ballagáson 6 kisgyermek búcsúzott a Tündérket Óvodától.:
• Báthori Kerecse
• Hajnal Zsombor
• Hustya Erik Joel
• Oláh Jázmin
• Szabó Marcell
• Tyukodi Szofia

Ők szeptembertől már a vattai Szemere Bertalan tagiskola első osztályában kezdik meg az általános iskolai tanulmányaikat. A ballagás végén Birinyi László Vatta polgármestere virággal köszöntötte az óvodától búcsúzó gyerekeket.


VATTAI GYERMEKNAP 2022. MÁJUS 21.
2022. május 23.

Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete az elmúlt évek hagyományait követve a korona vírus járvány miatti több éves kihagyás után 2022. május 21-én fergeteges hangulatú GYERMEKNAPOT rendezett a község játszóterén. Ebéd után a vattai játszótér hamar benépesült, ahol Bozó Szilvia műsorvezető ismertette a várható gyermeknapi programokat. A gyerekek este 8-ig folyamatosan szórakozhattak, játszhattak az ingyenes programokon, a változatos játékokon: Volt arcfestés, lufihajtogatás, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, óriás fajátékok, mini vasút és körhinta. A délután folyamán a gyerekek az önkormányzat jóvoltából uzsonnát is kaptak, melyet jóízűen fogyasztottak.

14 órától a színpadon az alábbi a gyermeknapi műsorokat élvezhették a gyerekek:

• Pepe bohóc interaktív zenés műsora
• Vattai Tündérkert Óvoda műsora
• Vattai Szemere Bertalan Tagiskola műsora
• Karatékák bemutatója
• Tűzoltóautó bemutatója
• Egyszervolt Mesezenekar előzenei koncert óriásbábokkal
• Patai Anna műsora
• A gyermeknapi programokat Sofi műsora zárta.

A köszönet az önkormányzatnak a felejthetetlen gyermeknapi programért.


GYERMEKNAPI MEGHÍVÓ
2022. május 12.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!
VÁLASZTÁS 2022
2022.április 05.


Listás szavazóköri jegyzőkönyv- *pdf


Közösségi Tér Átadás
2022. március 25.
Képgaléria

2022. március 24-én átadták és felavatták Vatta Új Közösségterét. Az avatási ünnepségen Bozó Szilvia műsorvezető köszöntötte az ünneplőket, majd Birinyi László polgármester mondott avató beszédet. Az avató beszéd után Tállai András államtitkár mondta el ünnepi köszöntőjét, melyet követően az ünnepségen megjelentek, az alkalomra összeállított ünnepi műsort tekintették meg. A műsorban közreműködtek a helyi óvodások, a helyi álalános iskolások, a mezőcsáti néptánosok és Kovács Mónika képviselő.
Az ünnepi műsort követően a helyi református és a katolikus egyházak képviselői felszentelték, megáldották az új épületet, majd Birinyi László polgármester úr és Tállai András államtitkár úr, valamint a kivitelező cégtől Dányi Gábor ügyvezető igazgató, átvágták a nemzetiszínű szalagot, s ezzel ünnepélyesen átadták a község új közösségi terét.

Képgaléria

MEGHÍVÓ
2022. március 18.

MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE!
2022.március 18.

MEGHÍVÓ
A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45.§. -a értelmében Vatta Község Képviselő Testületét 2022. március 21-én /hétfő/ 16:00. órakor Az önkormányzat házasságkötő termébe összehívom.
NAPIRENDI JAVASLAT További részletek *PDF


TÁJÉKOZTATÁS
2022. március 17.


BMH NONPROFIT KFT: GAZDÁLKODÓI DÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGGEL ÖSSZEFÜGGŐ TÁJÉKOZTATÁS - *pdf


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE!
2022.március 02.

MEGHÍVÓ
A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45.§. -a értelmében Vatta Község Képviselő Testületét 2022. március 7-én /hétfő/ 16:00. órakor Az önkormányzat házasságkötő termébe összehívom.
NAPIRENDI JAVASLAT További részletek *PDF


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE!
2022.január 14.

MEGHÍVÓ
A Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45.§. -a értelmében Vatta Község Képviselő Testületét 2022. január 19-én /szerda/ 15:00. órakor Az önkormányzat házasságkötő termébe összehívom.
NAPIRENDI JAVASLAT További részletek *PDFBirinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.