Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2013
Karácsonyi Ünnepi Fények Vattán
2013. december 7.

IV. VATTAI FALUKARÁCSONY 2013. december 21.
2013. december 21.
Vattán a Faluházban és az előtte lévő téren immár IV. alkalommal ünnepelte együtt a falu lakossága a karácsonyt. 2013. december 21-én 15 órakor zsúfolásig megtelt az ünneplőkkel a karácsonyi fényekben pompázó Faluház. Az ünnepséget egy kedves karácsonyi verssel nyitotta meg Bozó Szilvia műsorvezető, melyet követően ünnepi köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester, aki köszöntötte a megjelent vendégeket: Tállai András államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, Kerékgyártó Lászlót, a Járási Hivatal vezetőjét, az önkormányzat képviselő testületének tagjait, Vatta település ünneplő lakosságát. Köszöntőjében meghitt, meleg szavakkal méltatta a szeretet ünnepét, és megköszönte Vatta község egyik legszebb karácsonyi ajándékát, azt a 21.-millió forintot melyet a Belügyminisztériumtól kapott a település az óvoda bővítésére, fjlesztésére. A polgármesteri köszöntő után Tállai András köszöntötte a vattai ünneplőket, méltatva a települések közös ünneplésének fontosságát. Az ünnepi köszöntők után Istentiszteletet tartott Hajnal András tiszteletes, majd Kővári Sz. Dávid atya. ünnepi misélyét hallgathatták az ünneplők. Betlehemes ünnepi műsort adtak a Tündérkert Óvodásai, majd Erdész Márton zenetanár és a Szemere Bertalan Tagiskola tanulói karácsonyi énekkel köszöntötték az ünneplőket. A vattai ünneplők számára rendkívül ünnepélyessé és emlékezetessé tette a a közös karácsonyi ünnepséget a Csengettyű együttes karácsonyi műsora, melynek több dallamát a közönség együtt énekelte az együttessel. A benti ünnepi műsor után a téren felállított sátorban a Kiss Kata zenekar karácsonyi koncertet adott a helyi gyerekek bevonásával és megajándékozásával. A koncert közben a téren berendezett hangulatos asztaloknál az önkormányzat főtt virslivel, forralt borral, meleg teával és karácsonyi süteménnyel látta vendégül az ünneplőket.A családias közös vacsorát és ünneplést követően Békés, boldog ünnepeket kívánva köszöntek el egymástól a falu ünneplői.

ORGONAEST A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN 2013  
2013. december 15.
2013. december 15-én, 17.00 órakor adventi orgonaestet tartottak a vattai Református Egyházközség szervezésében a református templomban. Az egyházközség Johannus hangversenyorgonáján Gyüre Bálint orgonaművész adott koncertet, László Réka magánénekes közreműködésével. Az orgonaest után a vendégek szeretetvendégségen vettek részt a felújított és karácsonyi fényben pompázó parókián, közösségi házban.

IV. VATTAI FALUKARÁCSONY!
2013.december 05.


ORGONAEST A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2013. december 04.
Szeretettel várjuk Önt, kedves családját és barátait a Vattai Református Egyházközség adventi orgonaestjére, mely 2013. december 15-én, 17.00 órai kezdettel lesz a templomban.
Az egyházközség Johannus hangversenyorgonáján Gyüre Bálint orgonaművész ad koncertet, László Réka magánénekes közreműködésével. Az alkalom utáni szeretetvendégségen szintúgy számítunk megtisztelő jelenlétére.
Áldáskívánással: A gyülekezet presbitériuma, gondnoka és lelkésze
.

Vattai Református Egyházközség Ünnepi Alkalmai
2013. december 04.

Vattai Református Egyházközség Ünnepi Alkalmai:

- December 8. 11.00 óra: Második adventi gyertyagyújtás
- December 15. 11.00 óra: Harmadik adventi gyertyagyújtás
- December 15. 17.00 óra: Adventi orgonaest
- December 22. 11.00 óra: Negyedik adventi gyertyagyújtás
- December 23. 11.00 óra: Bűnbánati istentisztelet
- December 23. 16.00 óra: A vattai gyülekezet kántálni indul.
A kántálásra az adományokat szeretettel várjuk.
- December 24. 15.30 óra: Szentesti istentisztelet.
Az alkalmon a gyermekek karácsonyi műsort adnak.
- December 25. 11.00 óra: Karácsony első napi, úrvacsorás istentisztelet
- December 26. 11.00 óra: Karácsony második napi istentisztelet
- December 31. 15.30 óra: Óévi istentisztelet
- Január 1. 11.00 óra: Újévi istentisztelet
Bibliaórák:
- A 2013. év utolsó bibliaórája december 18-án lesz.
- A 2014. év első bibliaóráját január 8-án tartjuk.
Meghívó: A borsodgeszti gyülekezet szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt
a 2013. december 22-én, du. 14.00 órakor kezdődő adventi zenés istentiszteletre. Az alkalmon a borsodgeszti gyülekezet- és a sály kamarakórus szolgál.

PAP RITA ÉS BODNÁR ATTILA ÜNNEPI KÖLYÖKPARTY   
2013. december 6.

Mikulás és a Krampusz Vattán
2013. december 09.
2013. december 6-án (péntek) reggel a Mikulás és a Krampusz várta az iskolába és az óvodába igyekvő gyermekeket a Szemere Bertalan utcán, akiknek szaloncukrot osztogattak.

MEGHÍVÓ!
2013. november 21.


TÁJÉKOZTATÓ A KÖZMEGHALLGATÁSRÓL 
2013. november 25.

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. november 22-én 17 órától Közmeghallgatást tartott a Faluház dísztermében, melyen mintegy 90 fő vattai érdeklődő vett részt. Polgármesteri beszámoló»


MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA
2013. november 16.

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testülete:
2013. november 22.-én /péntek/ 17.00. órakor
közmeghallgatást tart
a faluház dísztermében.
NAPIRENDI PONTOK
1./ Adósságkiváltó levél átadása

előadó: Tállai András önkormányzati államtitkár
2./ Beszámoló a Képviselő-testület 2013. évi munkájáról.
előadó: Korán István Attila polgármester
3./ Dr. Dobos András ügyvéd tájékoztatója
önkormányzat peres ügyeiről
4./ Szerencsi Árpád r.alazredes tájékoztatója
Vatta Község közbiztonsági helyzetéről
Kérjük jelenlétükkel tiszteljék meg közmeghallgatásunkat

Korán István Attila sk.
Polgármester


JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁL VATTÁN
2013. november 16.
Immár 13-ik alkalommal nagysikerű Jótékonysági Sportbált rendezett 2013. november 16-án a helyi iskola tornatermében a Vattai Football Club Egyesület Baráti Köre. Az est fővédnöke: Tállai András, Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. A sportszerető vendégeket Kovalik Mihályné köszöntötte. A bált ünnepélyes köszöntő szavakkal Korán István Attila polgármester nyitotta meg.

A megnyitó után K.Tóth János, a Vattai FC elnöke köszöntötte a vendégeket:

 • Tállai András államtitkár urat, az est fővédnökét, aki elfoglaltsága miatt később csatlakozott a bálozókhoz.
 • Korán István Attila polgármestert és feleségét,
 • Derekas Barnabás urat, a Mátrai Erőmű ZRt. stratégiai igazgatóját és kedves feleségét,
 • Mata Tibor urat, a bükkábrányi bányaüzem igazgatóját és kedves feleségét,
 • Kiss Zoltán jegyzőt,
 • Harai Istvánnét, Tibolddaróc polgármesterét és férjét, valamint a társaságukkal érkezett képviselő-testületi tagokat,
 • Demeterné Nyeste Erzsébet Gelej polgármesterét és kedves férjét.
 • Koncz József urat, Szentistván polgármesterét és kedves feleségét,
 • Vályi László urat. Mezőnagymihály polgármesterét és kedves feleségét,
 • Szalay Szabolcs urat, Bükkábrány polgármesterét és kedves felségét,
 • Boncsér Zoltán urat, Borsodgeszt polgármesterét és kedvesét, valamint a társaságában érkezett képviselő-testületi tagokat,
 • Dr Ongai Péter urat, Mezőkövesd Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjét és kedves feleségét,
 • Gomba Norbert urat a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettest, valamint kedves párját,
 • Koncz Áron urat, Szentistván sportelnökét és kedves párját,
 • Nyikes Zoltán urat, mezőkövesdi vállalkozót és kedves feleségét,
 • A bükkábrányi és a vattai vállalkozókat és minden megjelent sportszerető vendéget.

Az elnök a köszöntők után röviden összefoglalta az egyesület elmúlt évi működésének eredményeit, ismertette az elvégzett fejlesztéseket, beruházásokat: sportöltöző, 50 férőhelyes szurkolói nézőhely, automata pályaöntöző rendszer kialakítása. Köszönetet mondott az önkormányzatnak, a képviselő testületnek,a beruházásokban közreműködőknek, a pályakarbantartóknak az egyesület zavartalan működési feltételeinek biztosításáért, a mérkőzések lebonyolításában való közreműködésért, valamint az adójuk 1 %-val támogató sportbarátoknak is megköszönte a támogatást.
A vattai csapat a Megyei II. osztály közép csoportjában a bajnokságot a 9. helyen 44 ponttal a középmezőnyben végezte. A középcsoport legtöbb gólt rugó játékosa a vattai csapat játékosa: Jáger András lett. A csapat eredményéért köszönet Kovalik Mihálynak a csapat edzőjének és a játékosoknak.
A köszöntők után fiatal tehetségek szórakoztatták a vendégeket: Plaszkó Georgina énekelt, majd Kilim Dóra és Bencze István, a Magyar Ifjúsági Standard bajnokság első heklyezettjei kápráztatták el táncukkal a vendégeket. A táncosok már nemcsak Magyarországon, de Európában is óriási hírnévre tettek szert.
A rövid műsor után a bálozók az iskola éttermében ünnepi vacsorát fogyasztottak el, majd megkezdődött a hajnalig tartó bál, melyhez az élőzenét a a szentistváni HANGULAT zenekar biztosította.
A jó hangulatú bulit éjfél után sok-sok értékes nyereményt tartalmazó tombolasorsolással szakították meg. A sorsolást követően a több éves hagyománnyal rendelkező "Vattai Sportbál" nagyon jó hangulatban, sportbarátok és családjaik közös szórakozásával hajnalig tartott.


FELHÍVÁS!
2013. november 08.
Vatta Község Önkormányzata, a Belügyminisztérium által megítélt forrásból, az arra rászorulók részére téli tűzifát biztosít! A kérelmeket 2013. november 11-től 2013. november 18-ig lehet benyújtani Vatta Község Önkormányzatához. A Képviselő-testület a beérkezett kérelmeket az egy főre jutó jövedelem alapján fogja elbírálni. Az elbíráláshoz szükséges, jövedelemigazolásokat, a kérelem benyújtásával egy időben, ahhoz csatolni szíveskedjenek.
Az elbírálásnál előnyt élvez az, aki a kedvezményes szén támogatásában nem részesült!

Korán István Attila sk.
polgármester


Önkormányzati tájékoztató
2013. október 31.

A kistérségi startmunka mintaprogram mezőgazdasági elemében 10 fő közfoglalkoztatott háztáji növénytermesztés és tartósítás ismereteket biztosító elméleti és gyakorlati képzésben vett részt Vatta községben, amely a TÁMOP 2.1.6. projekt keretében valósult meg. A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) Miskolci Igazgatósága a BAZ Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségével kötött együttműködési megállapodások alapján egy évvel ezelőtt (2012. október 9-én) indította el a START mezőgazdasági közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzést.Az elméleti oktatást Dudás Erzsébet tartotta, a gyakorlati oktatást pedig Piszkor Jánosné. A képzés ideje alatt Kiss Bálintné, dél-borsodi mentor tartotta a kapcsolatot a közfoglalkoztatottakkal. A képzés során a hallgatók hasznos tudásra tettek szert a növények termesztéséből és a tartósításukból és az ehhez kapcsolódó növény-egészségügyi ismeretekből. Többféle zöldség termesztéstechnológiáját sajátították el, illetve ezek tartósítási eljárásait ismerhették meg.A képzésben résztvevő embereknek kezdetben nem volt egyszerű a tanulás újrakezdése. A gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően a hosszú ideje munkanélküli résztvevők újra bekapcsolódtak a munka világába és megtapasztalhatták az örömteli munkavégzést, a közös munka során pedig összecsiszolódtak és kölcsönösen sokat tanultak egymástól. A képzés Vatta Község Önkormányzatával szoros együttműködésben valósult meg. A képzést gyakorlati és elméleti vizsgával zárták a tanulók (2013. október 30.). A vizsgákat mind a 10 fő sikeresen letette. A Háztáji növénytermesztés és tartósítás akkreditált képzés elvégzése után a résztvevők tanúsítványt vehetnek át.


Emlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra
2013. október 24.

2013. október 22-én 17 órai kezdettel tartotta Vatta Község Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett megemlékezést a Faluház dísztermében, amely a műsor kezdetére megtelt a község lakosaival.
A műsor kezdetén Nyikes Linda elénekelte a Himnuszt.
Ezt követően Korán István Attila polgármester úr ünnepi beszédet tartott, beszédében méltatta az 56-os hősök erkölcsi nagyságát, akik dicső példát mutattak a világnak bátorságból, emberségből és nem utolsó sorban hazaszeretetből.
Továbbá elmondta: "1956 üzenete az, hogy egy olyan értékrend szerint kell léteznünk, amely életünk és nemzeti történelmünk bármelyik pillanatában vállalható."
A beszédet követően Bozó Szilvia, Borsos Tibor és Galuska Kristóf színvonalas emlékműsort adtak elő.
A műsor zárásaként Nyikes Linda elénekelte a Szózatot.

BURSA HUNGARICA
2013. október 14.

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Letölthető»
"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Letölthető»
"A"
Típusú pályázati űrlap (Minta) Letölthető»
"B" Típusú pályázati űrlap (Minta) Letölthető»


Emlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra
2013. október 14.


VATTAI IDŐSEK NAPJA
2013. október 12.

2013. október 12-én 11 órától köszöntötték az időseket Vattán. A településen mintegy 168 fő 62 év feletti él, és mintegy 100 fő fogadta el az önkormányzat meghívását.
A családias, bensőséges ünnepségre a kellemes őszi napsütésben többen sétálva, akiknek pedig nehezebben ment a mozgás, azok az önkormányzat kocsijával érkeztek a település Faluházának az önkormányzat munkatársai által szépen feldíszített színháztermébe. A vendégeket Korán István Attila polgármester, a képviselőtestület tagjai, Kiss Zoltán jegyző és a Hivatal munkatársai fogadták, és kísérték az ünnepi ebédhez megterített asztalokhoz. Ebéd előtt Bozó Szilvia műsorvezető kedves verssel köszöntötte az időseket, majd ismertette az ünnepség programját. Ebéd előtt a református hittanosok egy rövid műsorral kedveskedtek az időseknek, majd megkezdődött az ünnepi ebéd, melyet a a hivatal dolgozói szolgáltak fel. Az idősek iránti tiszteletük jeléül az ebéd felszolgálásában aktívan közreműködött a polgármester és a jegyző is. Akik nem tudtak az ünnepségre eljönni, az önkormányzat részükre a lakásukra szállította az ünnepi ebédet, hogy ők is részesüljenek a finom ételekből. Az ünnepi menü tyúkhúsleves volt csigatésztával, főtt hússal és töltelékkel, a második volt rántott-és párizsi szelet krumplipürével, savanyúsággal, és ráadásként deszertet, üdítőt, sört és egy-egy szelet csokoládét is kaptak az ünnepeltek. Az ebéd után Korán István Attila polgármester kedves, meleg szavakkal mondott ünnepi köszöntőt, majd külön köszöntötte Vatta község legidősebb nő és férfi lakóit: Balázs Sándorné 94 éves Krizsán Béla 89 éves. /A két ünnepelt sajnos nem volt jelen az ünnepségen, őket majd lakásukon köszönti a polgármester./A jelenlévő 93 éves Kiss Józsefnét, Erzsike nénit virággal és ajándékkal köszöntötte a polgármester. A szépkorúak nevében Csanálosi Józsefné mondott köszönetet a polgármesternek, az önkormányzat képviselő testületének, munkatársainak az ünnepségért, majd egy szép verssel köszönt el. A délutáni programot a Vattai Tündérkert Óvodásai verses műsorral kezdték, majd óriási sikert arató kacsatánccal fejezték be.A csöpségek produkciója több vendég szemébe csalt örömkönnyeket. A kicsiket a szomolyai Rece Hagyományőrző Egyesület Népdalkörének műsora követett, akik rendkívül jó hangulatot teremtettek vidám műsorukkal, sőt több vendéget meg is táncoltattak. A jó hangulat tovább folytatódott az ünnepség sztárvendégének Csocsesznek a fergeteges műsorával. A kellemes, családias, jó hangulatú ünnepség Dj. Lexyvel élőzenés mulatságával ért véget. A vattai szépkorúak egy élményben gazdag kellemes szombati napi programmal feltöltődve indultak haza, és azzal a nem titkolt reménnyel köszöntek el, hogy jövőre újra találkoznak.
Köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek!

A plakát a képre kattinva letölthető

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete szeretettel meghívja a Község 62. életévét betöltött lakosait az Idősek Napjának megünneplésére, amit 2013. október 12-én (szombat) 11 órai kezdettel tartunk a Faluház dísztermében.
Program:
- Verses köszöntő
- Ünnepi ebéd
- Polgármester ünnepi beszéde
- Tállai András önkormányzati államtitkár köszöntője
- Vattai Tündérkert Óvoda előadása
- Sztárvendégünk: CSOCSESZ fergeteges műsora
- Hagyományőrző kórus fellépése
- Élő zenés mulatság Dj. Lexyvel
Részvételüket kérjük, hogy jelezzék a Hivatalban személyesen vagy a 49/333-900-as telefonszámon. Igény esetén a rendezvény helyszínére történő szállításukról is gondoskodunk, ezt kérjük szintén előre jelezzék

Korán István Attila
polgármester


VATTAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG BESZÁMOLÓJA
2013. október 02..

DÉL-BORSODI LEADER EGYESÜLET, 3450 Mezőcsát, Hősök tere.24.
Jogcímkód: 6.352.01.01
Pályázó neve: Vattai Református Egyházközség
Pályázó MVH regisztrációs száma: 1008787606
Iratazonosító: 1553488383
Vattai Református Egyházközség, 3431 Vatta, Szemere Bertalan út 63.
Beszámoló
Egyházközségünk 2012 november 28-án támogatási kérelmet nyújtott be a 102/2012.(X.1) VM rendelet alapján Falumegújításra és –fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igyénybevehető támogatások jogcímre.
A támogatási kérelmet a támogató pozitívan bírálta el és a kidolgozott projektre nettó 14.911.051 (bruttó: 18.937.035) forintot ítélt meg.
A projekt a Vatta, Szemere Bertalan út 63 szám alatt, a Református Templom udvarán fekvő 175hrsz Parókia, Közösségi ház felújítását tartalmazza.
A legfontosabb feladatok
- tetőszerkezet megerősítése
- héjazat teljes cseréje
- kémények újraépítése
- csatornázási feladatok
- teljes külső vakolás, festés
- belső átalakítások
- nyílászárók felújítása, festése
- hajópadló építése, csiszolása, lakkozása
- konyha és tornác hidegburkolása
- elektromos rendszer teljes kiépítése
- új vízvezeték rendszer kiépítése, szerelvényezés
- teljes belső festés
- akadálymentes megközelítés kiépítése
- megújuló energia rendszer kiépítése
- térelemek, információs tábla elhelyezése
- udvar rendezése, zöldfelület kialakítása
A támogatási határozatot 2013. június 26-án kaptuk meg.
További részletek letölthetők»


FELHÍVÁS!
2013. szeptember 23.

Vatta Község Önkormányzat Polgármestere értesíti a község lakosságát, hogy a fennálló gazdasági helyzetre való tekintettel a Mátrai Erőmű Zrt.-nek nem áll módjában térítésmentes szenet felajánlani.
Ebben az évben a szenet
246.50.-Ft/q + 27% ÁFA (313.-Ft/q) + fuvardíj (277.- Ft/q) áron tudja biztosítani.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a szén árát, illetve a fuvarköltséget a szén kiszállításakor a helyszínem azonnal ki kell fizetni. Amennyiben nem tud fizetni, ez esetben a szenet másik rászorult család kapja meg.Várjuk mindazon lakosaink jelentkezését, akik a fenti feltételek mellett szenet igényelnének.
Feliratkozni 2013. október 14-ig (hétfő 14.00 óráig) lehet, személyesen a Hivatalban, Vagy a 49/333-900-as telefonszámon.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a feliratkozás a készlet erejéig tart, illetve a jelentkezőket szociális helyzetük alapján rangsoroljuk!!!

Korán István Attila
polgármester


VATTAI GYERMEKEKÉRT, IFJÚSÁGÉRT ALAPÍTVÁNY
2013. szeptember 12.

Vattai Gyermekekért, Ifjuságért Alapítvány: Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról. (2012. adó 1%) Letölthető»


ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ESKÜ
2013. augusztus 27.

2013. augusztus 23-án (péntek) 14 órákor Gonda Lászlóné állampolgársági esküt tett a Vatta Önkormányzatnál.
Korán István polgármester állampolgársái köszöntője Letölthető *.pdf
Az állampolgársági eskü szövege Letölthető *.pdf


FELHÍVÁS - TANÉVKEZDÉS
2013. augusztus 23

Vattai Szemere Bertalan Tagiskola értesíti tanulóit és a szülőket, hogy a tanévkezdés időpontjai a következőképpen alakulnak:
Javítóvizsga 2013. augusztus 27. (kedd), 8 óra;
Tanévnyitó ünnepség: 2013. szeptember 01. (vasárnap), 9 óra.
Megjelenés minden tanulónak ünneplőben kötelező!

A 2013/2014. tanév első tanítási napja: 2013. szeptember 02. (hétfő).
Tankönyvosztás 2013. szeptember 02. (hétfő).
- Átadható a tankönyv az ingyenes tanulók részére, ha a rászorultságot már igazolták.
- Átadható a tankönyv a fizetős tanulók részére, akik a tankönyvcsomag árának befizetését feladóvevénnyel igazolják.


Szemere Bertalan emlékműsor és útátadás
2013. augusztus 24.

Vatta Községi Önkormányzat képviselő testületének szervezésében 2013. augusztus 24-én a Szemere Bertalan Parkban Szemere Bertalan születésének 201. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak, valamint ünnepélyesen is felavatták az újjáépített Szemere Bertalan utcát. A megemlékezésen Bozó Szilvia narrátor köszönötte a megjelenteket, röviden felidézte Szemere Bertalan életének fontos eseményeit. Az emlékezést követően Tállai András, Korán István Attila, a képviselő testület tagjai, a Szemere Bertalan tagiskola vezetője koszorút helyezett el Szemere Bertalan szobránál, majd a megjelent ünneplők egy-egy szál virággal tisztelegtek a falu szülöttjének szobránál. A koszorúzást követően ünnepi köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester, valamint Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő. A köszöntők után Tállai András, Korán István Attila és Szilvássy András a Szemere utca építését végző Kft ügyvezetője átvágták a nemzeti színű szalagot. Az új utat megáldotta: Hajnal András református lelkész és felszentelte Dávid atya. Az avatási ünnepségen résztvevők hazaindultak az újjáépített Szemere utcán, mely a település legfontosabb, legforgalmasabb utcája, mivel több szolgáltató (posta, takarékszövetkezet), szinte valamennyi intézmény, önkormányzat épülete, óvoda, Szemere Bertalanról elnevezett iskola, a sportpálya, a református és a katolikus egyház és a település nagy szülöttéről elnevezett Szemere Park is ebben az utcában található. Az ünnepség ideje alatt hangulatos térzenét szolgáltatott a Szihalmi Ifjúsági Fúvószenekar.

MEGHÍVÓ
2013. augusztus 14.A REFORMÁTUS KÖZÖSSÉGI HÁZ FELÚJÍTÁSA
2013.augusztus 18.

Jól haladnak a vattai Református Közösségi Ház felújítási munkái. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 18.937.035.-Ft-al támogatja a Református Egyházközség beruházását.


Épül a járda a Szemere úton
2013. augusztus 18.

A VATTAI ÖNKORMÁNYZAT közútprogramjának keretén belül megkezdték a közmunkások a Szemere úton a járdaépítést. A tervek szerint az út teljes hosszában új járda épül.


FALUNAP 2013
2013. augusztus 11.

 


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK!
2013. július 22.


A Szemere utca aszfaltozása elkészült, a padka kialakítása folyamatban van. Az Önkormányzat tervei alapján a Szemere utcai járdákat is elkezdjük felújítani az idei évben.

A közmunkaprogram keretén belül a mezőgazdasági projekt sikeresen működik, a Munkaügyi Központ ellenőrzése során megállapította, hogy a 23 kistérségi település közül Vatta településé a legjobban működő és a legszebb mintagazdaság. A mezőgazdasági területről folyamatosan folyik a betakarítás a központi konyhára

Folyamatosan gyártják a járdalapokat a közmunkások, amit szeretnénk felhasználni a vízelvezető árkok burkolására.
Önkormányzatunk udvarán megépült az apríték tároló, illetve a mezőgazdasági gépek tárolására alkalmas nyitott épület és a hozzá vezető murvás út.

Szintén a közmunkaprogram keretén belül felújításra kerül a kastélyépület kerítése.
Az óvoda régi pinceépületét felújítottuk és a tetejére egy nagyon szép játéktároló faház került.
Pályázat útján beépítésre került az óvodába egy nagy teljesítményű apríték adagolós kazán. Az aprítékot speciális daráló segítségével gyártják a közmunkások.


AZ ISKOLA TÁJÉKOZTATÓJA!
2013. július 03.


A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola
Vattai Szemere Bertalan Tagiskolájának
nyári ügyelete
minden szerdán 8-tól 12 óráig tart.

Tóth András igazgató

BALLAGÁS A SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2013. június 15.
2013. június 15-én 9 órakor ballagtak a nyolcadikosok Vattán a Szemere Bertalan Tagiskolában. A nyolcadikosok Tóth András igazgatóval és Oroszné Kvaszta Noémi osztályfőnökkel indultak az iskolai búcsúútjukra, majd az iskola tornatermébe az ünnepség színhelyére vonultak. Itt Sánta Liliána köszöntötte a ballagási ünnepségen megjelenteket majd felkérte a nyolcadikosokat a ballagási ünnepi műsorok megtartására. A megható búcsúzás után Máté Orsolya a hetedikesek nevében köszönt el a ballagóktól, míg a nyolcadikosok nevében Tóth Máté Viktor búcsúzott. A ballagók virággal köszöntötték szüleiket, tanítóikat-és tanáraikat. A ballagóktól az iskola igazgatója és a ballagók osztályfönöke szívhez szóló, meleg szavakkal köszönt el. A ballagási műsor után a ballagók óriási virágcsokrokat, ajándékokat kaptak hozzátartozóiktól. A település polgármestere Korán István Attila egy szál rózsával köszönt el a ballagó nyolcadikosoktól sok sikert, szerencsét és további jó tanulást kívánt valamennyiüknek.
A ballagó diákok névsora
Groff Gabriella Irgang Tamás
Kiss Martin Soma Kiss Patrícia
Kövesdi Alex Moczó Eliza Eleonóra
Molnár Roland Teleki Barbara
Teleki Beáta Terhes Dominika
Tóth Máté Viktor  

BALLAGÁS A SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2013. június 6.

2013. június 15-én 9 órakor
ballagási ünnepséget tartanak a Szemere Bertalan Tagiskolában.
Szeretettel várjuk a ballagó diákok hozzátartozóit és az érdeKlődő lakosságot.

BALLAGÁS A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2013. június 4.


VATTAY BENŐNÉ KITÜNTETÉSE A PEDAGÓGUSNAPON
2013. június 04. Film az átadásról: http://youtu.be/UYFdllqCShI

2013. június 1-jén megrendezett központi pedagógusnapon 27 pedagógust részesítettek különböző elismerésben:
Az elmúlt több mint egy évtizedes hagyományt átvéve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Mezőkövesdi Tankerülete is megszervezte a 25 járási település közös, központi Pedagógus Ünnepségét. A jeles napon verssel, énekkel, tánccal köszöntötték a járás meghívott és jelenlévő tanárait, pedagógusait.
Az eseményen Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, a választási körzet országgyűlési képviselője mondott beszédet, aki kiemelte, hogy a Kormány folyamatosan a pedagógus életpályamodell kialakításán, az oktatási rendszer átdolgozásán dolgozik, amelyhez alkalmazkodniuk kell a pedagógusoknak, amely sok türelmet és erőfeszítést követel tőlük. A politikus kiemelte, hogy bármennyire is változik a rendszer, a követelményszint, egy dolog mindig állandó, az pedig a gyermekeket jóra, hasznosra, erkölcsökre nevelő pedagógusok személyisége, egyénisége, hiszen a tanárainktól kapott értékrendszer az egész életünket, munkánkat, jövőnket meghatározza.
A szívhez szóló gondolatok után került sor a különböző elismerések, díjak átadására melyek között nyugállományba vonulásuk alkalmából 10 pedagógust tüntettek ki kimagasló munkájuknak elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel. A kitüntetettek között Emlékérmet vehetett át Vattay Benőné, a vattai tagóvoda volt vezetője is. A kitüntetést Korán István Attila Vatta polgármestere adta át.
Szívből gratulálunk a szakmai elismeréshez és nyugdíjas éveihez jó egészséget kívánunk!

ÓVODAI VÁLTOZÁSOK
2013. június 04.

2013 július 1-től a vattai napköziotthonos óvoda
Vatta Községi Önkormányzat
működésébe és fenntartásába kerül.
Az óvoda neve: "TÜNDÉRKERT ÓVODA"
Óvodavezető: Murányi Zsoltné


III.GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2013. május 25.

Vatta Községi Önkormányzat képviselő testülete 2013. május 25-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Játszótéren a Gyermeknap és Bográcsfesztivált. A rendezvényen az idén is több százan vettek részt: Vattaiak, barátaik, rokonaik, szomszédos települések kikapcsolódni, szórakozni vágyó családjaik, felnőttek, gyermekek kicsik- és nagyok egyaránt. A szervezők nem bízták véletlenre a sikert. A jókedvhez minden korosztály számára gazdag, változatos kulturális programokat, érdekes kísérőrendezvényeket szerveztek (kézműves foglalkozás, arcfestés, légvár, óriás fajátékok, veterán jármű-rendőrségi autó bemutató).A hagyományoknak megfelelően a gyermeknaphoz illeszkedően közös reggelivel indult a nap, melyet a csibész vattai gyerekek a polgármesterrel közösen fogyasztottak el, huncutúl többször teával koccintva egymás egészségére.
Kulturális programok voltak: A műsort Telekiné Bozó Szilvia vezette.
A gyermeknapi proram a Miskolci Csodamalom Bábszínház Vitéz László című darabjának bemutatójával kezdődött, melyet szájtátva csodáltak a nap ünnepeltjeinek legfiatalabbjai.
A nagyobb gyerekek-és a felnőttek egyaránt nagy érdeklődéssel figyelték a Debreceni Trial Klub kerékpáros ügyességi bemutatóját.
A hazaiakat megillető taps kísérte:

 • Plaszkó Georgina, tehetséges vattai énekes előadását, melyet sajnos kisebb zápor követett, de ez nem szegte kedvét a vendégeknek és tovább folytatódtak a programok.
 • A vattai Kacagóra Színtársulat, mely a napokban aktuális teendőről, az adóbevallásról szólt: Telekiné Bozó Szilvia és Terhes Dorina adták elő.
 • Az óvodások és az iskolások műsorát a szülők, ismerősök sok-sok tapssal jutalmazták.
15.00 órakor került sor a Bográcsfesztivál eredményhirdetésére.
Elnök: Csetneki László
Tagok: Friedrich Thomas (német vendégzsűri tag), Poráczki András, Ivánkai Péter, Lovász Bertalan, Balog Imréné(Évike). A díjakat Korán István Attila polgármester adta át. A 19 versenyző csapat mindegyike kapott emléklapot, és egy üveg pezsgőt. A fő díjakat az alábbi csapatok kapták:
Külön díj : Kertalja csapat
Legidősebb csapat: Maci-Laci
Helyezés
Csapat neve
Verseny étel
Díj
Kiemelt első hely Emődi pincegazdák kardonsült csirke, salátákkal üstház, üst
1 hely Szotyiék(legfiatalabb csapat tárcsás hús nagy bogrács
2 hely Alig csapat töltike-szőlő, karalábé levélbe töltve gáz égő
3 hely Hüvelyes csapat tárcsás tarja 6 kis bogrács
Az eredményhirdetést követően Korán István Attila polgármester és Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt, melyben hangsúlyozták a rendezvény fontosságát, és a nagy sikerre, érdeklődésre való tekintettel ígéretet tettek a jövbőbeni folytatásra, melyben még további ötletességek, és meglepetések várhatók majd.
A köszöntők után a településen nem rég alakult, de már most is nagy érdeklődéssel kísért VATTAI ZUMBÁSOK mutatták be tudásukat. A tempós ritmusra nemcsak a zumbások, de a nézők is mozgásba lendültek. Folyamatos tapssal jutalmazták a helyi kicsi lányok (Léhi Liliána, Gerőcs Zsófia), nagyobb lányok, hölgyek, asszonyok, fiúk lendületes táncát.
4 órától megkezdődött a sztárvendégek műsora, melyre a fiatalabb korosztály, főként lányokból álló csapata a színpad széléhez tapadva tapsoltak, mobillal fotóztak és extázisba esve visítoztak: YOUNG G(VV Béci) és meglepetés vendége Radics Béla, majd FLUOR TOMI szédítette a lányokat és a tomboló közönséget.
Az este a JUMP Rock Band-élő koncertje a rockot kedvelőket pörgette fel, majd Dj. Lexy zenéjére fergeteges táncmulatsággal zárult a vattai Gyermeknap és bográcsfesztivál.

Vattai kézműves, Kókáné Pásztor Éva sikere Budapesten!
2013. május 21.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy kis falunknak hírét vitte Budapestre is Kókáné Pásztor Éva szűcs himzéseivel.
Éva meghívást kapott a Magyar Kézművesség -2013 és Szent István és kora - kézműves szemmel kiállításra, mely a Budavári Palotában található Országos Széchenyi Könyvtár Corvina termeiben került megrendezésre 2013. május 2-től - junius 1-ig. Tehát aki teheti, még megtekintheti a kiállítást.
Éva munkája bekerült a Magyar Kézműves Alapítvány által kiadott Magyar Kézművesség 2013 című könyvbe is.
A könyvet 2002-től évente adják ki s a tavalyi, 2012-es könyvbe is bekerült a himzett szűcs mellényével.
A község lakói nevében további sok sikert kívánunk, s reméljük hogy munkáit szűk pátriánkban is megtekinthetjük majd.

Virággúlák Vatta közterületein
2013. május 12.

Vatta település közterületeit 8 virággúla szépíti. Az önkormányzat további virággúlák készítését tervezi.

Vatta Község Önkormányzatának képviselő testülete tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját a III. Gyermeknap és Bográcsfesztivál rendezvényeire.

A főzőversenyre várjuk mindazon vattai -és Vatta környéki családok, baráti társaságok jelentkezését ,akik szívesen bemutatják főzőtudományukat, és hajlandók megmérettetni magukat!a gasztornómia területén!
Jelentkezni lehet az alábbi telefonszámokon:
49/ 333-900
70/6-043-230
70/9-321-534


DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS
2013. április 17.

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ORSZÁGOS DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSÁRÓL SZÓLÓ HIRDETMÉNYE
Letölthető»

VATTA- CSERÉPFALU LABDARÚGÓMÉRKŐZÉS HELYSZÍNE!
2013. április 12.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a VATTA - CSERÉPFALU labdarúgómérkőzés 2013.04.14-én a bükkábrányi sportpályán kerül lebonyolításra. Ifi: 14.30 Felnőtt: 16.30 Forrás: borsodfoci.hu


ELMARADT MÉRKŐZÉSEK LEJÁTSZÁSA
2013. április 05.

18 forduló Vatta-Szentistván elmaradt mérkőzésének lejátszása: 2013.05.01. (szerda) Ifi 15.00. Felnőtt: 17.00
20 forduló Vatta-Mezőcsát elmaradt mérkőzésének lejátszása: 2013.05.15. (szerda) Ifi: 15.00. Felnőtt: 17.00

Forrás: www.borsodfoci.hu


ELMARAD: VATTA-MEZŐCSÁT MÉRKŐZÉS
2013. március 29.

Az MLSZ BAZ Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága a rendkívüli időjárási körülményekre való tekintettel úgy döntött, hogy a 2013. március 31-ére kitűzött 20. forduló, Vatta-Mezőcsát mérkőzését elhalasztja.

Forrás: borsodfoci.hu


VATTA- HARSÁNY LABDARÚGÓMÉRKŐZÉS HELYSZÍN VÁLTOZÁS!
2013. március 23.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a VATTA - HARSÁNY labdarúgómérkőzés 2013.03.24-én a bükkábrányi sportpályán kerül lebonyolításra. Ifi: 13.00 Felnőtt: 15.00 Forrás: borsodfoci.hu


SPORTÖLTÖZŐ ÁTADÁSA VATTÁN
2013. március 17.

2013. március 17-én 13 órakor ünnepélyes keretek között átadták a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET öltözőjét. Korán István Attila polgármester köszöntő szavai után, K Tóth János az egyesület elnöke bemutatta a létesítményt, köszöntötte az átadáson megjelenteket: Tállai András önkormányzati államtitkárt, országgyűlési képviselőt, Nyikes Zoltán vállalkozót, az öltöző kivitelezőjét (aki családi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen), Herkely Györgyöt, Sáth Pétert az öltöző tervezőit, Balázs András urat a megyei labdarúgó szövetség társadalmi elnökét, Fridl Csaba urat, az MLSZ Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottságának elnökét, több szomszédos település polgármesterét, sportegyesületeik vezetőit, a vattai önkormányzat képviselő testületének tagjait, a település jegyzőjét, a vattai felnőtt és ifi labdarúgókat, vezetőedzőjüket, edzőjüket, és lelkes szurkolóikat. Az elnök úr megköszönte mindazoknak a munkáját, akiknek köszönhetően az épület elkészült: DÉL BORSODI LEADER EGYESÜLET, Korán István Attila polgármester, az épület tervezői, kivitelezője, Kása Lajos és Kovalik Mihályné az épület berendezésében közreműködők. A nemzetiszínű szalagot Tállai András államtitkár, Korán István Attila polgármester és K Tóth János elnök vágta át. Az avatás időpontjában a tabella 5-ik helyén lévő csapatnak a további jó eredmények eléréséhez ideális feltételeket biztosít a mai napon avatott öltöző, mellyel Vatta település sportlétesítményei is tovább fejlődtek.


ELHALASZTJÁK A VATTA- SZENTISTVÁN MÉRKŐZÉST!
2013. március 15.

Az MLSZ BAZ Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága a rendkívüli időjárási körülményekre való tekintettel - a csapatok jelzései alapján - úgy döntött, hogy a Megyei II. osztályok hétvégi, 18. fordulóját egységesen elhalasztja. A forduló pótlására május 1-jén kerül sor. Forrás: borsodfoci.hu


VÁLTOZÁS! ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS: TORNATEREMBEN
2013. március 14.

A ROSSZ IDŐRE VALÓ TEKINTETTEL A 18.00 ÓRÁRA TERVEZETT SZABADTÉRI MEGEMLÉKEZÉS ÉS FÁKLYÁS FELVONULÁS ELMARAD.
1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulója

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulójának tiszteletére ünnepséget rendez 2013. március 14-én (csütörtökön) 13.00 órakor az iskola tornatermében.

Szeretettel várjuk Vatta Község lakosságát. Emlékezzünk Együtt!


NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2013. március 1.

Szeretettel hoztam e szép csokrot,
s köszöntőmet mindenkinek mondom.
Nőket köszönt most az egész világ,
hát nyíljon nékik a sok színes virág.
Az életet, szerelmet tőlük kaptuk,
cserébe szívünket az ölükbe rakjuk.
Általuk vagyunk igazán valakik,
tudom most dalom, messzire hallatszik.
Kívánom, legyen minden nő boldog,
s szálljanak el végleg a bús gondok.
Hulljon reájuk jókívánságom e napon,
egész évben - és minden Nőnapon.

BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK
MINDEN KEDVES
HÖLGY OLVASÓNKNAK!
Vatta Község Önkormányzata
nevében
Korán István Attila
polgármester


LABDARÚGÁS: Helyszín változás
2013. március 1.

Indulnak a bajnokságok...
A Versenybizottság tegnapi ülésén tárgyalta néhány találkozó időpontjával, helyszínével kapcsolatos beadványokat és az alábbi határozatokat hozta:

- hozzájárult, hogy a Vatta - Sajóvámos találkozó(ka)t a sorsolás szerinti időpontban Bükkábrányban rendezzék meg.

forrás: borsodfoci.hu


ISKOLAI FARSANG
2013. február 16.


ÓVODAI FARSANG
2013. február 14.FARSANGI RENDEZVÉNYEK
2013. február 05.

ÓVODAI FARSANG: 2013. február 14-én 15.00 órakor a FALUHÁZBAN.
ISKOLAI FARSANG: 2013. február 16-án 15.00 órakor az ISKOLA TORNATERMÉBEN.

ISKOLAI HÍREK/ JANUÁRI MEGEMLÉKEZÉSEK»
2013. február 12.

Szemere Bertalan a nagy reformnemzedék radikális személyisége, az első felelős magyar kormány belügyminisztere, a Honvédelmi Bizottmány tagja, majd miniszterelnök volt. Örömmel és büszkeséggel tölti el szívünket, hogy kicsiny falunkból indult életútjára 1812. augusztus 27-én. Életét Pesten fejezte be 1869. január 18-án. Ez utóbbi dátum számunkra már hosszú évek óta emlékünnep, hiszen iskolánk névadójának élete és hitvallása példaértékű számunkra. Tovább »
Folytatva a megemlékezések sorát, január 22-én ünnepi iskolagyűlés keretében emlékeztünk meg a Magyar Kultúra Napjáról. A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT.
" Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A múltnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep.
Úgy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek." Tovább»
A továbbtanulásról
A január nemcsak a megemlékezések, hanem a nagy kihívások hónapja is. Ekkor ér véget az első félév és továbbtanulni kívánó diákjaink ekkor írják a központi írásbeli felvételi feladatsorokat magyar nyelvből és matematikából. Az idén a nyolcadikosok közül hatan választották az írásbeli megmérettetés lehetőségét annak reményében, hogy minél jobb középfokú oktatási intézményben tanulhassanak majd tovább. Mára már túl vannak az írásbeli izgalmain, és újabb kihívásokra, a szóbeli felvételi vizsgákra készülnek. Kívánjunk Nekik sok sikert és minél eredményesebb felkészülést!
Tovább»

Ökumenikus istentisztelet
2013. január 25.

"együtt emlékeznek az Úr hatalmas tetteire, mert a keresztények emlékező közösség"
2013. január 25-én (péntek) 16 órától Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Faluház nagytermében.
A megjelent hívekkel (50-60 fő) közösen imádkoztak a felekezetek lelkipásztorai: Hajnal András református lelkész és Kővári Sz. Dávid testvér.
A közös istentisztelet után szeretetvendégség várta az egybegyűlt híveket.
Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, azon először csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és kizárólag az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. Ma már szerte a világon és Magyarország szinte minden településén ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket, és imádkoznak a Krisztusban hívők egységéért az imahét idején a különböző felekezetű gyülekezetek.
Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.