Korán István Attila
Vatta Község polgármestere
2010-2019

Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Civil szervezetek

VATTAI POLGÁRŐR EGYESÜLET

Név: Vattai Polgárőr Egyesület
/Kiemelkedően Közhasznú Szervezet

Cím:
3431 Vatta. Szemere Bertalan u.20.

Elnök:
Birinyi László
Helyettes: Gönczi Gábor
Gazdasági vezető:Kovács István

Vatta településen 2007.január 15-én alakult meg a polgárőrség , mely éjjel-nappal elérhető!
Telefon: 06-30/621-5733

POLGÁRŐR HÍREK


2015. október 1
A Vattai Polgárőr Egyesület 2015.október 1-én egy új Suzuki Vitara típusú, 6.327.050.-Ft értékű, terepjáró autót vett át, melyet 100 %-os támogatottságú pályázattal nyert el az Egyesület.

2014. június 28.

Ünnepélyes keretek között átadásra került az új POLGÁRŐR BÁZIS
Az épületben helyet kapott egy ügyeleti szoba, vizesblokk és egy garázs a polgáőr autó részére. Az emeleten kialakított tárgyalóban lehetőség van a gyűlések megtartására, felvilágosító, bűnmegelőző előadások megtartására. A pályázat keretében került beszerzésre: 2 db rendezvény sátor, 2 db elektromos kerékpár, 1 pár adó-vevő, 1 db fényhíd a polgárőr autóra, 1 db laptop, 1 db nyomtató, asztalok, padok.
Az Európai Unió és a Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege:14.991.662:-Ft.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER Fejezetének végrehajtása. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Társfinanszírozásában Magyarország Kormányának támogatásával.
A Polgárőr bázis avatásának napján hagyományteremtő céllal megrendezésre került az Első Vattai Polgárőrnap, melyen a polgárőrszövetség-és a rendőrség vezetői, a szomszédos települések és a helyi polgárőrcsapat, vatta település vezetői, a lakossággal együtt sportolással, szórakozással töltöttek el egy kellemes napot.


Megalakulásunk története

Településünk sem kivétel a környezők közül; nálunk is elszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények. Ezek ellen tenni kell valamit. Mi, vattai lakosok – a saját tulajdonunk megóvása mellett – az összefogás erejével csökkenthetjük a károk mennyiségét, az elkövetés gyakoriságát. Ennek érdekében megalakítottuk a POLGÁRŐRSÉGET.
Mi, az alapító tagok vállaltuk, hogy a cégbírósági bejegyzésig, illetve az anyagi lehetőségek megteremtéséig saját gépkocsival, saját költséggel végezzük a járőrözést. A polgárőr egyesület tagjai ezt követően is önkéntes alapon, díjazás nélkül fogják végezni társadalmi tevékenységüket. Az egyesület megelőző járőrszolgálatot szervez, jelzésekkel látja el a rendőri szerveket, az önkormányzatot, az igényeknek megfelelően segítséget nyújt. A tetten ért elkövetőt haladéktalanul átadja a rendvédelmi szervnek.
Munkánk minél hatékonyabb végzéséhez kérjük a lakosság segítő támogatását. A környezetünkben észlelt szokatlan dolgokat, jelenségeket jelezzék a polgárőrség bármely tagjának. Megkérjük tisztelettel az egyedül élő, illetve idős lakókat, hogy lakásukat, melléképületeiket, bejárati kapujukat napközben is zárják kulcsra, a kulcsokat tartsák maguknál. Bárki, bármilyen ürüggyel, hivatkozással felkeresi Önöket, nagyon körültekintően ellenőrizzék a jogosultságot. Idegeneket ne engedjenek be a lakásukba, az erőszakoskodókat határozottan küldjék el. Előre is köszönjük együttműködésüket.

Vattai Polgárőr Egyesület
Kiemelten Közhasznú Szervezet
alapító tagjai


VATTAl GYERMEKEKÉRT, IFJÚSÁGÉRT ALAPITVÁNY

Az Alapítvány neve: "VATTAl GYERMEKEKÉRT, IFJÚSÁGÉRT ALAPITVÁNY" .
Az alapítvány típusa: magán.
Az alapítvány székhelye: 3431 Vatta, Rákóczi u. 9.
Bejegyzői végzés»
Az alapítvány képviselője és lakcíme:
1.) K. Tóth Jánosné 3431 Vatta, Rákóczi u. 9.
2.) Kovalik Mihályné 3431 Vatta, Damjanich u. 14.
3.) Valkó Zoltán 3431 Vatta, Kossuth u. 30.

A megyei bíróság az alapítványt nyilvántartásba veszi a következő adatokkal:
Sorszám: 1504/1998. A nyilvántartásba vételről szóló határozat száma és kelte:
8.Pk.1504/1998/4., 1998. december 11.

Vattai Gyermekekért, Ifjuságért Alapítvány 2014 évi mérleg Letölthető»
Vattai Gyermekekért, Ifjuságért Alapítvány: Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról. (2013. adó 1%) Letölthető
 
Vattai Gyermekekért, Ifjuságért Alapítvány: Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról. (2012. adó 1%) Letölthető»
Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal

 

 

© 2005-2020 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.