Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Egyéb szolgáltatók

KONDITEREM

Nyitás: 2014. július 8. (kedd)
Nvitvatartási idő:
Kedd - Péntek: 14.oo - 2o.oo
Szombat: 1O.OO - 16.00
Vasárnap _ Hétfő: ZÁRVA
1 alkalomra szóló jegy ára: 4oo.- Ft
1o alkalmas bérlet ára: 3ooo.- Ft
1 alkalom max. 1,5 óra.
SZAUNA
használat díja (előzetes bejelentkezés alapján): 5oo.- Ft/fő /alkalom (min. 2fő).
Konditerem házirendje és használati szabályzata»

Avatás

A Faluház épületében került kialakításra a konditerem,melyet 2014. június 7-én ünnepélyes keretek között avatták fel. A nemzetiszínű szalagot Nyikes Zoltán kivitelező és Korán István Attila polgármester vágta át . Az EMVA Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER program keretében megvalósult konditerem pályázati támogatással készült, az Európai Uniós és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege: 19.341 151.-Ft. Az igényesen felújított épületben korszerű sporteszközök biztosítják a helyiek sportolási, mozgási lehetőségét. A beruházás kiváló minőségét a Nyikes és Társa Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Bt., mint kivitelező, valamint Sáth Péter és Herkely György műszaki ellenőrök biztosították. A létesítményt Hajnal András református lelkész szentelte meg. Az avatási ünnepségen részt vett: Rubint Réka és Schobert Norbert.


PIHENŐ PARK
2014. május 30-án avatták fel ünnepélyes keretek között a vattai főút mellett épült közparkot, piacteret és egy új multifunkciós műfüves sportpályát, a játszótér bővítését.

2017. augusztus      

PIAC

JÁTSZÓTÉR


TEMETŐ

A település legrégebbi temetője valószínűleg a középkori templom közvetlen környékén lehetett. Alsóvatta pusztulásával együtt az is eltünt. A felsővattaiak az ábrányi út mellé temetkeztek.

Kezdetben a temetőt felekezeti különbségek nélkül mindenki használta, azonban az 1820-as években különváltak, bár közel voltak egymáshoz. Területüket a tagosításkor megnövelték, de a katolikusok részére már 1911-ben így is szűknek bizonyult, ezért közvetlen szomszédságban Keltz Pálnétól egy hold földet vásároltak a bővítésre.

A falu díszes kőkeresztjét Melczel Aladár állította fel a vattai határban 1900-ban, atyja emlékének ajánlva, mely fenntartására negyven koronás alapítványt is létrehozott.
A temetők az egyházak tulajdonában vannak, a ravatalozó az önkormányzat tulajdona.


Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.