Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2017

KAKARÁCSONYI ÜDVÖZLETEK

A képre kattintva a üdvözlet negyobban is olvasható!

VIII Falukarácsony
2017. december 23.

Képgaléria
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven Vatta Község Önkormányzata az idén is megrendezte a Falu Közös Karácsonyi Ünnepségét 2017.december 22-én délután a Faluházban, illetve az előtte lévő téren. A karácsonyi fényekben pompázó szabadidőpark mellett, a település utcáin sétálva, már ünnepi hangulatban érkeztek a családok, barátok, a gyerekek a Faluház színháztermébe, ahol csodálatos karácsonyfa fogadta a vattaiakat.
Az ünnepségen ünnepi köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester, aki a saját gyerekkori karácsonyi emlékeit felidézve fogalmazta meg ünnepi gondolatait, majd valamennyi ünneplőnek Békés, Boldog Ünnepeket kívánt.
Ünnepi istentiszteletet tartott: Hajnal András tiszteletes
Ünnepi misét tartott: Kővári F. Dávid atya.
Kedves műsorral köszöntötte az ünneplőket a Vattai Amatőr Színjátszó Kör.
Varázslatos ünnepi hangulatot teremtett a Hórvölgye Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az alig egy éve alakult vattai növendékeinek kamaraegyüttese, akik Báthori Lóránt vezetésével, gitármuzsikával és karácsonyi dallamokkal adtak ünnepi műsort. A zenés műsor után Léhi Liliána, nagyon fiatal vattai tehetség Báthori Lóránt gitárkíséretével a Bűvös Éj című karácsonyi éneket adta elő. A helyi fellépők után Bodnár Attila és Pap Rita Ünnepi műsorral szórakoztatta a közönséget.
A karácsonyi műsor után az ünneplők a Faluház előtti térre vonultak, ahol forralt, forró te, virsli, diós-mákos beigli fogadta a falu lakosságát, miközben a Vaga Banda tűzzsonglőr tartott bemutatót. A karácsonyi közös ünnepség és vendéglátás után feltöltődve tértek haza otthonaikba a vattaiak a családi készülődés folytatására.
Köszönet a rendezvény szervezőinek, a lebonyolításban, az ünnepi műsorban közreműködőknek.


MEGHÍVÓ FALUKARÁCSONYRA
2017. december 06.

A képre kattintva a meghívó további részletei is olvashatók!

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA!
2017. november 29.

A képre kattinta a meghívó nagyobban is letölthető!

MIKULÁS-NAPI PARTIormátus
2017. december 1.

 

MIKULÁS-NAPI PARTIormátus
2017. december 1.

2017 december 1-én 15.30 órától Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete Mikulás Partit rendezett a vattai gyerekek részére. Oroszné Kvaszta Noémi intézményvezető köszöntő szavai után a hagyományokhoz híven a mikulásdíszekben pompázó, zsúfolásig megtelt tornateremben nagyon vidám volt a hangulat. A fogócskázó, kacagó, zsibongó gyerekek nagyon élvezték a partit, majd kicsit lecsendesedve, szájtátva hallgatták A PÓDIUM SZÍNHÁZ: MIKULÁS BÁCSI BAJBAN című vidám műsorát.
A várakozásnak megfelelően a várvavárt mikulás is megérkezett és minden 14 éven alúli vattai és vendéggyereknek óriás mikuláscsomagot ajándékozott az Önkormányzat jóvoltából. A csomagosztás után az önkormányzat munkatársai pizzával és forró teával kínálták a partin megjelenteket, melyet az idén is nagyon jóízűen fogyasztottak a gyerekek és a felnőttek egyaránt.
Köszönet a rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködőknek


MIKULÁS-NAPI PARTIormátus
2017. november 17.

A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

MEGHÍVÓ BATYUS BÁLBAeformátus
2017. október 30.

A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

FELHÍVÁS!US!
2017. október 24.

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017.(X.25.) rendelete a szociális célú tűzifa támogatásról Letölthető pdf*


Ünnepi Istentisztelet - Jótékonysági Koncert - Testvértelepülési Megállapodás tus
2017. október 21.

A Vattai Református Egyházközség, Vatta Község Önkormányzata és Képviselő-testülete 2017.október 21-én 14.00 órától a Reformáció 500. évfordulója, valamint Vatta és Tiszakeresztúr-Karácsfalva testvértelepülési megállapodásának megkötése tiszteletére Ünnepi Istentiszteletet- és Jótékonysági koncertet tartott a református templomban. A rendkívüli ünnepi alkalomra zsúfolásig megtelt a templom a meghívott vendégekkel, a testvértelepülés küldöttségével, a Vattán élőkkel, és a településről elszármazott, de az ünnepi alkalomra hazatérőkkel. Az Istentiszteleten Hajnal András lelkipásztor köszöntötte:

 • Pásztor Dániel lelkipásztor urat, a TIREK lelkészi főjegyzőjét
 • Dudás Ferenc esperes urat
 • valamennyi megjelent lelkipásztort és gyülekezeteik küldöttségét.
 • Pintér Elemért, egyházmegyénk gondnokát,
 • Dobsa Istvánt, Tiszakeresztúr polgármesterét,
 • Sipos Józsefet, Tiszakeresztúr lelkipásztorát,
 • Kocsis József gondnok urat,
a testvértelepülésről érkezett valamennyi kedves vendéget, a környező települések polgármestereit, küldötteit, mindazokat akik a meghívásra jelenlétükkel válaszoltak. Megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte Mászáros János Elek művész urat, aki a 2012-es Csillagszületik győztese, és aki a mai napon énekeivel és építő gondolataival szólít meg minket.

Köszöntőt mondott: Korán István Attila Vatta község polgármestere, valamint Dobsa István Tiszakeresztúr polgármestere. Vatta község polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagy örömmel tölti el a kettős ünnep, és bízik benne, hogy örök barátság szövődik a testvértelepülések között. Külön örül annak is, hogy ez az esemény az Isten házában történik, itt pecsételődik meg, ilyen szép jubilleumi ünnepen és ennyi ember előtt. "Szeretnénk, ha a közeljövőben az egyre szorosabbra fűzött szálakból kialakulhatna az a lánc, mely soha nem szakad el!" Fejezte be köszöntőjét Korán István Attila polgármester.
A testvérgyülekezet köszöntőjét Sipos József, Tiszakeresztúr lelkipásztora mondta el.
A köszöntők után a két település polgármestere, az egyházak képviselői aláírták a testvértelepülési megállapodást. Az ünnepi alkalmon koncertet adott Mészáros János Elek, aki az ünnepi alkalomhoz fogalmazott meg ünnepi gondolatokat és szívhez szóló dalokat és egyházi énekeket énekelt.Az alkalmon a vattai és a tiszakeresztúri egyházi és önkormányzati képviselők köszöntötték és megajándékozták egymást. A jótékonysági koncert után az ünnepség a templomkertben folytatódott, ahol a két település képviselői emlékfát ültettek. A faültetésnél Pásztor Dániel mondta el ünnepi gondolatait. Az ünnepi Istentisztelet szeretetvendégséggel zárult.2017. október 21-én 14 órakor jótékonysági koncert a reformáció 500. évfordulóján a református templomban a református
2017. október 09.

A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

MEGHÍVÓ
2017. október 17.

A képre kattinta a meghívó nagyobban is letölthető!

Vattai kislány:MMikola Kincső Luca SKDUN Shotokan karate világbajnok lett
2017. október 09.

Egerben a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezték meg a 25. és a 10. Kohai Kupa utánpótlás világbajnokságot 2017. október 6-tól-8-ig.
Vatta község egyik versenyzője: Mikola Kincső Luca világbajnoki aranyéremmel tért haza a megmérettetésről.
A világbajnoknak gratulált Korán István Attila polgármester és Tállai András országgyűlési képviselő is. A világbajnokra nagyon büszkék Vatta lakói, és iskolájában a Szemere Bertalan Tagiskolában is örülnek sikerének.

Szívből gratulálunk Vatta világbajnokának: Mikola Kincső Lucának!


VATTAI IDŐSEK NAPJA:2017. OKTÓBER 13.
2017. október 14.

2017. október 13-án az elmúlt évek hagyományait követve Vatta Község Önkormányzatának Képviselő testülete az idén is köszöntötte a vattai szépkorúakat. A község 62 év feletti lakossága minden évben örömmel fogadja a családias, baráti találkozóra az invitálást, így most is több mint 100-an eljöttek együtt ünnepelni, kikapcsolódni, szórakozni, egy jót beszélgetni. Az ünnepségre érkezőket Korán István Attila polgármester és a rendezvény szervezői fogadták, akik minden vendégnek átadtak egy bonbont, a polgármester úr ajándékát. A teremben a vendégfogadás ideje alatt a Kovács és Kovács zenekar hangulatos halk zenéje szólt.
Az ünnepség elején az önkormányzat munkatársa köszöntötte a szépkorúakat, majd a Szemere Bertalan Tagiskola tanulói énekkel és verssel köszöntötték a vattai időseket.
Az iskolások műsorát követően Tállai András országgyűlési képviselő köszöntötte a vattai szépkorúakat. Ünnepi gondolatai zárásaként egy-egy tábla csokoládéval kedveskedett.
A köszöntő után felszolgálták az ünnepi ebédet: Tyúkhúslevest csigatésztával, főtt húst, töltelékkel, párizsit sertés szeletet, rántott húst krumplipürével, káposztasalátával, majd desszertként franciakrémest szolgáltak fel. Természetesen az ebéd előtt és után is igény szerinti fogyaszthattak italokat, kávét is a vendégek. Mindazoknak a szépkorúaknak, akik nem tudtak személyesen eljönni a Faluházba, az ünnepi ebédet lakcímükre szállította az önkormányzat.
A színpadi produkció kezdéseként Oszvald Marika operett slágereket adott elő, a tőle megszokott vidámsággal, és sok-sok tánccal, melyből a cigánykerék sem hiányzott. A fergeteges műsor megalapozta a vendégek hangulatát, és így vidáman hallgatták Korán István Attila polgármester ünnepi köszöntőjét, aki, kedves szavakkal, ünnepi gondolatokkal köszöntötte a meghívott vendégeket: Valkó Zoltán volt tanácselnök urat, Veréb József volt polgármestert, dr. Csimma Ferenc háziorvost, Kovács Andrásné, Marikát, Hajnal András tiszteletest, Kiss Zoltán jegyző urat, képviselő társakat, és a megjelent szépkorúakat. A hagyományokhoz híven külön köszöntötte Vatta település legidősebb hölgyét: Krizsán Józsefné Lidi nénit, aki az idén 93 éves: sajnos az ünnepségre nem tudott eljönni. A teremben a legidősebb hölgy: Sándor Jánosné Margit néni, aki 86 éves. Birinyi László alpolgármester virággal és az önkormányzat ajándékával köszöntötte a szépkorú vendéget. Köszöntötte a legidősebb férfit: Szabó Sándor, aki 87 éves, de sajnos Ő sem tudott eljönni. A teremben a legidősebb férfi: Kun Bertalan, aki 83 éves.A szépkorú vendéget Gönczi Gáborné önkormányzati képviselő köszöntötte.
Ünnepi köszöntője végén a polgármester úr, valamennyi vendégnek a jelenlévőknek és az otthon maradóknak is további nagyon jó egészséget kívánt, majd megköszönte a rendezvény lebonyolításában segítők munkáját.A polgármester úr köszöntője után a Vattai Tündérket óvodásai nagyon színvonalas műsorral, verssel és tánccal köszöntötték a szépkorúakat.
A helyi fellépők után a Tarnai Kiss László táncdalokkal, magyar nótákkal, ismert dalokkal és saját szerzeményekkel szórakoztatta a vattai időseket, akik egy-egy érzelmes dal után sokszor könnyes szemmel tapsoltak. A művészt Budai Béla kísérte zongorán. A sztárfellépő többször megénekeltette a helyieket. A jó hangulatú nótázás után a vendégek érkezésekor már bemutatkozott Kovács és Kovács zenekar húzta a talp alá valót, vidám nótákat adtak elő, melyre a szépkorúak aktívabb tagjai táncra is perdültek, míg a megfáradtabbak baráti beszélgetéssel zárták az Idősek Vattai ünnepségét. A hazatérő vendégektől Korán István Attila polgármester egy szál virággal köszönt el, a 2018 évi viszontlátás reményével.

PARLAMENTI LÁTOGATÁS
2017. szeptember 7.

VATTAI IDŐSEK NAPJA
2017. szeptember 28.
A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT 2018
2017. szeptember 28.

" A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
…. Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére vonatkozóan, összhangban Tovább»

" B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

.....Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára, összhangban Tovább»


VATTA: SZEMERE KUPA 2017. augusztus 25.
2017. augusztus 25.

VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA és a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET az elmúlt évek hagyományait követve 2017. augusztus 25-én ismét megrendezte a SZEMERE KUPA kispályás labdarúgó tornát Vattán, a sportpályán. A versenybe 8 csapat nevezett, de sajnos a kezdés előtti órákban két csapat lemondta a játékot, így végül is az alábbi hat csapat mérte össze erejét.

 • Emőd
 • Szentistván
 • Vatta
 • Vatta Ifi
 • LUI-KER 96 Kft
 • Vas Béla csapata

A játékosokat és a szurkolókat K Tóth János, a Vattai Football Club Egyesület elnöke köszöntötte, majd 2 pályán megkezdődtek a mérkőzések. A játékvezetői feladatokat Haraszin Szabolcs és Leveleki Géza látta el. A versenyzőket és a szurkolókat Tállai András országgyűlési képviselő is köszöntötte, aki a Szemere Kupa díjazásához felajánlásaival is hozzájárult. A kellemes nyári napsütésben, a jó hangulatú barátságos meccseken végül is tizeneggyes rúgásokkal dőlt el a végső eredmény:

1. LUI-KER 96 Kft
2. VATTA
3. Emőd
4. Szentistván
5. Vatta IFI
6. Vas Béla csapata
Gólkirály: Atucsák Tamás Vatta
Legjobb kapus: Faragó Richárd Vatta
Legjobb mezőnyjátékos: Juhos Tamás LUI-KER 96 Kft

Az emlékérmeket, serlegeket Tállai András és K Tóth János adták át a versenyzőknek. Az eredményhirdetés után a játékosokat és a szurkölókat egyaránt az önkormányzat éttermében babgulyással, pogácsával látták vendégül a szervezők, ahol jó hangulatú baráti beszélgetéssel fejeződött be a Szemere Kupa. Gratulálunk a sportolóknak és köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek, támogatóknak.


SZEMERE KUPA 2017. augusztus 25.
2017. augusztus 21.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

TÁJÉKOZTATÓ TANFOLYAMOKRÓL!US!
2017. augusztus 10.

KORMÁNYHIVATALI TÁJÉKOZTATÓ! Letölthető pdf*


Vattai Falunap 2017!
2017. augusztus 6.

VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2017. augusztus 5-én FALUNAPOT rendezett.
A rendezvény házigazdája és műsorvezetőjeként AYALA köszöntötte a vendégeket és ismertette folyamatosan a programokat.

Délben ünnepi ebéddel fogadták a település lakosságát, amihez Cseh Imre szolgáltatta a hangulatos magyarnótát.
A délutáni programok keretében volt kézműves foglalkozás, a gyermekek óriási légvárban, trambulinon, fajátékokon játszhattak, míg a felnőttek az egészségsátorban nyújtott szolgáltatásokat vehették igénybe.

Ebéd után a Szemere Bertalan Tagiskola Amatőr Színjátszó-körének műsorával megkezdődött a kulturális program, melyet a MATYÓ NÉPTÁNCEGYÜTTES műsora követett.

A programok között Korán István Attila polgármester, valamint Tállai András országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt.

A köszöntőket követően nagy szeretettel és óriási tapssal köszöntötték a fellépőket:
BUNYÓS PITYUT,
MEMPHIS ZENEKART,
GROOVEHOUSE-T.

Tomboló közönség fogadta a falunap legnagyobb sztárvendégét: a PATAKY MŰVEK-et, és az EDDA zenekart, akik élőkoncertet adtak, és fergeteges buli hangulatot teremtettek. A jó hangulatot és az óriási érdeklődést a képgaléria fotói bizonyítják!
A Falunapot csodálatos fényekkel, tűzijátékkal zárták.


BALLAGÁS A SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBANS!
2017. június 16.

Elballagott 2017.06.16-án 17:00 órakor a vattai Szemere Bertalan Tagiskola 9 végzős tanulója.
A ballagók az osztálytermükből Oroszné Kvaszta Noémi tagintézmény-vezető, valamint: Németh Linda osztályfőnök kíséretével vonultak be az iskola tornatermébe, a ballagási ünnepség helyszínére.
A ballagók ünnepi műsorral búcsúztak:
- Verseket mondtak
- Humoros-aranyigazságokat soroltak az iskoláról
- A 8. év képeit mutatták be diavetítés keretében
- 8. osztályosok búcsúbeszéddel köszöntek el az iskolától
- A ballagók köszönetet mondtak a szülőknek és a tanároknak
- Oroszné Kvaszta Noémi tagintézmény-vezető megható szavakkal búcsúzott el tanulóitól
- A tagintézmény vezető díjakat adott át a 8. osztályosoknak
- Németh Linda osztályfőnök is elköszönt tanulóitól
- A ballagás végén az osztályfőnök bemutatta a búcsúzó diákokat
- A hozzátartozók átadták ajándékaikat a ballagóknak. Búcsúzóul Korán István Attila polgármester emléktárggyal és virággal köszönt el az iskola tanulóitól. A ballagók az iskola előtt közös fotóval örökítették meg az általános iskolás évek emlékét.

A 8. osztályos ballagó diákok névsora:
Galuska Kristóf Groff Zoltán Dudás Roland
Kiss Balázs Kis Barbara Kohányi Adrienn Margit
Nagy Renáta Pelyhe Petra Szabó Lóránt Gergely

KORÁN KRISTÓF-sikeres pályázataS!
2017. június 14.Korán Kristóf

karate sportágban a

MOL Tehetségtámogató Program 2017.
Sport kategóriájában sikeres pályázatot nyújtott be.

Gratulálunk.

További eredményes versenyzést kívánunk!

 


ISKOLAI BALLAGÁSUS!
2017. május 30.

A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN A
BALLAGÁSI ÜNNEPSÉG

2017. június 16-án 17 órakor kerül megrendezésre


FELHÍVÁS!US!
2017. június 12.

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS A Településképi Arculati Kézikönyv és Rendelet készítésének előzetes tájékoztatási szakaszához. További részletek Leöltöhetők pdf*


NYÁRI DIÁKMUNKA AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL!US!
2017.június 6.

Nyári diákmunka az Önkormányzatnál !2017.július 1.-2017. augusztus 31. között
Feltételek: Leöltöhetők pdf*


KONFIRMÁLÁS A VATTAI REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2017. június 4.

A vattai református templomban 2017. június 4-én, Pünkösd vasárnapján az ünnepi istentiszteletet követőenn konfirmálásra is sor került.
Igehirdetés szolgálatát Hajnal András református lelkipásztor végezte.
Három fiatal tett konfirmációi fogadalmat Isten és a gyülekezet színe előtt.

 • Farkas Dávid
 • Korán Kristóf
 • Teleki Szabolcs
A konfirmáló gyerekek és hozzátartozóik számára is különleges esemény, és még emlékezetesebb marad a pünkösdi ünnep azzal, hogy ekkor történt a konfirmálásuk is. A konfirmálók fogadalmat tettek, majd a gyülekezet nevében, a gyülekezet gondnoka K Tóth János köszöntötte a konfirmáltakat. A gondok a lelkész úrral együtt egy emléklapot és egy BIBLIÁT adtak emlékbe a konfirmáltaknak, akik a konfirmálás után először élhettek az úrvacsora ajándékával is. Korán István Attila Vatta község polgármestere virággal köszöntötte a fiatalokat.

BALLAGÁS A VATTAI TÜNDÉRKET ÓVODÁBAN!
2017. június 2.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA 2017. június 2-án tartotta az ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLÁGÁSÁT. Az ünnepségen megjelenteket Murányi Zsoltné óvodavezető köszöntötte, majd megható szavakkal búcsúzott a ballagó kis óvodásoktól. Az ünnepségen a kiscsoportos-és a középső csoportos óvodások vidám műsorral kedveskedtek.
A 2017. évi ballagáson 6 kisgyermek búcsúzott a Vattai Tündérkert Óvodától:

  Lónyai Lotti
  Juhász Marcell
  Sütő Szófia
  Léhi Levente
  Demeter Flóra
  Boros-Dunai Árpád Benjámin
Korán István Attila polgármester virágcsokorral köszöntötte az óvodától búcsúzó kisgyermekeket.

ÓVODAI BALLAGÁSUS!
2017. május 30.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA
2017. június 2-án 15 órakor tartja az
ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT
ÓVODAI BALLAGÁSÁT
az
ÓVODÁBAN


VII. GYERMEKNAP
Képgaléria
VII. Gyermeknapi rendezvényét tartotta Vatta Község Önkormányzata 2017. május 20-án a vattai JÁTSZÓTÉREN. Több hetes készülődés után a rendezvény napján óriási teljesítményt nyújtó maroknyi csapat- az önkormányzat-a hivatal- dolgozói, képviselők, helyi intézmények munkatársai fáradhatatlan teljesítménnyel, profi odafigyeléssel és folyamatos mosollyal, kedves, vidám hangulattal végezték munkájukat, annak érdekében, hogy minden vattai gyereknek egy szép, emlékezetes gyermeknapot biztosítsanak.
A Játszótér berendezése után Ayala házigazdaként és műsorvezetőként köszöntötte a vendégeket, majd a hagyományokhoz híven az egész napos program a polgármester és a vattai gyerekek közös reggelijével indult. A reggeliző csapathoz csatlakozott Ostorházi István Kács polgármestere is, a vendégként meghívott kácsi gyerekekkel. A reggeliző gyerekek fél szeme viszont már a sok-sok gyerekjáték felé kacsintott, hiszen alig várták, hogy a szendvics, a tea, vagy üdítő elfogyasztása után minden játékot kipróbálhassanak, akár többször is, mivel minden játékot, kiegészítő programokat / arcfestés, lufi hajtogató bohóc, kézműves foglalkozások, lovaglás, íjászat, óriás fajátékok, ugráló várak, trambulin, vízi dodzsem, körhinta és kisvonat/ingyen használhattak a gyerekek.
Az önfeledt játék után, 13.00 órakor az Önkormányzat megebédeltette a vattai gyerekeket, akik ebédre a vattaiak körében már nagyon híres és kedvelt VATTAI GÖRÖG GYÜMÖLCSLEVEST kaptak, másodikként rántott csirkemellet, rizibizivel.
Ebéd után a Kolompos együttes gyerek műsorral kezdte a kulturális programokat, akiknek igazán nehéz dolguk volt, mert elég nehéz volt a színpad elé csábítani az érdekes játékok mellől a kicsiket.
A színpad környéke viszont gyorsan benépesült a helyi óvodások néptáncbemutatójára, melyet az óvodások nagyon ügyesen adtak elő, a szülők nagy büszkeségére és a vendégek nagy örömére.
Közismert, hogy több tehetséges világ, európai, magyarbajnoki címet nyert vattai karatékák élnek a településen, így nagy érdeklődéssel figyelték a vendégek a karatékák bemutatóját. Szinte minden gyerek számára szórakoztató a Lúdas Matyi története, így sokan érdeklődéssel figyelték a budapesti Pódium Színház Lúdas Matyi zenés mesejátékát.
Sajnos viszont ennek a programnak a vége felé egy nem tervezett program következett. Ugyanis a júniust idéző meleg után délután erős széllel, villámlásokkal, dörgésekkel csapott le egy heves esőzéssel kísért vihar Vattára. A vendégek a sátrakba húzódtak, melyek stabil védelmet biztosítottak az eső és a szél ellen. A nagy eső miatt elég erősen felázott a talaj, melyet szerencsére az elégé kiszáradt föld elég hamar beszívott. A viszonylag gyorsan átvonuló zápor után a hangosítók szorgos munkájának köszönhetően hamar helyreállt a rend és folytatódott a menetrend szerinti program. Az eső idején a vendégek közé megérkezett Tállai András, a térség országgyűlési képviselője is, aki azonban csak az esőt tudta végig nézni, mert sajnos eső után egyéb elfoglaltsága miatt el kellett mennie. Így a vattai gyerekeknek hozott ajándékát, a fagyira beváltható kuponokat, és az orvosi rendelő felújítására nyert több mint 41 milliós támogatást Korán István Attila jelentette be az ünnepi köszöntőjében. A nyári zápor után, a polgármester kicsit csalódott hangon állt a mikrofon elé, hiszen a saját maga és a maroknyi csapatának a több hónapos lelkiismeretes, precízen leszervezett munkájukkal szerettek volna felhőtlen boldogságot okozni a vattai gyermekeknek. Végül is, a cél szerintünk sikerült is, hiszen a kicsik megreggeliztek, megebédeltek és amint a játszótérre érkeztek minden lehetséges játékot gyorsan kipróbáltak, így kiélvezték szinte minden játék élményeit. A nagyobb gyerekek, akik pedig a koncertekre vártak sem szenvedtek hiányt semmiben, annak ellenére, hogy 5 óra után még egy zápor végigsöpört a játszótéren. Ezt a helyzetet már rutinosan kezelték a vattaiak, gyors sátorbavonulás, majd eső után minden folytatódott a maga rendjében. Persze ez annak tudható be, hogy a szervezők nagyon stabil óriás sátorokkal várták a vendégeket és 2 színpaddal a fellépőket. Hamar feledtette a zápor pillanatnyi kellemetlenségét Kaczor Feri óriási mulatós bulija. A fiatalok egy részét még az eső sem tántorította el a színpadtól, hiszen közismerten a tinik nagy kedvence Sabyest lépett a színpadra, akivel a színpad előtt ernyővel visítoztak, de sokan vele együtt a színpadon is énekeltek. A második vihar elvonulása után a fiatal-és az idősebb lányok nagy kedvence Péter Sramek érkezett a színpadra. A csodálatos hangú fiatal tehetséggel együtt tombolt a közönség, minden dala után óriás tapssal köszönték meg műsorát. Az egész napos programsorozatot a Kozmix Együttes mintegy 1,5 órás élő nagykoncertje zárta. Az ismert-és kedvelt slágerek, a csodálatos látványtechnikai, a szólóénekes mellett táncoló lazán öltözött lányoktól felforrósodott a hangulat, annak ellenére, hogy az esőzések után rövid időn belül jelentősen lehűlt levegő.
Összességében egy nagyon gazdag, sokszínű, változatos gyermekjáték kínálatnak, egy nagyon színvonalas minden korosztály igényét kiszolgáló kulturális programnak köszönhetően az egész napos rendezvényen még a két zápor ellenére is kitartó közönség, a vattai gyerekek és szüleik egy nagyon jó hangulatú, sikeres rendezvényen, egy emlékezetes gyermeknapon szórakozhattak, az már csak hab volt a tortán, hogy minden játékot, a reggelit, az ebédet, egy vattacukrot, fánkot, pattogatott kukoricát az önkormányzattól, míg egy fagyit Tállai András országgyűlési képviselőtől ingyen kaptak ajándékba a vattai gyerekek. Köszönet a rendezvény szervezőinek, támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek, kiemelten az esőzések miatt rendkívüli munkát végző hangosítóknak.

VII. GYERMEKNAP

Tájékoztatás a segélyhívószámok használatáról
2017. május 17.

Tájékoztatás az egységes európai és a nemzeti segélyhívószámok használatáról /pdf*

Az Európai Unió területén működő 112-es segélyhívószám szinte egész Európában, így Magyarországon is ingyenesen hívható vezetékes, valamint mobil telefonról egyaránt.
Emellett továbbra is működnek a nemzeti segélyhívószámok (104, 105, 107).
Statisztikai adatok alapján elmondható, hogy a fogadott hívások közel 70%-a nem igényel intézkedést. Ezen indokoltatlan hívások túlterhelik a rendszert, és veszélybe sodorják a valóban segítségre szorulók életét. Aki valamely segélyhívó számot szándékosan, annak rendeltetéstől eltérő célból felhív, vagy vészhelyzetről, rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, az szabálysértést követ el, ami akár százötvenezer forintig terjedő pénzbírságot, valótlan bejelentés esetén akár elzárást is vonhat maga után. Szintén szabálysértési eljárás alá vonható az a személy, akinek hamis bejelentése alapján a hatóság vagy közfeladatot ellátó szerv szükségtelenül a bejelentésben megadott helyszínre vonul, vagy egyéb intézkedést foganatosít.
A Rendőrség felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindig indokolt esetben, csak és kizárólag emberi életet, anyagi javakat és a környezetet veszélyeztető, valós veszélyhelyzetben hívják a segélyhívó számot, ezáltal kérve a mentők, katasztrófavédelem/tűzoltóság vagy a rendőrség beavatkozását.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság


Tállai András országgyűlési képviselő köszöntője
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

HÚSVÉTI ÜDVÖZLET!

Ünnepi megemlékezés!
2017. március 14.
Képgaléria

2017. március 14-én délután az 1848/49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 169. évfordulója alkalmából Vatta Község Önkormányzata az elmúlt évek hagyományaihoz híven, az idén is a Szemere Bertalan Tagiskolával közösen szervezett ünnepi megemlékezést a Szemere Parkban. Az ünneplőket Pekárné Győrfi Györgyi köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott: Korán István Attila polgármester. Színvonalas ünnepi műsort adtak elő a helyi általános iskola tanulói. Az ünnepi megemlékezés zárásaként Szemere Bertalan emlékművénél koszorút helyezett el:

 • Vatta Község Önkormányzata nevében : Korán István Attila polgármester, Birinyi László alpolgármester,önkormányzati képviselő és Gönczi Gáborné önkormányzati képviselő,
 • Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Szemere Bertalan Tagiskolájának képviseletében: Oroszné Kvaszta Noémi tagintézmény-vezető, Juhász Gábor tanárúr és a diákönkormányzat egy képviselője

Ünnepi megemlékezés!
2017. március 7.
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!

Tállai András országgyűlési képviselő
NŐNAPI KÖSZÖNTŐJE!
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

FARSANG A SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN!
2017. február 17.

A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN 2017. február 17-én (pénteken) 16.30 órától tartották a télűző farsangi mulatságot az iskola tornatermében.

A teltházas rendezvényen megjelent vendégeket Pekárné Győrfi Györgyi műsorvezető köszöntötte. Külön kiemelte Korán István Attila polgármester úr személyét, akinek jobbulást kívánt, mivel ő betegsége miatt nem tudott megjelenni. Polgármester urat felesége képviselte. A műsorvezető köszöntötte Kőmíves Tibornét, a Vattai Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány elnökét és Kovácsné Molnár Judit nyugdíjas kolléganőt.
A hagyományokhoz híven a farsangi mulatság a 8. osztályosok nyitótáncával kezdődött. A táncosokat a színjátszó szakkörösök vidám műsora követte. Felkészítő tanáruk: Pekárné Győrfi Györgyi
A színjátszó szakkörösök műsora után az osztályok jelmezes produkcióval szórakoztatták a közönséget.
1-2 évfolyam: Testnevelésóra az erdőben_ felkészítő tanáruk: Kiss Anna
3-4 évfolyam: Jönnek a Mignonok_ felkészítő tanáruk: Tóthné Galajda Ildikó
5.évfolyam: Sztárban sztár- felkészítő tanáruk: Földi-Kardos Kinga
6. évfolyam: Szemere vendéglátó-ipari egységben tartottak zenés-táncos mulatságot
7. Vidám disznóvágás - felkészítő tanáruk: Juhász Gergely
8. Vegyes, zenás-táncos mulatság: felkészítő tanáruk: Oroszné Kvaszta Noémi
Az osztályok jelmezes műsora után egyéni jelmezesek is bemutatkoztak, majd minden jelmezes jutalmat kapott a szinvonalas produkciójukért. A gyerekek a rendezvényen jót buliztak, a büféből jóízűen fogyasztottak:süteményeket, üdítőket, szendvicseket és természetesen finom farsangi fánkot. A farsangi mulatság végén értékes nyereményeket sorsoltak ki a tombolán, melyért köszönet a felajánlóknak!


FARSANG A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN!
2017. február 16.

2017. február 16-án 15 órától Vattán a faluház dísztermében farsangoztak a Tündérkert óvodásai.
A vidám mulatságon az egyéni jelmezekbe öltözött óvodások mutatkoztak be, voltak akik rövid verset is mondtak, vagy rövid táncos produkcióval tették még szinesebbé jelmezüket. A jelmezes bemutatkozó meglepetés produkcióval zárult, melyben szülők gyermekeikkel párbaöltözve mutatták be jelmezüket. A farsangi mulatságból most sem hiányoztak a finom házi sütik, szendvicsek,üdítők, melyet a büfében lehetett megvásárolni. A jóízű falatozás közben ismert zenékre vidáman táncoltak a gyerekek. A bulit tombolasorsolással szakították meg, ahol minden óvodás nyert. Nagyon Jó hangulatú kellemes délutánt töltöttek el a helyi óvodások és szüleik, így búcsúztatva a telet Vattán!
Köszönet a rendezvény szervezőinek, a süteményeket, tombolanyereményeket felajánlóknak!


FARSANG A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN!
2017. február 9.
A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁSAINAK
FARSANGI MULATSÁGÁT
2017. február 16-án 15 órától a

tartjuk

a Faluház Dísztermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.