Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2012

III. VATTAI FALUKARÁCSONY 2012
2012. december 21.

Ünnepi díszben várta a III. VATTAI FALUKARÁCSONY ünnepségét a Faluház és az épület előtti tér. 2012. december 21-én a vattaiak és meghívott vendégeik a hagyományos Falukarácsony ünneplésére gyűltek össze a Faluház nagytermében.
Az ünnepi műsor kezdéseként verset mondott: Telekiné Bozó Szilvia
Ünnepi köszöntőt mondott: Korán István Attila polgármester
Ünnepi istentiszteletet tartott: Hajnal András tiszteletes
Ünnepi misét tartott: Dávid atya
A vattai óvodások és az iskolások ünnepi műsorral szórakoztatták a vendégeket.
A Kacagóra Színtársulat kicsi és nagycsoportja Telekiné Bozó Szilvia vezetésével vidám előadással emelték az ünnepi hangulatot. A műsor az épület előtti téren a VAGA BANDA GÓLYALÁBASOK- "Háromkirályok" című előadásával és egy nagyon színvonalas tűzzsonglőr bemutatóval zárult, melyet rendkívül élveztek az ünneplésre összegyűltek. A műsort követően forralt borral, teával, főtt virslivel és süteményekkel látták vendégül az ünneplőket, ahol baráti társaságok, jó szomszédok vidám hangulatban ünnepeltek.


MEGHÍVÓ
2012. december 11.

Szeretettel hívjuk az orgonaszó kedvelőit a vattai református templomba adventi, karácsonyra készülő orgonaestre, mely 2012. december 15-én, 17.00 órakor kezdődik a vattai református templomban. Az orgonaestet Gyüre Bálint orgonaművész tartja a templom Johannus hangversenyorgonáján.
Várva minden kedves érdeklődőt, előre is áldott ünnepeket kívánva, tisztelettel:
A Vattai Református Gyülekezet


III. VATTAI FALUKARÁCSONY
2012. december 06.


TÁJÉKOZTATÓ A KÖZMEGHALLGATÁSRÓL
2012. december

Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete 2012. december 3-án 17.00 órától KÖZMEGHALLGATÁST tartott a FALUHÁZ nagytermében, melyen mintegy 40 fő vattai érdeklődő hallgatta meg Korán István Attila polgármester úr 2012. évről szóló beszámolóját, valamint az Önkormányzat 2013. évi terveit.
Vatta községben, 2012. évben 10 nyílt, 6 zárt és 1 együttes ülés volt, a képviselő-testület 7 rendeletet alkotott és 79 határozatot hozott.
További részletek»

KÖZMEGHALLGATÁS
2012. november 27.


Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testülete: 2012. december 3-án (hétfő) 17.00 órakor közmeghallgatást tart a Faluház nagytermében.

NAPIRENDI JAVASLAT
1.) Beszámoló a Képviselő-testület 2012. évi munkájáról, ill. az Önkormányzat 2013. évi terveiről.
Előadó: Korán István Attila polgármester
2
.) Közbiztonság – Bűnmegelőzés
Az új körzeti megbízott bemutatkozása
Előadó: Szemán Imre rendőr százados, a Bükkábrányi Rendőrörs parancsnoka


JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁL 2012
2012. november 17.

A Vattai Football Club Egyesület Baráti Köre 2012.november 17-én nagysikerű JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁLT rendezett immár 12 alkalommal az iskola labdarúgó mezekkel és foci szimbólumokkal feldíszített tornatermében. Az est fővédnöke: Tállai András, Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. A bál házigazdái és fő szervezői: Korán István Attila polgármester és felesége, K Tóth János sportelnök és felesége, valamint Kovalik Mihály edző és felesége. A térség egyik legkedveltebb rendezvénye iránt ez évben is nagy volt az érdeklődés, melynek eredményeként több mint 250 sportszerető ember (Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői, vattai és a szomszédos települések sikeres vállalkozói és családjaik, helyi családok, baráti társaságok, a térség több településének polgármestere, képviselő-testületük tagjai és családjaik) mulatott estétől hajnalig.
A vendégeket Kovalik Mihályné köszöntötte, majd Korán István Attila polgármester megnyitotta a bált. Ünnepi köszöntőt mondott Tállai András a bál fővédnöke.
K.Tóth János, a Vattai FC elnöke külön köszöntötte az egyesületet támogató sportszerető vállalkozókat, a megjelent vendégeket:
· Tállai András államtitkár urat és feleségét,
· Korán István Attila polgármestert és feleségét,
· Derekas Barnabás urat, a Mátrai Erőmű ZRt. stratégiai igazgatóját és feleségét,
· Mata Tibor urat, a bükkábrányi bányaüzem igazgatóját és felségét,
· Csató László urat, a bükkábrányi bányaüzem szakszervezeti titkárát és feleségét,
· Balázs András urat, a Magyar Labdarúgó Szövetség Amatőr bizottságának elnökét,
· Freidl Csaba urat, a Megyei Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnökét,
· Szemán Imre urat, a bükkábrányi rendőrőrs parancsnokát és feleségét.
· Harai Istvánnét, Tibolddaróc polgármesterét és férjét, valamint a társaságukkal érkezett képviselő-testületi tagokat,
· Szalay Szabolcs urat, Bükkábrány polgármesterét és felségét,
· Boncsér Zoltán urat, Borsodgeszt polgármesterét, valamint a társaságában érkezett képviselő-testületi tagokat,
· Koncz József urat, Szentistván polgármesterét és feleségét,
· Bogdán József urat, Borsodivánka polgármesterét és feleségét,
· Kékedi László urat, Kisgyőr polgármesterét,
· Bocsi Anna igazgató asszonyt, a Mezőkövesdi Zsóry Sportegyesület ügyvezetőjét,
· Koncz Áron urat, Szentistván sportelnökét,
· Nyikes Zoltán urat, mezőkövesdi vállalkozót és feleségét,
· Hajnal András urat, Borsodgeszt és Vatta Református Egyházközségek lelkipászotrát és feleségét,
· Kiss Zoltán urat, Bükkábrány, Borsodgeszt, Kács,Vatta Körjegyzőség körjegyzőjét.
A bükkábrányi és a vattai vállalkozókat és minden megjelent sportszerető vendéget.
A sportelnök köszöntőjét követően beszámolt az egyesület működéséről, megköszönte az elmúlt időszakban kapott támogatásokat, melynek eredményeként igazi sportélet folyik Vattán, sikeres eredményeket érnek el a sportolók és folyamatosan fejlődnek a technikai feltételek (elektronikus öntözőrendszer épült a sportpályán, 40 szurkoló részére ülőhelyet alakítottak ki a pálya szélén és megkezdődött a sportöltöző felújítása.
A köszöntőt követően Kovalik Mihályné méltatta a helyi karate csoport 2012. október 13-14-én Milánóban megrendezett SKDUN KARATE Világbajnokságon elért vattai karatékák eredményét. A világversenyen 35 ország 1500 versenyzője mérte össze tudását, ahol a hazánkat képviselő mintegy 80 sportoló között 2 vattai fiatal remekül szerepelt. Korán Kristóf korosztályában nagyon előkelő VB harmadik helyezést ért el, Sütő Krisztofer pedig negyedik lett. A fiatal sportolók az egyéni sikereik mellett világhírnevet, hazai dicsőséget szereztek Vatta településnek. A sportsiker ismertetése után a karatékák rövid bemutatójukkal szórakoztatták a vendégeket. A sport után Plaszkó Georgina fiatal vattai tehetség énekelt, majd egy meglepetés programsorozat keretében köszöntötték K. Tóth János sportelnököt a 60 születésnapján. Az ünnepelt életútját bemutató rövid filmből megismerhették a vendégek- a kisgyermekkorát, a fiatalembert, a családot szerető férjet, apukát, apóst, nagyapát, a jó barátot, a mulatni szerető társaságiembert, a közéleti munkában aktívan közreműködőt és a labdarúgósportot fiaival együtt imádó Janit. SZÜLETÉSNAPI KISFILM LETÖLTHETŐ A kisfilm után a harsányi mazsorettek társaságában érkezett a település vezetőinek óriás tortája, majd a család és a barátok köszöntötték a 60 éves sportszerelmest, a példaképet. A rövid műsor után a bálozók az iskola éttermében ünnepi vacsorát fogyasztottak el, majd megkezdődött a hajnalig tartó bál, melyhez az élőzenét a HORIZONT Együttes biztosította.
A jó hangulatú bulit éjfél után sok-sok értékes nyereményt tartalmazó tombolasorsolással szakították meg, ahol a főnyeremény boldog tulajdonosa egy TV-vel lett gazdagabb. A sorsolást követően a több éves hagyománnyal rendelkező "Vattai Sportbál" nagyon jó hangulatban, sportbarátok és családjaik közös szórakozásával hajnalig tartott.

VATTA FC-BŐCS: IFI: 3-4 FELNŐTT: 4-1
2012. november 25.

IFI: 3-4
FELNŐTT: 4-1

VATTA FC-SAJÓÖRÖS: IFI:6-4 FELNŐTT: 1-1
2012. november 11.

IFI: 6-4 (5-3)
FELNŐTT: 1-1 (1-1)
VATTA FC
SAJÓÖRÖS
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K. Tóth János
edző
Kispad
Góllövő: PELYHE LÁSZLÓ
Góllövő:VISEGRÁDI BARNABÁS
Sárga lap: Sárga lap:
K. TÓTH PÉTER sárga lap PAP ZSOLT piros lap MAKÓ ISTVÁN piros lap
  PINCZÉS JÓZSEF sárga lap NÓTÁR ROLAND sárga lap
SZABÓ NORBERT sárga lap

JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁL 2012.11.17-én 19 óra
2012. október 27.


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT
2012. október 30.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2013. évi pályázati forduló.
A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. E cél elérésének érdekében a kormány mind központi költségvetési, mind pedig önkormányzati forrásokat is mobilizál. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. A Bursa Hungarica ösztöndíj intézményi részének forrása a felsőoktatási intézmények költségvetésében megjelölt elkülönített forrás, melyet a felsőoktatási intézmények folyósítanak.További részletek»
" A"TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
.... Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2013. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2012/2013. tanév második és a 2013/2014. tanév első félévére vonatkozóan. Tovább»
" B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
...
Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2013. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. Tovább»
"A" típusú pályázati űrlap
a 2012/2013. tanév II. és a 2013/2014. tanév I. félévére vonatkozóan.
Kérjük, hogy a kinyomtatott pályázati űrlapot a szükséges mellékletekkel a lakóhely szerinti települési önkormányzatnál 2012. november 23-ig szíveskedjen benyújtani egy eredeti, aláírt példányban.
Tovább»
„B” típusú pályázati űrlap

2013/2014., 2014/2015. és 2015/2016. tanévre vonatkozóan.
Kérjük, hogy a kinyomtatott pályázati űrlapot a szükséges mellékletekkel a lakóhely szerinti települési önkormányzatnál 2012. november 23-ig szíveskedjen benyújtani egy eredeti, aláírt példányban.Tovább»


IDŐSEK NAPJA VATTÁN
2012. október 27.

2012. október 27-én az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ismét megrendezte a vattai községi önkormányzat képviselő-testülete az Idősek Napját.
A Faluház nagy termét az önkormányzat intézményeinek munkatársai ünnepi díszbe öltöztették, ahová mintegy 175 fő 62 év feletti vattai ünneplőt vártak, és több mint százan meg is jelentek a rendezvényen. A nehezebben közlekedőket a szervezők kocsival szállították a helyszínre annak érdekében, hogy együtt tudjanak ünnepelni a kortársakkal. Akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni az ünnepségen a település vezetői házhoz szállították az ünnepi ebédet.
A Faluházba érkező vendégeket vidám üdvözléssel, kedves szavakkal és a viszontlátás örömével fogadták a képviselő testület tagjai- és a hivatal munkatársai.
11 órakor Telekiné Bozó Szilvia vezetéssével megkezdődött az ünnepi program, melyben elsőként Korán István Attila polgármester hivatalos távolléte miatt (Orbán Viktor miniszterelnök meghívásának tett eleget) - K. Tóth János alpolgármester köszöntötte a vendégeket.
Az ünnepi programban a helyi óvodások és az iskolások kedves műsorral köszöntték a nagymamákat, nagyapákat. Csanálosi Józsefné az idősek nevében megköszönte a polgármesternek és a képviselő-testületnek a színvonalas rendezvényt.
Ezekután Mészáros János Elek magánénekes, a Csillag Születik győztese opera, operett, népdal és Magyarnóta műsorszámokkal szerzett csodálatos perceket a szépkorú vendégeknek, akik nemegyszer együtt énekeltek az énekessel, és szinte minden számot vastapssal jutalmaztak.
A kulturális program után az önkormányzat tartalmas, finom ünnepi ebéddel látta vendégül az időseket, melyet követően
megkezdődött a szórakozás, melyhez Kriston Zoltán "húzta" a talp alá valót.
Időközben Korán István Attila polgármester is hazaérkezett, aki köszöntötte a vendégeket, és közvetitette Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntő szavait is. A továbbiakban a polgármester is együtt mulatott a vattai idősekkel akik vidám hangulatban, tánccal, dalolással töltötték el a szombat délutánt.

VATTA FC-SZIRMABESENYŐ: IFI: 0-2 FELNŐTT: 0-1
2012. október 21.

IFI: 0-2
FELNŐTT: 0-1 (0-0)
VATTA FC
SZIRMABESENYŐ
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K. Tóth János
edző
Kispad
Békési Ferenc vezetőedző
Góllövő:
Góllövő:TÓTH LÁSZLÓ
Sárga lap: Sárga lap:
Vas Béla sárga lap Jesztrebi Béla sárga lap
Német Attila sárga lap Soltész László sárga lap
K Tóth Szabolcs sárga lap

 


KORÁN KRISTÓF ÉRMET SZERZETT MAGYARORSZÁGNAK, VATTÁNAK: A MILÁNÓI KARATE VB-n 3. HELYEZÉST ÉRT EL. SÜTŐ KRISZTOFER 4. LETT
2012. október 15.

2012. október 13-14-én Milánóban rendezték meg a SKDUN KARATE Világbajnokságot, melyen 35 ország 1500 versenyzője mérte össze tudását.
Hazánk színeiben versenyző, mintegy 80 sportoló között 2 vattai fiatal remekül szerepelt. A vattai karatékák magabiztos fellépésükkel, jó felkészültségükkel nagyon sikereses eredményt értek el. Korán Kristóf korosztályában világversenyen érmet szerzett Magyarországnak, Vattának. Kristóf dobogóra állhatott, mivel nagyon előkelő harmadik helyezést ért el. Sütő Krisztofer negyedik lett, mely egy világversenyen szintén nagyon dicséretes eredmény. Vatta településnek világhírnevet, hazai dicsőséget szerző fiatal sportolóinknak gratulálunk és köszönjünk, hogy Vatta jó hírét keltették.

A sikeres szereplésért köszönet Szajlai Oszkár edzőnek.


MEGHÍVÓK
2012. október 16.

 

1956-os MEGEMLÉKEZÉS - 2012.10.19. JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁL - 2012.11.17.
IDŐSEK NAPJA - 2012.10.27. FALUKARÁCSONY - 2012.12.21.

VATTA FC-MEZŐKERESZTES: IFI: 5-3 FELNŐTT: 1-0
2012. október 14.

IFI: 5-3
FELNŐTT: 1-0 (0-0)
FELNŐTT
Játékvezető: Vágási Zoltán
Aszisztens: Kiss Zsolt, Éliás Dániel
VATTA FC
MEZŐKERESZTES
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K. Tóth János
edző
Kispad
Adonics István vezetőedző
Kiss Károly
technikai edző
Tóth Gyuláné gyúró
Góllövő: Jáger András
Góllövő:
Sárga lap: Sárga lap:
Üveges Róbert sárga lap Ficsor Richárd sárga lap
  Molnár Gábor sárga lap

 


VATTA FC-SAJÓSENYE: IFI: 2-2 FELNŐTT: 1-2 (0-1)
2012.október 07.

IFI: 2-2
FELNŐTT: 1-2 (0-1)
FELNŐTT
Játékvezető: Dr. Szabó Gábor
Aszisztens: Simkó Gábor, Márkus Péter
VATTA FC
SAJÓSENYE
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K. Tóth János
edző
Kispad
Takács István vezetőedző
Pataki András
edző
Szabó István technikai vezető
Góllövő: Jáger András
Góllövő:Hankó Iván, Illés Tamás
Sárga lap: Sárga lap:
Vida Gergő sárga lap Németh Imre sárga lap
Német Attila sárga lap
Buczkó Gábor sárga lap
Rádai Ádám sárga lap  

 


PROGRAMELŐZETES
2012. szeptember 27.

MEGHÍVÓ az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Ünnepségére
Vatta község képviselő testülete és a Szemere Bertalan Tagiskola tanulói és pedagógus közössége nevében tisztelettel meghívjuk Vatta község lakóit nemzeti ünnepünk - az 1956-os forradalom és szabadságharc - tiszteletére rendezett közös megemlékezésünkre, melyet 2012. október 19-én, 13 órakor tartunk iskolánk tornatermében.

IDŐSEK NAPJA

"Száguldva vágtat, rohan az idő,
Sorra váltják egymást föl a hetek,
Minden nyár gyorsabb, mint az előző,
Az időnek nem mondhatsz "állj meg"- et..."

(Zsoldos Imre)


Vatta Község legidősebb lakója
Sándor Bertalanné 95 éves

Vatta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nevében
szeretettel meghívom a község minden 62. életévét betöltött állandó lakosát az
Idősek Napja
rendezvényünkre, melyet
2012. október 27-én, 11 órai kezdettel tartunk a
Faluház nagytermében.

Korán István Attila

polgármester
Programok rövidesen!


MEGHÍVÓ A 2012 ÉVI JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁLBA
A VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET ÉS BARÁTI KÖRE tisztelettel meghívja Vatta község lakóit, barátaikat, valamint weboldalunk sportbarát olvasóit a 2012. november 17-én 19.00 órakor rendezendő JÓTÉKONYSÁGI SPORTBÁLJÁRA, melyet az Általános Iskola Tornatermében tart.
A bál fővédnöke: Tállai András, önkormányzati államtitkár
Az est házigazdái: Korán István Attila, Vatta község polgármestere és K. Tóth János, az egyesület elnöke.
Részletek rövidesen!


MEGHÍVÓ A III.VATTAI FALUKARÁCSONYRA
2012. szeptember 15.

Szeretettel várjuk Vatta község lakóit
2012. december 21-én, pénteken 15.00 órától a

III. Falukarácsonyi rendezvényünkre a
Faluház színháztermébe és az épület előtti utcarészre.
ÜNNEPELJÜK EGYÜTT A KARÁCSONYT!

Korán István Attila
polgármester
Vatta Község Önkormányzata nevében
Programok rövidesen!


RENDELET KÖZTERÜLET-HASZNÁLATÁRÓL
2012. szeptember 27.

6./2012./VIII.29./ ÖK. sz. rendelete a közterület-használatról, valamint az utcai ideiglenes zöldség-gyümölcs árusítás szabályairól Vatta Község Képviselőtestülete az Ötv. 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közterület-használat és az utcai ideiglenes zöldség-gyümölcs árusítás rendjéről az alábbi rendeletet alkotja...
Tovább a rendelethez»
KÉRELEM a közterület-használati engedélyhez»


VATTA FC-EMŐD: IFI: 2-7 FELNŐTT: 2-1
2012. szeptember 24.

IFI: 2-7
FELNŐTT: 2-1 (0-0)
FELNŐTT
Játékvezető: KÁTAI GÁBOR
Aszisztens: Károly Sándor, Mező Imre
VATTA FC
EMŐD
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K. Tóth János
edző
Kispad
Fekete Tibor edző
Durdon József edző
Csibrik József technikai vezető
Góllövő: Jáger András 55', 80'
Góllövő: Kékedi Máté 70'
Sárga lap, piros lap: Sárga lap:
Német Attila sárga lap Jakab Dániel sárga lap
Kőműves Roland sárga lap Jakab Szabolcs sárga lap
Juhos Tamás sárga lap Görzsöny Tamás sárga lap

 


SKDUN KARATE VILÁGBAJNOKSÁGRA KÉSZÜL KORÁN KRISTÓF és SÜTŐ KRISZTOFER
2012. szeptember 1.

Az idén október 13-14-én Milánóban találkoznak az SKDUN KARATE Világbajnokságon a legjobbak. A viadalon várhatóan mintegy 30-35 országból, 800-900 versenyző vesz részt.
Magyarország 80 fővel vesz részt. A megmérettetésen hazánk színeiben versenyez Korán Kristóf, Sütő Krisztofer vattai karateka. Vatta világhírnevét erősítő fiatal sportolóinknak sok sikert kívánunk!

Korán Kristóf eredményei
2012
diákolimpiai bajnok
1 hely
2012
január SKS Stílusszövetség országos bajnoksága
1 hely
2011
Danók Péter karate nemzetközi verseny
1 hely
2011
Szerbia, Zenta nemzetközi verseny
1 hely
2011
Halle VB Németország
1 hely
Sütő Krisztofer eredményei
2011 Zenta Nemzetközi karate verseny, Szerbia 1.hely Kumite 1. hely
  Magyar Diákolimpia, Budapest 3. Kata
    1. Kümite
2010 Szerbia, Zrenjanin kata: 2. hely
2010 SKS Ifjúsági Verseny (Miskolc) I.hely Küzdelem

SZEMERE NAP VATTÁN
2012. augusztus 26.

Szemere Park átadása
Elektromos orgona avatása
Borsod Takarék Takarékszövetkezet átadása

2012. augusztus 26-án SZEMERE NAPOT rendezett Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete Szemere Bertalan születésének 200 évfordulója alkalmából. Szemere Bertalan 1812. augusztus 27-én Vattán született.
Vatta település a megtisztelő évforduló alkalmából Szemere Bertalanhoz méltó ünnepi megemlékezéssel és programokkal készült. Ennek keretében a községben élőknek és a községbe látogatókat egyaránt fontos jelentős beruházásokat avattak fel, adtak át. A ünnepségsorozat Ünnepi Istentisztelettel kezdődött a református templomban, melyet Hajnal András új tiszteletes celebrált. Az Istentisztelet keretében felavatták az új elektromos orgonát. Az avatási ünnepségsorozaton egyedül álló élménnyel gazdagodott Vatta község lakossága azzal, hogy az Istentisztelet vendége volt: MÉSZÁROS JÁNOS ELEK, Alcsútdoboz Református Gyülekezetének prezsbitere, aki az alcsútdobozi egyház üzenetét hozta a vattaiaknak. Mészáros János Elek, a Csillag Születik 2012 győztese személyiségével elvarázsolta a vattaiakat.
Az orgona avatási ünnepség után átadták Szemere Bertalan születésének 200 évfordulója alkalmából megújult Szemere Parkot: melyben Gáti Gábor szobrászművésznek a Szemere-kertben 1974. május 24-én leleplezett - domborműves emlékoszlopa áll.
Ünnepi beszédet mondott Korán István polgármester, valamint Orosz Lajos nyugállományú ezredes a miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub titkára.
Az avatási ünnepségen közreműködtek a Szemere Bertalan tagiskola diákjai: A nemzeti színű szalagot a Szemere Nap vendége- Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Korán István polgármester, valamint a kivitelező Szilvási Építő Kft. részéről: Szilvási András ügyvezető - vágta át. Az emlékoszlopnál koszorút helyezett el Vatta Községi Önkormányzat képviselő-testületének tagjai, Tállai András államtitkár, valamint a Szemere Bertalan Tagiskola képviselői.
A Szemere Park avatása után átadták a Borsod Takarék Takarékszövetkezet új fiók-épületét. Avató beszédet mondott: Kuzmi István elnök-ügyvezető. A szalagot Tállai András, államtitkár, országgyűlési-képviselő, Korán István polgármester, Kuzmi István elnök-ügyvezető, valamint a kivitelező nevében Hegedűs László, a LEADER BAU KFT ügyvezetője vágta át.
A SZEMERE NAP, mely bizonyára minden résztvevőnek kedves élmény marad a Faluházban vendéglátással ért véget.


INDUL A ZUMBA PARTY VATTÁN
2012. augusztus 25.

2012. augusztus 25-én "ZUMBA PARTYT" rendeztek Vattán az Általános Iskola tornatermében. Az első alkalommal meghirdetett ingyenes partyra szépszámmal érkeztek érdeklődők szinte minden korosztályból. A zene és a mozgás varázsa azonnal hatott a vattai leendő "ZUMBÁSOK"-ra, akik a jövőben hetente kétszer égethetik a zsírt, kikapcsolódhatnak, mozoghatnak, mely az egészséges életmód egyik alapvető feltétele.
Érdeklődni lehet: Takács Gabriellánál a 70/779-86-52 számon.
Minden korosztályból, minkét nemből szeretettel várják a mozogni szerető vattaiakat!


VATTA FC-MEZŐNAGYMIHÁLY: IFI: 0-9 FELNŐTT: 2-2
2012. augusztus 25.

IFI: 0-9
FELNŐTT: 2-2

VATTA FC-MEZŐNAGYMIHÁLY/FELNŐTT:2-2

Játékvezető:Báczi József
Asszisztens: Fiderák Gyula
Szöv.ell.Pál István
VATTA FC MEZŐNAGYMIHÁLY
Vezetőedző Kovalik Mihály Vezetőedző Holló Ferenc
Edző K Tóth János Edző Holló Péter
    Technikai vezető Árfa Lajos
Góllövők Góllövők
JÁGER ANDRÁS   KISS BENJÁMIN  
JÁGER ANDRÁS   KUN BERTALAN  
Sárga, Piros lap   Sárga, Piros lap  
VASAS TAMÁS Sárga lap MORONCSIK MÁRK Sárga lap
NÉMET ATTILA Sárga lap NAGY MÁRK Sárga lap
ÜVEGES RÓBERT Sárga lap KISS GERGŐ Sárga lap
    KISS BENJÁMIN Sárga lap
    NÉMETH SZABOLCS Sárga lap

Válogatott kümite edzőtábor Vattán
2012. augusztus 15.

Válogatott kümite edzőtábort tartottak Vattán a Szemere Bertalan Általános Iskola tornatermében 2012 augusztus 25-én (szombaton). Az edzésen megjelent karatékákat és vendégeket Juhász Ferenc, majd Korán István, Vatta polgármestere, a rendezvény fővédnöke köszöntötte. Az edzéseket Shihan Kozma Erzsébet (WKF kumite), Shihan Juhász Ferenc (Ippon Shobu kumite) tartotta.


SZEMERE NAP
2012. augusztus 21.


Válogatott kümite edzőtábor Vattán
2012. augusztus 15.

Válogatott kümite edzőtábor
2012 augusztus 25 (szombat)
Vatta, Ált.Iskola. Szemere Bertalan út 60.
A rendezvény fővédnöke:
Korán István, Vatta polgármestere
Program:
szombat 10.00 edzés
szombat 11.15 edzés
szombat 14.00 edzés
szombat 15.15 edzés

Az edzéseket tartja:
Shihan Kozma Erzsébet (WKF kumite)
Shihan Juhász Ferenc (Ippon Shobu kumite)
Edzésdíj: 1500 Ft/f/nap
Információ: Juhász Ferenc 7. dan
06 20 332 35 73
sks.shihan@gmail.com


VATTAI FALUNAP A JÁTSZÓTÉREN 2012.08.11
2012.augusztus 10.

A VATTAI FALUNAP második napi rendezvénye a település lakóinak és vendégeinek közös ebédjével indult, melynek kezdésére Telekiné Bozó Szilvia műsorvezető hívta fel a vendégek figyelmét, majd ismertette a várható programokat. A tartalmas, izletes babgulyás, sütemény, dinnye és "a választható üdítőital" után a vendégek már jó közérzettel várták a kulturális programokat,melyet a helyi ovisok, nyitottak meg. Az iskolások énekes produkciójuk után igazi kuriózumnak számító zenés táncos műsort adtak elő nagyon-nagy sikerrel. A táncot a helyi fiatalok körében kedvelt, izgalmas karate bemutató követte. A gyerekekek által már jól ismert és kedvelt Pamacs-Ragacs csapat gyermekműsorral szórakoztatta a kicsiket. A gyermek csoporttáncot a szentistváni cigánytánc, majd a harsányi mazsorettesek bemutatója követte. Az Operett Miskolcz kettőse: Ládi Gabriella és Bagi Csaba ismert slágerek, operettek nagysikerű előadásával hangolta a közönséget az esti sztárvendégek fogadására. A kulturális programok között köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester és Tállai András államtitkár. A köszöntőket követően dinamikus lendületbe hozta a közönséget az Egri ZUMBA Klub csinos lány csapata zumba bemutatójukkal. A színpad előtt összegyűlt, felpörgött közönség tapsviharral fogadta az est sztárvendég párosát: Korda Györgyöt és Balázs Klárit. A fiatalok-és az idősebbek által egyaránt nagy népszerűségnek örvendő házaspárt a közönség nagy szeretettel fogadta, melyet a művészházaspár ismert slágereik fergeteges előadásával hálált meg. A nosztalgiázás után a fiatalok a MIRODAM zenekar előadását hallgatták, majd VV Béci fergeteges hangulatba hozta a tomboló fiatalokat. A felfokozódott hangulatot a látványos tűzijáték követte, majd "DJ Lexy és Cukor" zenélt a hajnalig tartó fergeteges hangulatú "utcabálon" a sátorban.
A nagysikerű falunapi rendezvény ez évben is kellemes kikapcsolódást biztosított a helyi lakosságnak, neves sztárvendégek társaságában. A jó hangulatot még az időnként megeredő csendes eső sem rontotta el. A kellemes hétvégéért köszönet a rendezvény szervezőknek, a támogatóknak!


VATTAI FALUNAP A JÁTSZÓTÉREN 2012.08.10
2012.augusztus 10.

VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2012. augusztus 10-11-én rendezte meg a VATTAI FALUNAPOT. A település vezetése, a támogatók már rutinosak a minőségi rendezvényszervezésben, mely a hétvégi kulturális és szabadidős programokban gazdag rendezvényen is tapasztalható volt.
A jó szervezésnek, a tökéletes hírverésnek, mozgósításnak és kommunikációnak köszönhetően már az első napon is nagy volt az érdeklődés a rendezvény helyszínén: a játszótéren. A családoktól szinte minden korosztály kilátogatott a térre, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való programot. A kicsiket játékok sokasága várta, míg a felnőttek az első napon a kisgyőri Tarsoly Együttes bemutatójára, majd az esti koncertre gyülekeztek. A színpadon Telekiné Bozó Szilvia műsorvezető köszöntötte a vendégeket, ismertette a programokat. Estére a helyből és a szomszédos településekről érkezett több ezres tömeg az APOSTOL EGYÜTTES fergeteges koncertjére a színpad elé tömörült, ahol együtt énekelték a jól ismert slágereket a zenekarral, táncoltak az ismert ritmusokra fiatalok és az idősebbek egyaránt.
A kellemes időnek is köszönhetően a program jó hangulattal zárult, ahogyan az várható is volt, az APOSTOLLAL mindenki jót bulizott.


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012.augusztus 10.

A TAKARÉKSZÖVETKEZET építési munkái a befejezéshez közölednek. Az impozáns épületet várhatóan a hóvégén adják át.


VATTAI FALUNAP A JÁTSZÓTÉREN 2012. aug. 10-11.
2012. június 04.Sándor Bertalanné: Terike néni: 95 éves
2012. július 21.

Sándor Bertalannét, Terike nénit, Vatta legidősebb lakóját 95. születésnapján köszöntötték szerettei: 7 élő gyeremeke, 15 unokája, 13 dédunokája és családjaik, valamint Korán István Attila Vatta polgármestere és K Tóth János alpolgármester. Korán István köszöntő szavai után átadta az önkormányzat ajándékát és felolvasta, majd átadta Terike néninek Orbán Viktor miniszterelnöktől érkezett Emléklapot.
Terike néni 1917.július 23-án született: gyermekkorából pár évet Harsányban töltött, azóta viszont a mai napig Vattán él. 1935-ben kötött házasságot, melyből 9 gyermekük született. 2 gyermeke sajnos már meghalt, 7 gyermeke él. Férje 23 éve halt meg, azóta egyedül nevelte, taníttatta gyermekeit. Ma a legkisebb lányával és annak családjával él együtt. Több éven át háztartásbeliként élt, majd himzőként bedolgozott a mezőkövedi Matyó Háznak . Élete során kisebb betegségek mellett viszonylag ma is jó egészségnek örvend és vidám természetű, imádja a TV sorozatokat, és szellemi frisseséggel mesél az elmúlt 95 évről.
A nagy család, a kedves szomszédok, barátnők együtt ünenpeltek Terike nénivel.
Kedves Terike Néni! További jó egészséget kívánunk!


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012. július 21.

A településen jól haladnak a beruházások. Tető alatt a BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET új épülete. Elkészült a Szemere Park.

VATTAI FALUNAP 2012. AUGUSZTU 10-11.
2012. június 16.

VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK
szervezésé
ben
2012. augusztus 10-11-én kerül megrendezésre a
VATTAI FALUNAP

MELYRE NAGY SZERETETTEL VÁRJÁK A FELHŐTLEN SZÓRAKOZÁSRA, KIKAPCSOLÓDÁSRA VÁGYÓ VENDÉGEKET!
A színvonalas kulturális és a meglepetésekben is gazdag szabadidős programok között kiemelt sztárvendégek lesznek:
10-én este az /első napon/: APOSTOL EGYÜTTES
11-én este a /második napon/: KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK A SZERVEZŐK!
Korán István Attila polgármester
Vatta Község Önkormányzatának képviselő testülete
Részletes programok rövidesen!


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012. június 16.

A vattai sportpálya öntözőrendszerének kivitelezési munkáiban a szórófejek telepítését követően a pálya szélén a kút és a szivattyú építése,telepítése van folyamatba.

Befejezéséhez közeledik a Szemere Park építéseJól haladnak a BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET új épületének építési munkái.

 


TÁJÉKOZTATÓ!
2012. június 16.

A Felnőtt focicsapat az idényt a 13-ik, míg az IFI-k a 14-ik helyen zárták.


Tájékoztatjuk a labdarúgú sportot kedvelőket, hogy a Nyírjes-Szirma felnőtt és U-19 csapata lemondta a június 17-re kisorsolt Vatta elleni mérkőzést, így a találkozók elmaradnak!


Ballagás a vattai Szemere Bertalan Tagiskolában
2012.június 16.

2012. június 16-án tartották a vattai Szemere Bertalan Tagiskolában a nyolcadikosok ballagási ünnepségét.
A tornaterem zsúfolásig megtelt a ballagók szüleivel, rokonaival, barátaival, tanáraikkal és tanulótársaikkal. A ballagók a volt osztálytermükben gyülekeztek, ahonnan Tóth Andrásné osztályfőnökkel és Tóth András tagintézmény vezetővel indultak el ballagási útvonalukra. Miután az iskola ajtója bezárult mögöttük átballagtak a ballagási ünnepség helyszínére a tornaterembe, ahol sok-sok ünneplő várta a búcsúzó nyolcadikosokat.
A bevonulást követően a ballagók ünnepi búcsúműsorral köszöntek el iskolájuktól, tanáraiktól, tanulótársaiktól, köszönték meg a tanulásukhoz kapott segítséget tanáraiknak, szüleiknek. A búcsúműsort követően a 7 osztályosok köszöntek el a ballagóktól. Tóth András tagintézmény vezető mondott búcsúbeszédet, mellyel elköszönt a ballagó diákoktól,majd a Vattai Gyermekekért, Ifjúságért Alapítvány és a diákönkormányzat jóvoltából az erkölcsi megbecsülés mellett szerény könyvjutalomban részesítette a jól teljesítő tanulókat:
* Kitűnő tanulmányi eredményéért Galuska Petrát és Tóth Tamarát.
* A jól összeforrott iskolai közösség mozgató rúgóit Mike Fannit és Róth Rékát.
* Az országos döntőig eljutott aranylábú női lábtenisz csapat tagjait, Sebestyén Dórát és Tóth Tamarát.
* Az atlétikai versenyekben, csapatban és egyéniben az országos verseny döntőjébe, valamint a kisiskolák országos döntőjében bejutott Porkoláb Zoltánt.
* A diákönkormányzatban kifejtett tevékenységükért Galuska Petra és Tóth Tamara tanulókat.
Az intézményvezető kihangsúlyozta, hogy a gyermekek pályaválasztása is nagyon jól sikerült, mert mindenkit felvettek abba az intézménybe, ahová jelentkezett, majd név szerint felsorolta a tanulókat és a továbbtanulásuk helyszíneit.
Az intézményvezető a következő idézettel búcsúzott a diákoktól:
" Szerezd meg a tudást,
alázattal műveld, és élj kulturáltan!"

A búcsúbeszédet követően a hozzátartozók átadták virágjaikat a ballagóknak, akik ezután kivonultak az ünnepség helyszínéről. A ballagó diákok a tornaterem előtt körbeállva csodálhatták meg a levegőbe repített, szabadon szálló galambokat, mellyel véget ért a ballagási ünnepségük.


ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLAGÁS
2012.június 08.

2012.június 8-án búcsúztak a vattai óvodások óvodájuktól. Az ünnepségen Vattay Benőné tagintézményvezető köszöntötte a meghívott vendégeket, a szülőket, rokonokat, majd az óvodások vidám műsorral köszöntek el az óvodás élettől és szórakoztatták a megjelent vendégeket, majd ballagási tarisznyájukkal nyakukban elindultak az iskola felé tanító nénijük vezetésével. A ballagási műsort követően Vattay Benőné vezetőóvónőt is búcsúztatták kollégái, a szülők és a gyermekek, mivel közel 40 éves szolgálati idő után nyugdíjba vonul. A megható búcsúztató után a ballagó gyerekektől Korán István Attila polgármester is búcsúzott, és egy-egy csokor virággal kívánt jó tanulást a leedő iskolásoknak. A gyerekek a sok-sok virág, ajándék átvétele után, izgalomtól kipirultan fogyasztották el az ünnepi uzsonnájukat: szendvicset, süteményt és üdítőt, miközben a szülők is jót beszélgettek az elmúlt "óvodás" évekről és a jövőbeni tervekről.


VATTA FC-SZIRMABESENYŐ IFI: 2-7 FELNŐTT: 2-2 /1-1/
2012. június 03.

IFI: 2-7
FELNŐTT: 2-2
FELNŐTT
Játékvezető: Károly Sándor
Aszisztens: Simkó Gábor, Molnár Máté
VATTA FC
SZIRMABESENYŐ
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K. Tóth János edző

Kispad
Békési Ferenc vezetőedző
Góllövők: Vas Béla, Oláh Sándor
Góllövők: Varga Norbert, Gável András
Sárga lap, piros lap: Sárga lap:
Csapó Zoltán: sárga lap Soltész László: sárga lap
Oláh Sándor: sárga lap Gável András: sárga lap

 


II. GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2012. május 27.

VILÁGREKORD VATTACUKOR VATTÁN!
Jávor Judit
a vattai gyermeknapon megdöntötte a
VATTACUKOR világrekordját!

Vidám gyerekek , jót bulizó felnőttek a II. Gyermeknap és Bográcsfesztiválon.
Immár második alkalommal rendezték meg Vattán a Gyermeknappal egybekötött bográcsfesztivált. A rendezvény 25-én az iskola szervezésében a Madarak és Fák Napjának megünneplésével, akadályversenyekkel kezdődött, majd 26-án tartalmas kulturális és gazdag szabadidős programokkal folytatódott a rendezvény, melyen a kellemes időben, jól szórakoztak a vattai gyerekek és felnőtteket, valamint a Vattára érkezett vendégek.
A játszótér már kora délelőtt benépesült, és megkezdődtek a bográcsverseny előkészületi munkái. Vidám baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák, sportszerető emberek, jó hangulatban szorgoskodó fiatalok és a főzéstudományukat megvillantó általános iskolások nagy izgalommal készítették a finomabbnál-finomabb ételeiket, díszítették sátraikat.A nagy színpadon Telekiné Bozó Szilvia műsorvezető köszöntő szavai után Csetneki László, " A Szabadtűzi Lovagrend Főkancellárja" a zsűri elnöke köszöntötte a versenyzőket, a vendégeket, majd ismertette a versenyszabályokat. A kora délelőtti órákban a vattai gyerekek együtt reggeliztek Korán István Attila polgármesterrel a nagy sátorban. A finom virslit, teát a bográcsverseny zsűri tagjai szolgálták fel a gyerekeknek, akik reggelizés közben vidáman "csevegtek" a polgármesterrel. A reggeli után a Tekergő Bábszínház: Bundás Bocsok című műsorukkal szórakoztatták a gyerekeket, majd a Familia Trió Zenebazárral keltett vidám hangulatot. A kellemes időben, igazi családi kikapcsolódást biztosítottak a rendezvény szervezői, míg a bográcsokban rotyogtak a finomságok, a felnőttek sütöttek-főztek, addig a gyerekek a játszótéren önfeledten játszothattak.A bográcsozók gasztronómiai ínyencségeit nemzetközi zsűri értékelte:
Elnök: Csetneki László
Tagok: Friedrich Thomas (német vendégzsűri tag),Poráczki András, Ivánkai Péter, Kerekes Józsefné(Gizike).
A bográcsozók ételeinek zsűrizése közben a színpadon az ÉNEKLŐ SZAKÁCSOK gasztrohumorral szórakoztatták a közönséget. Az önkormányzat a reggeliztetés után délben finom ebéddel látta vendégül a gyerekeket, majd délután még egy-egy vattacukrot is majszolhattak. Az ebéd utáni színpadi produkciók között nagy sikert arattak a helyi óvodások és az iskolások vidám műsorukkal.
Kora délután Korán István Attila polgármester és Tállai András államtitkár mondott ünnepi köszöntőt, majd folytatódtak a kulturális programok. A nagy érdeklődéssel kísért Varga Lovasiskola bemutatója közben sajnos egy komoly baleset is történt, ezért a rendezvény egy rövid időre megszakadt. A lovasok összecsapása közben egy 12 éves kisfiú leesett a lóról, akire egy felnőtt páncélfelszerelésben zuhant rá. A gyerekhez a sérülései ellátása érdekében mentő, majd mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A sérülteket Miskolcra a Megyei kórházba szállították. Információk szerint szerencsére a sérülések remélhetőleg egyik sérültnél sem súlyosak: a sokott kapott felnőtt már a koraesti órákban elhagyhatta a kórházat, míg az enyhébb agyrázkódást szenvedett gyermeket további kezelésre a kórházban tartják.
A baleset után a bográcsfőző verseny eredményhirdetésére került sor, ahol a versenyzők több humoros, de nagyon értékes díjakat kaptak.

A díjkiosztás után a Pamacs-Ragacs Vattacukor csapatával szórakoztak a gyerekek. Kora este a rendezvény sztárvendégeivel a 100 Folk Celsius élő koncertjén nagy sikert arattak a régi ismert slágerek, melyet az idősek nosztalgiával a fiatalok pedig a régi slágerek megkedvelésével fogadtak. A nagysikerű koncert után Világrekord Vattacukor készült Vattán. Jávor Judit stílszerűen Vattán megdöntötte a VATTACUKOR VILÁGREKORDJÁT, melyet Csetneki László jegyzőkönyvben rögzített. Az új világrekordert elsőként: Korán István Attila polgármester nagy büszkeséggel köszöntötte, és további sikeres vattacukor készítést kívánt.
A világrekord születétét követően az Egri Zumba Klub bemutatójában a kalóriákat igencsak égető fergeteges hangulatú ZUMBA bemutatót tartottak, majd "ZUMBÁRA PERDÜLT" az egyre aktívabb közönség is. A felpörgött közönséget "DJ Lexy" pörgette tovább, így a jó hangulatú gyermeknap a felnőttek fergeteges hangulatú táncmulatságával zárult.


Madarak és Fák Napjának ünnepe a II. Gyermeknap és Bográcsfesztiválon
2012. május 25.

Herman Ottó munkásságának szellemében, iskolánk - a vattai Szemere Bertalan Tagiskola sok évtizedes hagyományához híven, de rendhagyó módon ünnepelte május 25-én a Madarak és Fák Napját. A rendezvényre a kétnapos Vatta községi II. Gyermeknap és Bográcsfesztivál "nyitó eseményeként" került sor.
A gyerekek egy hete lázasan készülődtek. Szervezték a csapatokat, rajzolták a menetleveleket. A versenyt Tóth Andrásné tanár a természetismereti feladatok kiötlője nyitotta meg. A naphoz az első és a negyedik osztályos tanulók csináltak hangulatot a műsorukkal. Majd a versenyértékelésébe nem számító nulladik állomáson – az ebédlőben– Vatta Községi Önkormányzat látta vendégül finom ebéddel iskolásainkat és segítőinket. Az ebédnél a szülői munkaközösség üdítőkkel kedveskedett tanulóinknak. A kellő alapozás után a csapatoknak az iskolából kiindulva a játszótérig öt akadályt kellett sikeresen teljesíteniük. A feladatok játékos természetismereti - környezetvédelmi kérdéseket tartalmaztak.
A zsűri két kategóriában osztott ki helyezéseket, külön értékelték a menetleveleket és az állomások teljesítését. A menetleveleket az iskolánk Diákönkormányzata, az akadályversenyt Vatta Községi Önkormányzat díjazta. A díjakat a diákönkormányzat nevében Oroszné Kvaszta Noémi patronáló tanár, a községi önkormányzat nevében Korán István Attila polgármester adta át.
Az eredményhirdetést követően a madarak és fák napját tanulóink a polgármester úrral közös faültetéssel zárták.
A még erőt és energiát érző tanulóink a délután további részében bekapcsolódtak az ügyességi versenybe, illetve igen aktívan kivették a részüket a teadélutánból.

Köszönjük Vatta Községi Önkormányzatának - nem utolsó sorban a konyhai dolgozóknak - a finom ebédet! Köszönjük Korán István Attila polgármester úrnak az ötletes díjakat, s hogy részesei lehettünk a jól szervezett, színvonalas községi gyermeknapnak!

Köszönöm tanulóinknak, hogy aktívan és fegyelmezetten vettek részt az akadályversenyen! Köszönöm kollégáimnak és a szülői munkaközösség tagjainak a verseny lebonyolításában való közreműködést!
További képek

Tóth András
tagintézmény-vezető


KONFIRMÁLÁS A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2012. május 13.


VATTA FC-BÜKKZSÉRC: IFI: 2-7 FELNŐTT: 2-2
2012. május 06.

IFI: 2-7
FELNŐTT: 2-2 (2-2)
FELNŐTT
Játékvezető: Jakkel János
Aszisztens: Rúsz Márton, Varga I. Zoltán
VATTA FC
BÜKKZSÉRC
Kispad
K. Tóth János edző
Juhász Krisztián technikai vezető
Kispad
Kovács József vezetőedző
Csendes Lajos edző
Vasas Csaba technikai vezető
Góllövő: Vas Béla 2', Lakatos Krisztián 23'
Góllövő: Mikita József 31', Szemán péter 43'
Sárga lap, piros lap: Sárga lap:
Cseh Gergeéy sárga lap Lovász Gábor sárga lap
Harsányi László piros lap Szemán Péter sárga lap

 


II. GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2012. május 25-26.
Vatta Község Önkormányzata

tisztelettel meghívja
az érdelődő olvasókat és gyermekeiket a


II. Gyermeknap és Bográcsfesztivál

rendezvényére.
2012. május 25. (péntek) és 26. (szombat)
Helyszín: Vatta, játszótér

Részletes program letölthető»
Képek a 2011. évi I. GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁLRÓL

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
2012. április 13.

Falumegújítási program

A FALUMEGÚJÍTÁSI PROGRAM keretében megkezdődött a Szemere Pak kialakítása, felújítása, mely tervek szerint május végén átadásra kerül. E program keretében az elmúlt évben a játszótéren 3 új játék került elhelyezésre, ez évben pedig még utcanévtáblák és pihenőpadok kerülnek elhelyezésre a település területén.


Épül a BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET új épülete

A FALUHÁZ épülete mellett: 3431 Vatta, Szemere u. 24 sz. megkezdődött a BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET új épületének építése. Elkészültével a község lakossága új környezetben, kulturált körülmények között vehetik majd igénybe a banki szolgáltatásokat.

START MUNKAPROGRAM
A START MUNKAPROGRAM keretén belül megkezdődött a mezőgazdasági tevékenység 2 ha területen. A program keretében a központi konyha részére 10 fő foglalkoztatásával megtermelésre kerülnek a főzéshez szükséges zöldségek.A területen egy kút fúrását is tervezik, mely biztosítani fogja a növények locsolási lehetőségét, a biztonságos palántanevelést, a fóliasátorban a sikeres termesztést.
Ugyanezen a programon belül további 6 fő foglalkoztatásával megkezdődtek a településen a bel- és esővíz elvezető árkok karbantartási munkái, tisztítások, új árkok kialakítása.


Jó ütemben haladnak a kastélypark szépítő munkák!
Az iskola parkjában az (Odescalchi-kastély előtti területen) a balesetveszélyes, elöregedett fákat kivágták, helyére a kastélyépület látványát kiemelő örökzöldek kerülnek beültetésre.


ANYÁK NAPJA
2012. május 3.

"Édesanyám, úgy szeretlek,
Fogd meg hát kezemet,
Ígérd meg, hogy szeretni fogsz,
Sosem hagysz el engemet,
Én majd kérem a Jó Istent,
Hogy, tartson meg énnekem,
Amíg élek én a földön,
Maradj Te is én velem."
Kedves Édesanyák, Nagymamák!
Május első vasárnapján az év egyik legszebb ünnepét tartjuk:
Köszöntsük az Édesanyákat, a Nagymamákat!
Kedves Gyerekek, Unokák! Köszönjétek meg mindazt a szeretetet és gondoskodást, mellyel születésetek óta elhalmozott édesanyátok benneteket. Legyetek hálásak az anyai szeretetért, az aggódásért, a féltésért, törődésért, ragaszkodásért, rajongásért és megbocsátásért.Május első vasárnapján öltöztessük ünnepi díszbe szívünket, és kedves szavakkal, virággal vagy szívhez szóló ajándékkal köszönjük meg édesanyánk fáradozását,szeretetét. Igyekezzünk felejthetetlenné tenni ezt a szép ünnepet! Fogjuk meg munkától megfáradt kezét, és ne csak ezen az egyetlen napon, de minden nap háláljuk meg törődését!
Anyák Napján szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat, kívánunk valamennyiüknek jó egészséget és sok boldogságot szeretteik körében.

Vatta Község Önkormányzata nevében
Korán István Attila
polgármester


VATTA FC-MEZŐCSÁT: IFI: 4-2 FELNŐTT: 4-1
2012. április 23.

IFI: 4-2
FELNŐTT: 4-1


KÖSZÖNET!
2012. április 13.

TISZTELT BARÁTAIM, ÉRDEKLŐDŐ VATTAIAK, MUNKATÁRSAK, AGGÓDÓ CSALÁDOM!
Őszinte tisztelettel és nagy szeretettel fejezem ki köszönetemet mindazoknak, akik betegségem idején érdeklődtek állapotom felől, jobbulást kívántak, vagy aggódtak értem. Hálás szívvel köszönöm a segítséget, a megértést és a támogatást, amit ez idő alatt kaptam embertársaimtól, családomtól!
Egészségileg megerősödve, lelkileg feltöltődve
kívánok mindannyiuknak jó egészséget!
Korán István Attila
polgármester


VIRÁGZÓ FASOR A VATTAI FŐ ÚTON
2012. április 08.


VATTA FC-SZENTISTVÁN: IFI: 3-9 FELNŐTT: 0-1
2012. április 08.

IFI: 3-9
FELNŐTT: 0-1 (0-0)
FELNŐTT
Játékvezető: Szabó István
Aszisztens: Fiderák Gyula, Fleck Ádám
VATTA FC
SZENTISTVÁN
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K Tóth János
edző
Kispad
Kubinyi József vezetőedző
Koncz Áron edző
Dávid Tibor technikai vezető

Góllövő:Sajtós Norbert
Sárga lap, piros lap: Sárga lap:
Kőműves Roland sárga lap Baranyi Henrik sárga lap
Harsányi László piros lap Szepesi Attila sárga lap
Pelyhe László piros lap Sajtós Norbert sárga lap


VATTA FC-MEZŐNAGYMIHÁLY: IFi: 3-6: FELNŐTT: 2-0
2012. március 25.

IFI: 3-6
FELNŐTT: 2-0 (Félidő: 1-0)
FELNŐTT
Játékvezető: Kátai Gábor
Aszisztens: Vodila Sándor, Molnár Zsolt
VATTA FC
MEZŐNAGYMIHÁLY
Kispad
K Tóth János edző
Harsányi Csaba technikai vezető
Kispad
Holló Ferenc vezetőedző
Holló Péter edző
Góllövő:Palcsák József, Pelyhe László
 
Sárga lap: Sárga lap:
Balázs László sárga lap
Panyi József sárga lap
Oláh Sándor sárga lap Tóth Tamás sárga lap
Kőműves Roland sárga lap Tóthpál Krisztián sárga lap
K Tóth Péter sárga lap  


Megemlékezés az 1848/49-es Forradalom- és Szabadságharc 164. évfordulójára
2012. március 14.

Képek a megemlékezésről

Vatta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, a vattai Szemere Bertalan Tagiskola tanulói és nevelői közössége az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 164. évfordulójának tiszteletére közös megemlékezést tartottak az iskola tornatermében 2012. március 14-én. Az ünneplőket, a vendégeket -közöttük a Miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub tagjait- Tóth András a tagiskola vezetője köszöntötte, majd felkérte - a betegsége miatt távollevő Korán István Attila polgármester helyett, akinek az ünneplők nevében is jobbulást kívánt-
K Tóth János alpolgármestert-
az ünnepi beszéd megtartására. Az 1848/49-es eseményeket részletesen felidéző beszédet követően a helyi iskola 5. osztályos tanulói színvonalas emlékműsort adtak elő, majd Veres Ferenc, a Miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub tagja Szemere Bertalan hitvallásából idézett. Az emlékműsort követően az ünneplők fáklyával, Kossuth nótákat énekelve vonultak a Szemere szoborhoz. A szobornál az iskolások énekeltek, majd Orosz Lajos nyugdíjas ezredes, a Miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub tagja mondott beszédet, emlékezve a 200 éve Vattán született Szemere Bertalanra. Az ünnepi megemlékezést követően a szobornál koszorút helyeztek el Vatta Község Önkormányzatának képviselői, a Szemere Bertalan tagiskola tanárai és diákjai, valamint a Miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub tagjai. A koszorúzást követően K Tóth János alpolgármester megköszönte az ünneplőknek a megjelenést, Szemere Bertalan születésének 200 évfordulója alkalmából a településre látogató Miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub tagjainak az ünnepségen való aktív közreműködést.


VATTA FC-MÁLYI: IFi: 4-2: FELNŐTT: 1-1
2012. március 12.

IFI: 4-2 (Félidő:2-0)
FELNŐTT: 1-1 (Félidő: 0-1)
FELNŐTT
Játékvezető: KUJBUS LÁSZLÓ
Asszisztens: VERÉB MÁTÉ, KOVÁCS KÁLMÁN
VATTA FC
MÁLYI
Kispad
Kovalik Mihály vezetőedző
K Tóth János edző
Kispad
Lasztóczi Péter vezetőedző
Balázs Péter technikai vezető
Góllövő:Vas Béla Góllövő: Rakvács Norbert
Sárga-piros lap: Sárga lap:
Vas Béla sárga lap
Oláh Sándor sárga lap
Vasas Tamás sárga lap
Kiss Gábor sárga lap
Juhász Krisztián piros lap Horváth Dávid sárga lap
  Vodicska Nándor sárga lap

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc megemlékezése
2012. március 8.

Vatta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, a vattai Szemere Bertalan Tagiskola tanulói és nevelői közössége tisztelettel meghívja Önt az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 164. évfordulójának tiszteletére megrendezett közös megemlékezésre, és az azt követő koszorúzásra.

Helye: az iskola tornaterme
Ideje: 2012. március 14. (szerda), 17.30

Program:
- Korán István Attila polgármester beszéde
- Általános Iskola tanulóinak műsora
- Fáklyás felvonulás és koszorúzás a Szemere szobornál
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy jelenlétükkel tiszteljék meg rendezvényünket!


NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2012. március 4.


BOLDOG NŐNAPOT KÍVÁNOK
MINDEN KEDVES
HÖLGY OLVASÓNKNAK!

Vatta Községi Önkormányzat
nevében
Korán István Attila
polgármester


LOMTALANÍTÁS
2012. február 23.

ÉRTESÍTJÜK A KÖZSÉG LAKOSSÁGÁT, HOGY AZ AVE Miskolc Kft. TELEPÜLÉSÜNKÖN LOMTALANÍTÁST VÉGEZ 2012. március 6-án (kedden).A lomokat a tárolóedény mellé kérjük kihelyezni reggel 6 órára.
A szolgáltatás díjmentes. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a veszélyes hulladék /gumiabroncs, akkumulátor, festék-, olajszármazékok és zöld hulladék stb./ a lomtalanítás keretében nem kerül elszállításra.

Korán István Attila
polgármester


DIÁKFARSANG AZ ISKOLÁBAN
2012. február 18.

A vattai Szemere Bertalan Tagiskolában DIÁKFARSANGOT tartottak a Diákönkormányzatának közreműködésével 2012. február 18-án, szombaton, az iskola tornatermében.
Vidám hangulatot árasztott az iskola tanulóinak farsangi maszkjaiból készített álarcokkal díszített tornaterem, mely a kezdésre zsúfolásig megtelt szülőkkel, testvérekkel, rokonokkal, vagy éppen barátokkal azért, hogy közösen egy vidám szombat délutánt, estét töltsenek el, és a farsang, álarcos bállal elbúcsúztassák a telet.
Oroszné Kvaszta Noémi műsorvezető, a rendezvény háziasszonya köszöntötte a diákönkormányzat nevében a vendégeket, a nagyérdemű közönséget. Köszönetet mondott Korán István Attila polgármesternek, a polgármesteri hivatalnak, a konyha dolgozóinak, akik közreműködésének köszönhetően az elmúlt rendkívüli hideg napok idején az iskolába érkező gyerekeket forró teával várták.
A köszöntőt követően megkezdődött a farsangi kavalkád, mely a legkisebbek jelmezes felvonulásával és zenés, műsoros produkciójával kezdődött, majd az iskola legnagyobbjai léptek színre, és zárásként az egyéni jelmezesek vonultak fel. A jelmezes bemutató ideje alatt a zsűri aktívan dolgozott, melynek tagjai voltak: Cseke Lajosné tanítónéni, K Tóth Jánosné a Vattai Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány elnöke, Poneráczné Vályi-Nagy Tünde képviselő és Kiss Péter képviselő. A produkciókat azonban nemcsak a zsűri értékelhette, hanem a közönség is díjazhatta a nekik legjobban tetsző jelmezeket. A rendezvény zenei felelősei voltak a keverőpultnál Stenger Károly tanár úr irányításával, Kerekes Dávid 8. osztályos tanuló és Balogh Roland, az iskola volt tanítványa.
Az osztályok műsorai voltak:
1. osztály: 10 kicsi indián
2. osztály: RTL Klub Való Világ c. műsorából Klikkesedjél c. klippet adták elő
3. osztály A cirkusz világába vezették be a nézőket
4. osztály: HUPIKÉK TÖRPIKÉK c. műsor mutatták be
5. osztály: 2012 évi LONDONI OLIMPIA jegyében tartottak edzés bemutatót, mert a versenyen érmet szeretnének nyerni.
6. Színezd újra címmel, zenés, táncos produkciót adtak elő
7. A Pussycat Dolls, amerikai pop lánybandát imitálva, zenés, táncos műsort adtak elő.
8. Fergeteges DÁRIDÓMIX-el felhőtlen kikapcsolódást biztosítottak az iskola legöregebb diákjai.
Az osztályok bemutatója után közel 30 egyéni jelmezes vonult fel, akik ötletesnél-ötletesebb produkciót mutattak be.(kiscica, bűnöző, vámpír, négerbaba, zombi páros, cézár, csontváz, sikoly, csöves, négyévszak,spongyabob,
A szünetekben a szülői munkaközösség segítségével változatos étel, ital, édesség kínálattal büfé ált rendelkezésre. Az értékes tombola felajánlásoknak köszönhetően az este izgalmas tombolasorsolásra is sor került, melynek köszönhetően akiknek kedvezett a szerencse még vidámab hangulatban búcsúztatta a telet.


ÓVODAI FARSANG A FALUHÁZBAN
2012. február 9.

2011. február 16-án délután a vattai faluház jelmezbe öltözött vidám óvodásokkal és kísérőikkel telt meg. A zenés jelmezes bevonulást követően a kicsik különböző színvonalas produkciókat mutattak be, korukat meghazudtoló komolysággal és tehetséggel. Nagy sikert aratott a közönség körében a bűvész mutatványa, illetve a tigrispáros cirkusz mutatványa, amit az idomár jelmezbe öltözött óvónővel együtt mutattak be. A jelmezes felvonulás után a gyerekek vidám táncba kezdtek, majd élvezettel fogyasztották a büfében kapható szendvicseket, süteményeket, és nagy örömmel fogadták a tombolasorsolás értékes nyereményeit.
A vattai óvodások vidám hangulatban búcsúztatták a telet.


FARSANG AZ ISKOLÁBAN
2012. február 9.

A vattai Szemere Bertalan Tagiskola Diákönkormányzata szeretettel meghívja a 2012. február 18-án, szombaton, 15 órakor az iskola tornatermében kezdődő FARSANGI MULATSÁGÁRA
Program:
- az osztályok farsangi műsorai
- egyéni jelmezesek felvonulása
- maszkverseny (kiállítás az iskola tanulóinak farsangi maszkjaiból)
Zene, tánc, büfé,
A diákönkormányzat a tombolához ajándéktárgyak felajánlását köszönettel elfogadja.
A farsangi plakát letölthető»


TEA OSZTÁS AZ ISKOLÁBAN
2012. február 6.

A február farkasordító hideggel köszöntött mindenkire, így a Szemere Bertalan Tagiskola tanulóira is. Átfázva érkeztünk február 1-én (És azt követő napokban.) az iskolába, de az aulában meglepetés várt minket: Korán István Attila polgármester úr jóvoltából a konyhások finom, meleg teát készítettek nekünk, amit az érkezés sorrendjében osztottak ki a didergő gyerekeknek.
Köszönjük a figyelmességüket!

Tóth Tamara, 8. osztály


ÓVODAI FARSANG A FALUHÁZBAN
2012. február 1.

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Faluházban tartandó ovis farsangra. Időpont: 2012. február 16. /csütörtök/ 15 óra. A program az óvodások jelmezes felvonulásával kezdődik. A büfében házi készítésű sütemények, szendvicsek és innivalók vásárolhatók. A program zárásaként izgalmas tombolahúzásra kerül sor. A rendezvény bevételéből származó összeg az óvodás gyermekek részére kerül felhasználásra.

Szülői munkaközösség
Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.