Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Civil szervezetek

VATTAI POLGÁRŐR EGYESÜLET

Név: Vattai Polgárőr Egyesület
/Kiemelkedően Közhasznú Szervezet

Cím:
3431 Vatta. Szemere Bertalan u.20.

Elnök:
Birinyi László
Helyettes: Gönczi Gábor
Gazdasági vezető:Kovács István

Vatta településen 2007.január 15-én alakult meg a polgárőrség , mely éjjel-nappal elérhető!
Telefon: 06-30/621-5733

POLGÁRŐR HÍREK


2015. október 1
A Vattai Polgárőr Egyesület 2015.október 1-én egy új Suzuki Vitara típusú, 6.327.050.-Ft értékű, terepjáró autót vett át, melyet 100 %-os támogatottságú pályázattal nyert el az Egyesület.

2014. június 28.

Ünnepélyes keretek között átadásra került az új POLGÁRŐR BÁZIS
Az épületben helyet kapott egy ügyeleti szoba, vizesblokk és egy garázs a polgáőr autó részére. Az emeleten kialakított tárgyalóban lehetőség van a gyűlések megtartására, felvilágosító, bűnmegelőző előadások megtartására. A pályázat keretében került beszerzésre: 2 db rendezvény sátor, 2 db elektromos kerékpár, 1 pár adó-vevő, 1 db fényhíd a polgárőr autóra, 1 db laptop, 1 db nyomtató, asztalok, padok.
Az Európai Unió és a Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege:14.991.662:-Ft.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER Fejezetének végrehajtása. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Társfinanszírozásában Magyarország Kormányának támogatásával.
A Polgárőr bázis avatásának napján hagyományteremtő céllal megrendezésre került az Első Vattai Polgárőrnap, melyen a polgárőrszövetség-és a rendőrség vezetői, a szomszédos települések és a helyi polgárőrcsapat, vatta település vezetői, a lakossággal együtt sportolással, szórakozással töltöttek el egy kellemes napot.


Megalakulásunk története

Településünk sem kivétel a környezők közül; nálunk is elszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények. Ezek ellen tenni kell valamit. Mi, vattai lakosok – a saját tulajdonunk megóvása mellett – az összefogás erejével csökkenthetjük a károk mennyiségét, az elkövetés gyakoriságát. Ennek érdekében megalakítottuk a POLGÁRŐRSÉGET.
Mi, az alapító tagok vállaltuk, hogy a cégbírósági bejegyzésig, illetve az anyagi lehetőségek megteremtéséig saját gépkocsival, saját költséggel végezzük a járőrözést. A polgárőr egyesület tagjai ezt követően is önkéntes alapon, díjazás nélkül fogják végezni társadalmi tevékenységüket. Az egyesület megelőző járőrszolgálatot szervez, jelzésekkel látja el a rendőri szerveket, az önkormányzatot, az igényeknek megfelelően segítséget nyújt. A tetten ért elkövetőt haladéktalanul átadja a rendvédelmi szervnek.
Munkánk minél hatékonyabb végzéséhez kérjük a lakosság segítő támogatását. A környezetünkben észlelt szokatlan dolgokat, jelenségeket jelezzék a polgárőrség bármely tagjának. Megkérjük tisztelettel az egyedül élő, illetve idős lakókat, hogy lakásukat, melléképületeiket, bejárati kapujukat napközben is zárják kulcsra, a kulcsokat tartsák maguknál. Bárki, bármilyen ürüggyel, hivatkozással felkeresi Önöket, nagyon körültekintően ellenőrizzék a jogosultságot. Idegeneket ne engedjenek be a lakásukba, az erőszakoskodókat határozottan küldjék el. Előre is köszönjük együttműködésüket.

Vattai Polgárőr Egyesület
Kiemelten Közhasznú Szervezet
alapító tagjai


VATTAl GYERMEKEKÉRT, IFJÚSÁGÉRT ALAPITVÁNY

Az Alapítvány neve: "VATTAl GYERMEKEKÉRT, IFJÚSÁGÉRT ALAPITVÁNY" .
Az alapítvány típusa: magán.
Az alapítvány székhelye: 3431 Vatta, Rákóczi u. 9.
Bejegyzői végzés»
Az alapítvány képviselői

1.) Kovács Mónika - elnök 3431 Vatta, Virág u. 2
2.) Kőmíves Mariann – titkár 3431 Vatta, Kossuth út 25.
3.) Bárhoriné Juhász Mariann 3426 Borsodgeszt, Petőfi utca 36.

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete 2019. év Letölthető»
Vattai Gyermekekért, Ifjuságért Alapítvány /VÉGZÉS/ Letölthető»
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) a mai napon megbízást adott 21 adófizető magánszemély által - az Önök javára a 2020. rendelkező évre vonatkozóan - felajánlott 122 675,- Ft 2019. adóévi szja 1%-os összeg átutalására a 55100124-12500215 pénzforgalmi számlára. Letölthető»
Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.