Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Magyarok a Magyarokért

Ünnepi Istentisztelet - Jótékonysági Koncert - Testvértelepülési Megállapodás tus
2017. október 21.

A Vattai Református Egyházközség, Vatta Község Önkormányzata és Képviselő-testülete 2017.október 21-én 14.00 órától a Reformáció 500. évfordulója, valamint Vatta és Tiszakeresztúr-Karácsfalva testvértelepülési megállapodásának megkötése tiszteletére Ünnepi Istentiszteletet- és Jótékonysági koncertet tartott a református templomban. A rendkívüli ünnepi alkalomra zsúfolásig megtelt a templom a meghívott vendégekkel, a testvértelepülés küldöttségével, a Vattán élőkkel, és a településről elszármazott, de az ünnepi alkalomra hazatérőkkel. Az Istentiszteleten Hajnal András lelkipásztor köszöntötte:

  • Pásztor Dániel lelkipásztor urat, a TIREK lelkészi főjegyzőjét
  • Dudás Ferenc esperes urat
  • valamennyi megjelent lelkipásztort és gyülekezeteik küldöttségét.
  • Pintér Elemért, egyházmegyénk gondnokát,
  • Dobsa Istvánt, Tiszakeresztúr polgármesterét,
  • Sipos Józsefet, Tiszakeresztúr lelkipásztorát,
  • Kocsis József gondnok urat,
a testvértelepülésről érkezett valamennyi kedves vendéget, a környező települések polgármestereit, küldötteit, mindazokat akik a meghívásra jelenlétükkel válaszoltak. Megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte Mászáros János Elek művész urat, aki a 2012-es Csillagszületik győztese, és aki a mai napon énekeivel és építő gondolataival szólít meg minket.

Köszöntőt mondott: Korán István Attila Vatta község polgármestere, valamint Dobsa István Tiszakeresztúr polgármestere. Vatta község polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagy örömmel tölti el a kettős ünnep, és bízik benne, hogy örök barátság szövődik a testvértelepülések között. Külön örül annak is, hogy ez az esemény az Isten házában történik, itt pecsételődik meg, ilyen szép jubilleumi ünnepen és ennyi ember előtt. "Szeretnénk, ha a közeljövőben az egyre szorosabbra fűzött szálakból kialakulhatna az a lánc, mely soha nem szakad el!" Fejezte be köszöntőjét Korán István Attila polgármester.
A testvérgyülekezet köszöntőjét Sipos József, Tiszakeresztúr lelkipásztora mondta el.
A köszöntők után a két település polgármestere, az egyházak képviselői aláírták a testvértelepülési megállapodást. Az ünnepi alkalmon koncertet adott Mészáros János Elek, aki az ünnepi alkalomhoz fogalmazott meg ünnepi gondolatokat és szívhez szóló dalokat és egyházi énekeket énekelt.Az alkalmon a vattai és a tiszakeresztúri egyházi és önkormányzati képviselők köszöntötték és megajándékozták egymást. A jótékonysági koncert után az ünnepség a templomkertben folytatódott, ahol a két település képviselői emlékfát ültettek. A faültetésnél Pásztor Dániel mondta el ünnepi gondolatait. Az ünnepi Istentisztelet szeretetvendégséggel zárult.


2017. október 21-én 14 órakor jótékonysági koncert a reformáció 500. évfordulóján a református templomban a református
2017. október 09.

A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

 


Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.