Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Polgárőrség
Név: Vattai Polgárőr Egyesület

/Kiemelkedően Közhasznú Szervezet

Cím:
3431 Vatta. Szemere Bertalan u.20.

Elnök:
Birinyi László
Helyettes: Gönczi Gábor
Gazdasági vezető:Kovács István

Vatta településen 2007. január 15-én alakult meg a polgárőrség, mely éjjel-nappal elérhető!

Telefon: 06-30/621-5733

A Vattai Polgárőr Egyesület 2015.október 1-én egy új 6.327.050.-Ft értékű autót vett át, melyet 100 %-os támogatottságú pályázattal nyert el az Egyesület.

2014. június 28.

Ünnepélyes keretek között átadásra került
az új POLGÁRŐR BÁZIS

Az épületben helyet kapott egy ügyeleti szoba, vizesblokk és egy garázs a polgáőr autó részére. Az emeleten kialakított tárgyalóban lehetőség van a gyűlések megtartására, felvilágosító, bűnmegelőző előadások megtartására. A pályázat keretében került beszerzésre: 2 db rendezvény sátor, 2 db elektromos kerékpár, 1 pár adó-vevő, 1 db fényhíd a polgárőr autóra, 1 db laptop, 1 db nyomtató, asztalok, padok.
Az Európai Unió és a Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege:14.991.662:-Ft.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER Fejezetének végrehajtása. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Társfinanszírozásában Magyarország Kormányának támogatásával.
A Polgárőr bázis avatásának napján hagyományteremtő céllal megrendezésre került az Első Vattai Polgárőrnap, melyen a polgárőrszövetség-és a rendőrség vezetői, a szomszédos települések és a helyi polgárőrcsapat, vatta település vezetői, a lakossággal együtt sportolással, szórakozással töltöttek el egy kellemes napot.

Megalakulásunk története

Településünk sem kivétel a környezők közül; nálunk is elszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények. Ezek ellen tenni kell valamit. Mi, vattai lakosok – a saját tulajdonunk megóvása mellett – az összefogás erejével csökkenthetjük a károk mennyiségét, az elkövetés gyakoriságát. Ennek érdekében megalakítottuk a POLGÁRŐRSÉGET.
Mi, az alapító tagok vállaltuk, hogy a cégbírósági bejegyzésig, illetve az anyagi lehetőségek megteremtéséig saját gépkocsival, saját költséggel végezzük a járőrözést. A polgárőr egyesület tagjai ezt követően is önkéntes alapon, díjazás nélkül fogják végezni társadalmi tevékenységüket. Az egyesület megelőző járőrszolgálatot szervez, jelzésekkel látja el a rendőri szerveket, az önkormányzatot, az igényeknek megfelelően segítséget nyújt. A tetten ért elkövetőt haladéktalanul átadja a rendvédelmi szervnek.
Munkánk minél hatékonyabb végzéséhez kérjük a lakosság segítő támogatását. A környezetünkben észlelt szokatlan dolgokat, jelenségeket jelezzék a polgárőrség bármely tagjának. Megkérjük tisztelettel az egyedül élő, illetve idős lakókat, hogy lakásukat, melléképületeiket, bejárati kapujukat napközben is zárják kulcsra, a kulcsokat tartsák maguknál. Bárki, bármilyen ürüggyel, hivatkozással felkeresi Önöket, nagyon körültekintően ellenőrizzék a jogosultságot. Idegeneket ne engedjenek be a lakásukba, az erőszakoskodókat határozottan küldjék el. Előre is köszönjük együttműködésüket.

Vattai Polgárőr Egyesület
Kiemelten Közhasznú Szervezet
alapító tagjai

 

 


Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.