Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2016

Tállai András országgyűlési képviselő köszöntője
2016. november 28.

VII. VATTAI FALUKARÁCSONY
2016. december 18.
A VII. Vattai Falukarácsonyt rendezte Vatta Község Önkormányzata és Képviselő testülete 2016. december 17-én 16 órától a Faluház előtti téren.
A közös karácsonyi ünnepségre több száz vattai lakos jött el. A fellépőket Okosné Kemény Henrietta konferálta fel a színpadra, az ünneplőket pedig Korán István Attila polgármester köszöntötte. Verset mondott Pekárné Györfi Györgyi.
Ünnepi istentiszteletet tartott Hajnal András tiszteletes, ünnepi misét tartott: Kőváry F Dávid atya. Az egyházak képviselőinek ünnepi megemlékezése után a Vattai Amatőr Színjátszókör adott műsort.
Óriási érdeklődéssel várták, és sok-sok tapssal jutalmazták Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita ünnepi műsorát. Az esti hangulatban nagyon látványos produkció volt a Sárkánylányok tűzzsonglőr csapatának bemutatója.
A műsort követően az önkormányzat vendégül látta a lakosságot, majd Boldog ünnepeket kívánva köszöntek el egymástól a vendégek.
Köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek és a felajánlást teljesítőknek.

Meghívó a VATTAI FALUKARÁCSONYRA
2016.december 08.
A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

MIKULÁSVONATON A VATTAI GYEREKEK
2016. december 14.

Teljes lázban égett Vatta település szinte minden lakója, hiszen a Vattai Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány, valamint Vatta Község Önkormányzata buszos kirándulást szervezett a vattai gyerekek számára az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút Mikulásvonatára és annak kísérő programjára. Csodálatosabb időjárást még csak elképzelni sem lehetett volna, hiszen az indulás napján 2016 december 14-én délután, mikor a három különjáratú busz felsorakozott a Faluház előtti útszakaszon szép pelyhekben elkezdett esni a hó, és hamar fehéredett a táj, ezzel is fokozódott az igazi mikulásos hangulat.
A mikulásosprogramra mintegy 81 vattai gyerek, kísérőikkel együtt összesen 142 fő indult el.
Miskolcon a buszokról az utazók átszálltak a Miskolc Dorottya út-Lillafüred útvonalon közlekedő, kívül-belül feldíszített, karácsonyi fényekkel kivilágított vonatra, melynek minden kocsijában krampuszok fogadták a gyerekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítették a résztvevőket a lillafüredi kalandokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál szintén, igaz kicsi, de mégis fehér hólepellel takart területen, már maga a Mikulás várta a kicsiket, több jelmezbe öltözött szereplőkkel együtt. A meseszép díszletek között szabadtéri mesejátékokba vonták be a gyerekeket, akik egymásba kapaszkodva, vidáman vonultak a 4 helyszínre, ahol egy-egy mesetörténetet feldolgozó program várta őket: Aranyhaj, Ludas Matyi és a Táncoló Talpak pingvinjei , valamint a Mikulásházban maga a Mikulás, aki minden vattai gyereket egy-egy mikuláscsomaggal is megajándékozott.
A gyermekek számára felejthetetlen élmény nyújtó programok után a csapat felszállt a visszainduló mikulásvonatra, de indulás előtt a mikulás és kísérő jelmezeseik hosszas integetéssel köszöntek el a gyerekektől.
A felejthetetlen élményért és az ajándékokért köszönet a rendezvény szervezőinek és támogatóinak.

A gyermekek számára a buszutazás, és a mikulásvonat ingyenes volt, ennek költségét az önkormányzat fedezte. A kísérők számára a buszutazás ingyenes volt, de a Mikulásvonatra szóló belépőt ki kell fizetniük.


MIKULÁS-NAPI PARTI Vattán
2016. december 2.

Vatta Község Önkormányzata az idén is megrendezte a község MIKULÁS-NAPI PARTIJÁT. 2016.december 2-án este zsúfolásig megtelt az iskola tornaterme, ahol fergeteges hangulatban várta több száz óvodás, iskolás gyerek, szülők, nagyszülők a mikulást. A kicsik vidám fogócskázásának, hangos kacajának Oroszné Kvaszta Noémi intézményvezető köszöntő szavai vetett véget, aki az est sztárvendégeit Balássy Bettyt és Varga Ferit szólította színpadra. A művész házaspár vidám gyerekműsorral kezdett, sok-sok játékos versennyel, óriási vonatozással, közös énekléssel folytatták, mellyel a kicsiket a színpad elé, vagy éppen a színpadra csábították. Az önfeledt gyerek bulit a felnőtteket is szórakoztató ismert és sokak által kedvelt slágereik előadása tette még hangulatosabbá. A koncert végén a hálás közönségnek a sok-sok tapsot szaloncukorral köszönték meg. Az énekes páros után Báthori Lóránt tanár úr zenei kíséretével mikulásváró dalcsokrot énekeltek a gyerekek, melynek hallatán rövidesen megjelent az ajtóban a mikulás és kísérői, akik nem érkeztek üres kézzel, hiszen az önkormányzat jóvoltából mintegy 200 mikuláscsomagot hoztak a nagyon izgatott gyerekeknek. A "nagyszakállú" megérkezését követően gyorsan meg is kezdte a munkáját és minden 14 éven aluli vattai jó gyereknek és a rendezvényre érkezett vendég gyerekeknek is tartalmas mikuláscsomagot adott át. A gyerekek természetesen azonnal megkezdték a mikuláscsomagok bontogatását, kóstolását, de az édességek kiosztása után a vidám hangulatú rendezvény zárásaként az önkormányzat munkatársai még további finomságokkal, pizzával és forró teával kínálták a mikulás-partin megjelenteket.
Köszönet a rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködőknek.


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
201. 6december 2.

MIKULÁS-NAPI PARTI 2016. december 2. 16.30 óra
2016. november 28.
A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2016
IDŐPONT
PROGRAM
2016. 12. 02. Mikulás
2016. 12. 17. Falukarácsony

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA
2016. november 21.
Vatta Község Önkormányzat Képviselő testülete: 2016. november 28.-án (hétfő) 17.00 órakor közmeghallgatást tart a faluház dísztermében.
További részletek»

A MISKOLCI FRÁTER KÓRUS A VATTAI KULTURÁLIS NAPON
2016. november 18.

A Vattai Kulturális Nap keretén belül 2016. november 18-án a miskolci Nívódíjas, Év Kórusa és Aranydiploma tulajdonosa, a Fráter Kórus adott koncertet a református templomban, Regős Zsolt: Kartal-Veczán-díjas, Reményi Ede Zenei és Miskolc város nívódíjas karnagyának vezényletével, Vatta Község Önkormányzata és a Református Gyülekezett közös szervezésében. A koncert Hajnal András református lelkész áhitatával kezdődött, majd Korán István Attila polgármester köszöntötte a templomban megjelent vendégeket, Dudás Ferencet,az Egervölgyi Református Egyházmegye Esperesét, a Gondnok urat, a presbitereket, Kisgyőr és Sály polgármesterét, a Vattai Önkormányzat képviselő-testületét, a gyülekezet tagjait. Köszöntőjében kiemelte, hogy a mai napi rendezvény a Vattai Kulturális Nap keretében egy rendhagyó program, melyet a Református Egyházzal közösen szerveztek. Külön köszöntötte a több magas díjjal és kitüntetéssel elismert miskolci Fráter Kórust és Regős Zsolt karnagyot, és örömét fejezte ki, hogy sikerült egy ilyen színvonalas kórust Vatta településre hozni, a lakosság kulturális igényének kiszolgálására. A köszöntő után ünnepélyesen bevonult a Miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium felsős tanulóiból álló Fráter Kórus, és elkezdődött egy bámulatos, hangulatos koncert. Óriási zenei élményt nyújtott a kórus a vattai hallgatóságnak gospel (néger folklór zenén alapuló keresztény kóruszene) előadásával, Istentdícsőítő Afrikai Zene bemutatásával, majd többek között egy karácsonyi dal eléneklésével. A gyülekezett minden dal után óriási tapssal, majd a koncert zárásaként hangos vastapssal köszönte meg a csodálatos zeneli élményt a Fráter Kórusnak és Regős Zsolt karnagynak.
A koncert közben köszöntötte a vendégeket Dudás Ferenc, az Egervölgyi Református Egyházmegye esperese.
Hajnal András református lelkész a koncert után megköszönte az önkormányzatnak, hogy e színvonalas rendezvény helyszínéül a református templomot választották, ahol a hívek igy egy rendkívüli csodálatos zenei élménnyel lettek gazdagabbak.
A koncert után szeretetvendégségre invitálta a teljes hallgatóságot a református gyülekezeti házba.


VATTAI KULTURÁLIS NAPOK
2016. november 8.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

FELHÍVÁS!
2016. november 17.
Vatta Község Önkormányzataa Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifa program keretében 82 m3 kedvezményes tűzifa beszerzésére jogosult. A kiszállítására legkésőbb 2017. február közepéig kerül sor.
Bővebb felvilágosítás az Önkormányzatnál kérhető ahol az igényléshez szükséges kérelmek is átvehetők. Kérelmezési feltételek 9/2016.(XI.23.)sz önkormányzati rendelet 3.§. szerint „(1) szociális tűzifa juttatásra kérelmet nyújthat be aki:
a.) települési és lakhatási támogatásban részesül,
b.)munkanélküli, vagy aktívkorú ellátásban részesül, időskorúak járadékában részesül
c.) rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül
d.)családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át (88.500.-Ft)”
A kérelmeket 2016. november 28-iga hivatalban lehet benyújtani.

Korán István Attila sk
polgármester


Balla Zoltánné 90 éves
2016. november 13.

Balla Zoltánné Otika nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Korán István Attila polgármester úr, a képviselő testület nevében Birinyi László alpolgármester. A polgármester köszöntő szavai után átadta Vatta Község Önkormányzatának ajándékát, majd felolvasta és átadta Orbán Viktor miniszterelnök úrtól érkezett Emléklapot.
További jó egészséget kívánunk Otika néninek.


Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának emlékünnepsége
2016. október 18.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

IDŐSEK NAPJA VATTÁN
2016. október 8.

2016. október 8-án az elmúlt évek hagyományait követve Vatta Község Önkormányzatának Képviselő testülete ismét köszöntötte IDŐSEK NAPJA ünnepség keretében a község 62 év feletti lakosait az ünnepi díszben pompázó Faluház dísztermében. Az ünnepségre érkezőket a Faluházban ajtajában Korán István Attila polgármester, a képviselő testület tagjai, az önkormányzat munkatársai és a rendezvény szervezői fogadták, akik a vendégfogadó koccintás után minden vendéget egy doboz bonbonnal ajándékoztak meg. A színházteremben a Kovács és Kovács zenekar hangulatos halk zenével fogadta a vendégeket.
Az ünnepség elején Pekárné Győrfi Györgyi a Szemere Bertalan Tagiskola Amatőr Színjátszó Körének vezetője köszöntötte a szépkorúakat, majd a szinjátszókör kedves műsorral lepte meg az időseket. Az iskolások köszöntőjét követően Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt, aki beszédében köszönetet mondott Vatta község lakóinak az október 2-i népszavazáson teljesített eredményes részvételért.
A köszöntő után felszolgálták az ünnepi ebédet:
Tyúkhúslevest csigatésztával, főtt húst, töltelékkel, rántott húst párolt rizzsel, savanyúsággal, majd desszert zárta az ünnepi ebédet. Mindazoknak a szépkorúaknak, akik nem tudtak személyesen eljönni a Faluházba, az ünnepi ebédet lakcímükre szállította az önkormányzat.
Ebéd után a műsorvezetői feladatokat Okosné Kemény Henrietta látta el, aki felkérte Korán István Attila polgármestert ünnepi köszöntőjének megtartására. Polgármester úr meghitt, kedves szavakkal, ünnepi gondolatokkal köszöntötte a megjelent szépkorúakat és a meghívott vendégeket. A hagyományokhoz híven külön köszöntötte Vatta település legidősebb hölgyét: Kis Józsefné Erzsike nénit, aki az idén ünnepelte 96. születésnapját. Köszöntötte a legidősebb férfit: Krizsán Gyula bácsit, aki 88 éves. Az ünnepségen jelenlévő legidősebb hölgyet: Jónás Jánosnét, aki 91 éves és Balla Zoltánnét – Otika nénit, aki 90 éves. Köszöntötte a legidősebb férfit: Valkó Zoltánt, aki 80 éves és v
égezetül az 50. házassági évfordulójuk alkalmából köszöntötte a Szabó Dezső – Kovalik Anna és a Kun Barnabás – Pénz Gizella házaspárokat.
A polgármester úr köszöntője után a Vattai Tündérket óvodásai verssel és tánccal köszöntötték a szépkorúakat.
A helyi fellépők után a vattaiak egyik kedvenc párosa az Operett Mickolcz tagjai: Ládi Gabriella és Bagi Csaba lépett a színpadra, akik fergeteges hangulatot teremtettek ismert operettek és táncdalok előadásával. Csanálosi Józsefné az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is köszöntötte a polgármestert, és megköszönte az idősek napi rendezvény lebonyolításában közreműködők munkáját.
Igazi mulatós hangulatot teremtett az ország egyik legkedveltebb mulatós zenészének Bunyós Pityunak a mulatós műsora. A sztárfellépő megtáncoltatta és megénekeltette a helyieket, sőt még a polgármestert is. A jó hangulatú nótázás után a vendégek érkezésekor már bemutatkozott Kovács és Kovács zenekar húzta a talp alá valót, vidám nótákat adtak elő, melyre a szépkorúak aktívabb tagjai táncra is perdültek, míg a megfáradtabbak baráti beszélgetéssel zárták az Idősek Vattai ünnepségét. A hazatérő vendégektől Korán István Attila polgármester egy szál virággal köszönt el, a 2017 évi viszontlátás reményével.


BAZ MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KÖSZÖNŐ LEVELE
2016. október 10.

Tállai András országgyűlési képviselő köszönő levele
2016. október 08.
A képre kattintva a köszönőlevél nagyobban is letölthető!

IDŐSEK NAPJA
2016. szeptember 23.


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT 2017-re14
2016. szeptember 28.

" A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
………………………
Vatta Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2017. évre aBursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2016/2017. tanév második és a 2017/2018. tanév első félévére vonatkozóan, összhangban. Tovább»

" B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

…………….……………..Vatta Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2017. évre aBursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára, összhangban. Tovább»

"A" típusú pályázati űrlap Tovább»
"B" típusú pályázati űrlap
Tovább»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ SZENNYVÍZBERUHÁZÁSRÓL
2016. szeptember 23.

Vatta Község Önkormányzata szeptember 1., 12:29 •
„Zöld Jelzés” a szennyvízcsatorna beruházásnak
Az utóbbi két hónapban felpörögtek az események a szennyvízberuházást illetően. 2016. július 22-én megjelent a kormány 220/2016 (VII.22) rendelete a Nemzeti Települési Szennyvíztisztítási és Megvalósítási Programról szóló 25/2002 (II. 27) kormányrendelet módosításáról, melynek értelmében a Bükkábrány központú szennyvíz agglomeráció bekerülhetett a rendelet mellékletébe. Ezt követően egy hónap múlva kaptuk a hírt, hogy Magyarország Kormánya, augusztus 24-én kelt 1463/2016 számú határozatával támogatást is rendelt a beruházáshoz, melynek összege 2 milliárd 730 millió Forint.
Így több mint két évtizedes várakozás után idén, 6 település részvételével (Bükkábrány, Borsodgeszt, Csincse, Kács, Tibolddaróc és Vatta) Bükkábrány gesztorságával indulhat el a tervezési folyamat.
A tervezés és az engedélyek megszerzése előreláthatólag egy/másfél évet fog igénybe venni, tehát a kivitelezés várhatóan, legkorábban 2018-ban indulhat.
A fejleményekről folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani!

Korán István Attila
polgármester


KÖZLEMÉNY
2016. szeptember 23.
A Vattai Polgárőr Egyesületet a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Labdarúgó Szövetség 100.000.- Ft támogatásban részesítette, a vattai labdarúgó mérkőzéseken való közreműködéséért.

Legyél TE is HATÁRVADÁSZ! PÁLYÁZAT
2016. szeptember 6.
Az Országos Rendőrfőkapitányság pályázatot hírdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére.

További részletek letölthetők»

A megadott elérhetőségeken túl érdeklődhet telefonon a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 06-49/505440/58-61-es mellékén, ill. a jelentkezési lapot személyesen is átveheti a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon Fodor János r. alezredes úrtól.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

A képre kattintva az nagyobban is letölthető!

HIRDETMÉNYEK
653401- 2016.06.13-2016.07.13 -ig levehető 2016.07.14 Térkép
6537000-2016.06.15-2016.07.15-ig levehető 2016.07.18 Térkép
653000- 2016.06.20-2016.07.20 -ig levehető 2016.07.21 Térkép
653900-2016.06.20-2016.07.20-ig levehető 2016.07.21 Térkép

FELHÍVÁS- DIGITÁLIS KÖZÉPISKOLA
2016. augusztus 17.


VATTAI FALUNAP
2016. augusztus 13.

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az elmúlt évek hagyományait követve, a programok sokszínűségét, az egész napos kísérő rendezvények tárházának gazdagságát növelve augusztus 13-án fergeteges FALUNAPOT rendezett a vattai családok és barátaik számára. A játszótéren a hagyományos játszóeszközök használata mellett minden korosztály kedvére szórakozhatott: a kicsiknek volt óriás légvár, kisvonat, kiskörhinta, kézműves sátor, a nagyobbaknak nagyobb körhinta, a felnőtteknek vásárosok kínálták gazdag árukészletüket, míg két nagyszínpadon folyamatos volt a változatos kulturális program, de igénybe vehették az Egészségsátor és a Borsod Takarék szolgáltatásait is.
A kellemes nyári zavartalan napsütéses időben több százan érkeztek a családi programokra. A rendezvény házigazdája: Illés István (Ayala) fogadta és köszöntötte a vendégeket, sok-sok humorral szórakoztatva az embereket. A falunap nyitóprogramjaként az Önkormányzat megvendégelte a község lakosságát, a családokat, akik a községi konyha dolgozói által készített sertéspörköltet tarhonyával, süteményt és igény szerint üdítőitalt, vagy sört kaptak ebédre. Koradélután Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott a rendezvényre. 14 órakor a színpadon is megkezdődtek a programok, ahol helyi fellépők mellett, óvodások, iskolások, karatésok, több ismert „sztárfellépő” is gondoskodott a jó hangulatról.
Elsőként a Napvirág zenekar vidám műsorral szórakoztatta a gyerekeket, majd a Tündérkert óvoda óvodásai zenés táncos műsort mutattak be. A kicsik műsora után Illés Anna /Ayala házigazda) csinos lánya ismert dalokat énekelt az egyre növekvő vendégseregnek.
Vattán mindig nagy örömmel fogadják a karate bemutatókat, mivel több vattai fiatal, az eredményes szereplésével már az országhatárán is túlnyúló hírnevet is szerzett a településnek. A bemutatójukat most is nagy tapssal jutalmazták.
A V-Tech koncertjére benépesült a színpad előtti tér és megkezdődött a „buli”. A közönség sok-sok ismert slágert egütt énekelt Kefirrel, akinek invitálására Illés Anna is a színpadra ment, és duettjükkel nagy sikert arattak.
A koncert után Korán István Attila polgármester köszöntötte a FALUNAPON megjelenteket, a vattaiakat, a vendégségbe érkezőket, és mindenkinek kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánt.
A jó szórakozáshoz meg is adta az alaphangot Ricsi fiú, a DUMA színház fiatal humoristája, aki viccesebbnél-viccesebb poénokkal idézte fel a városban élő szabolcsi-vidéki fiú történetét, többször Ildi asszony emlegetésével szerzett sok-sok vidám percet.
Fergeteges élő koncertet adott a Kozmix. A fiúk a színpadon, a közönség a színpad előtt, tombolt, táncolt, igazi „Vattai Buli csaptak”. A Kozmix is színpadra csábított pár mulatós fiatalt, akik tovább emelték az amúgy is nagyon jó hangulatú koncert színvonalát.
Az óriási koncert után a Szemere Bertalan Tagiskola Amatőr Színjátszókörének fiataljai ismert slágereket énekeltek.
A kulturális programok a színpadon az Unisex élő koncertjével, majd Mohácsi Brigi mulatós műsorával fejeződött be. A koncertek után kialudtak a közvilágítás fényei, és felvillantak a Falunapi program zárásaként a tűzijáték fényei, mellyel bezárult a nagysikerű Vattai Falunap.
Köszönet a rendezvény szervezőinek, a rendezvény lebonyolításában közreműködnek.


VATTAI FALUNAP 2016. AUGUSZTUS 13.
2016. július 13.


Álláshirdetés: Óvodapedagógus
2016. augusztus 8.
A Vattai Tündérkert Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Vattai Tündérkert Óvoda pedagógus munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. augusztus 22.
A pályázat ide kattintva letölthető

SZEMERE KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA VATTÁN
2016. június 18.

Az elmúlt évek hagyományait követve 2016. június 18-án VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA és a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET ismét megrendezte a SZEMERE KUPA kispályás labdarúgó tornát Vattán a sportpályán. A versenybe benevezett 8 csapat játékosait, a szurkolókat és az önkénteseket Korán István Attila polgármester és K Tóth János, a Vattai Football Club Egyesület elnöke köszöntötte, majd 2 pályán megkezdődtek a mérkőzések. 8 csapat ( Emőd, Kisgyőr, Mezőnyárád, Sály, Tibolddaróc, VATTA, a vattai VASSCSATT, és a szintén vattai LUI-KER játékosai, 10 perces mékőzéseken mérték össze erejüket. A csodálatos nyári napsütésben, a jó hangulatú barátságos meccsek eredményeként a következő helyezések születtek:

1. Kisgyőr /mivel Kisgyőr csapata már harmadszor nyerte el a Szemere Vándor Kupát, így azt a csapat már végleg megtarthatja.
2. VATTA
3. Tibolddaróc

Gólkirály: Gibók Ferenc Kisgyőr.
Legjobb kapus: Gergely Richárd Vatta
Legjobb mezőnyjátékos: Iván Lajos LUIKER

Az emlékérmeket, serlegeket Korán István Attila és K Tóth János adták át. Az eredményhirdetés után a nagy hőségben megfáradt játékosok, és a szervezők jó étvággyal, baráti beszélgetés mellett fogyasztották el az önkormányzat konyhályán készült ebédet:sertéspörkölt tarhonyával, káposztasalátával. Gratulálunk a sportolóknak és köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek.


BALLAGÁS A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN 2016. június 17. US!
2016. június 17.

2016. június 17-én 17 órakor elballagtak a VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLA nyolcadik osztályos tanulói.
Tagintézmény-vezető: Oroszné Kvaszta Noémi,a nyolcadikosok osztályfőnöke.
A ballagók névsora:

Berczeli Berill Nagy Cintia
Ficsor Cintia Pográcz Zsófia
Lengyel Bence Szabó Bence
Matyi Hajnalka
Szabó István
Máté Richard Teleki Dávid

Az iskola osztályterméből ballagási énekeket énekelve indultak a ballagó diákok a tornaterembe, a ballagási ünnepség helyszínére. A ballagókat és az ünneplő közönséget Kohányi Adrienn műsorvezető köszöntötte, majd a nyolcadikosok ballagási műsorral búcsúztak el iskolájuktól, tanulótársaiktól, tanáraiktól és köszönték meg szüleiknek az eddigi gondoskodást, szeretetet. Rövid slideshow bemutatásával felelevenítették az elmúlt nyolc év emlékezetes pillanatait.
A ballagási műsor után az ünneplőket és a ballagókat a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője:Tóthné Sándor Edit köszöntötte. Aki megköszönte a tanulóknak a szorgalmas teljesítményt, a munkatársaknak a lelkes munkát.
Oroszné Kvaszta Noémi tagintézmény-vezető a 40 éves pedagógusi munkájuk elismeréseként Kovácsné Molnár Judit, valamint Tóth András részére okleveleket adot, míg a kiemelkedő teljesítményt elért tanulóknak és a kiemelkedő munkát nyujtó kollégáknak jutalmat adott át. A ballagási ünnepség zárásaként az osztályfőnök egy utolsó névsorolvasást tartott melyben felsorolta, hogy a következő tanévben ki-ki hol folytatja a tanulmányait. Az ünnepség végén a ballagókat a szülők, rokonok, barátok virágokkal, ajándékokkal halmozták el, majd a 10 tanuló kiballagott az iskolából, melytől annak lépcsőjén megállva közös fotóval köszöntek el.


SZEMERE KUPA 2016. június 18. SPORTPÁLYA 09.00ius
2016. június 10.


ISKOLAI BALLAGÁSUS!
2016. június 03.


A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN

Az ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT
BALLAGÁSI ÜNNEPSÉG

2016. június 17-én 17 órakor kerül megrendezésre


BALLAGÁS A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBANUS!
2016. június 03.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA 2016. június 3.-án 15 órakor tartotta az évzáróval egybekötött ÓVODAI BALLÁGÁSÁT az óvoda mögötti területen. Az ünnepségen megjelenteket Murányi Zsoltné óvodavezető köszöntötte, majd az óvodások vidám műsorral kedveskedtek. A 2016. évi ballagáson 7 kisgyermek búcsúzott a Vattai Tündérkert Óvodától:

Cseke Jázmin Kőmíves Tibor
Horváth Fatima Pataki Mónika
Juhos Máté Rázsó Levente
Teleki Ádám

Az ünnepi műsort követően a szülők megköszönték az óvoda dolgozóinak a gyermekekkel való törődést, foglalkozást, majd a hozzátartozók ( szülők, rokonok), valamint Korán István Attila polgármester virágcsokorral köszöntötték az óvodától búcsúzó kisgyermekeket, akiket az iskolától Juhász Gergő tanár úr fogadott.


ÓVODAI BALLAGÁSUS!
2016. június 03.


A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA
2016. június 3.-án 15 órakor tartja az
ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT
ÓVODAI BALLÁGÁSÁT
az
ÓVODA MÖGÖTTI TÉREN


NYÁRI DIÁKMUNKA AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL!/Plakát»
2016.június 03.
Nyári diákmunka az Önkormányzatnál !

2016.július 1.-2016. augusztus 31. között

Feltételek:

  • 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulói ( a program kezdő időpontjában 2016.június 25-ig idősebbek 16 évnél, de a program befejezésekor 2016.augusztus 31. nem töltik be a 25 életévüket), vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diák
  • előzetes regisztráció a Mezőkövesdi Járási Hivatalban (3400 Mezőkövesd Mátyás király út 223. Tel: 49/313-835, 49/313-854)
  • foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek
  • napi 6 órás foglalkoztatás
Korán István Attila
polgármester

Véradás!
2016. május 26.

Véradás
Vattai Faluház
2016. június 01. (szerda)
16.00-17.00


Plakát»

VI.GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2016.május 15.

2016. május 14-én immár hatodik alkalommal rendezte meg nagy sikerrel Vatta Község Önkormányzata a bográcsfesztivállal egybekötött település szintű gyermeknapot. A borús idő miatt kicsit lassabban gyülekeztek a fesztivál helyszínére -a Vattai Játszótérre- a vendégek, ahol az egész napos programok lebonyolításához nagyszínpad, különböző méretű sátrak várták a vattai gyerekeket, felnőtteket és a meghívott vendégeket. A színpadon Vajtó László, a rendezvény házigazdája köszöntötte a vendégeket, ismertette folyamatosan a színpadi produkciókat, illetve a rendezvény egyéb programjaira hívta fel a figyelmet. A vattai gyerekek vidám hangulatban fogyasztották el a polgármesterrel közös reggelijüket:szendvicset meleg teával, ami az esős időben kellemes hőérzetet biztosított. Viszont sem a hűvös, sem a szitáló eső nem szegte kedvét a bográcsozósoron serénykedő versenyzőknek, akiknek a munkához az ütemet az Emődi Tehéntánc zenekar diktálta, a munka minőségét viszont a szigorú szemekkel figyelő zsűri ellenőrizte. A zsűri tagjai voltak: Elnök: Lovász Bertalan. Tag: Ivánkai Péter és Birinyi László alpolgármester. A zsűri még esernyő alatt kóstolgatta az ételeket, de már 13 órakor az eredményhirdetés idejére az eső elhagyta Vatta légterét , így a zsűri és Korán István Attila polgármester már vidámabb hangulatban hirdették ki a főzőverseny eredményét és adták át az értékes díjakat. Az eső megszűnését követően Vatta, és környező települések lakossága megindult a Vattai Játszótér felé és tömegesen érkeztek a rendezvény helyszínére a szórakozni, kikapcsolódni vágyók. A vendégsereg összetétele bizonyította, hogy itt igazi település szintű gyermeknapot ünnepelnek, mert a színvonalas játszótéri játékok mellett egész nap nagyon sok gyermekprogram várta a téren és a színpadon egyaránt a gyerekeket, amelyek sikerét az önfeledt gyermekzsivaj és a vidám gyermekkacaj tükrözte.
Az ebéd után a megújult BOJTORJÁN EGYÜTTES indította a zenei kikapcsolódást, akik régi és új dalokat adtak elő. A zene után látványos akrobatikus táncbemutatót tartott a MISKOLC STEELLEADERS SPORT EGYESÜLET, akik a produkciójuk végén a helyi bátrabb gyerekeknek is adtak fellépési lehetőséget, és bizony ezzel több vattai gyerek élt is, és egy-két emelésben aktívan részt is vettek. A gyermeknapi műsorban a helyi gyerekek is bemutatkoztak: elsőként a Tündérkert Óvodások szerepeltek nagy sikerrel, majd a Szemere Bertalan tagiskola színjátszó köre mutatta be műsorát. A nézőtéren plédre ülve, nagy csodálattal hallgatták a gyerekek a Kalamajka Bábszínház szórakoztató műsorát, majd a Szemere Bertalan tagiskola táncosai ropták a táncot a színpadon. A gyermekprodukció után a Szomolyai Rece Énekegyüttes szórakoztatta a közönséget. A kulturális programokat megszakítva Korán István Attila polgármester, majd Tállai András a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a rendezvényen megjelent gyerekeket és felnőtteket, méltatták a rendezvény fontosságát és értékelték annak több éven át tartó sikerességét. Államtitkár úr átadta a főzőversenyre felajánlott díját is: egy bográcsállványt, bográccsal- melyet a zsűri ítélt oda az arra érdemes versenyzőnek. A komolyabb gondolatokat Nádas György humorista vidám műsora követte, majd megkezdődött a fergeteges buli Bodri és a Miskakancsó zenekar mulatós hangulatú műsorának köszönhetően, melyet tovább fokozott az UFO együttes. Végül a több ezresre duzzadt közönség óriásit tombolt Jolly és Suzy záró fellépésén.
Összességében egy picit kedvezőtlen időjárás miatt szomorúan induló, majd az idő kiderülésével, a hangulat fokozódásával, egy nagyon jó hangulatú, sikeres rendezvényen szórakozott a vattaiak apraja nagyja a Pünkösdi hosszú hétvége első napján. Köszönet a rendezvény szervezőinek, támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.


Vattán 3 utat újított fel az önkormányzat!
2016. május 14.

Befejeződtek az útfelújítási munkák Vattán. A beruházás 27 M.-Ft-ba került , melyből 13,5 M Ft volt az önerő, 13,5M.-Ft pedig az állami támogatás. A beruházás eredményeként megújult a Damjanich, a Szeles és a Kertalja út.


VI.GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2016. április 15
A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

"A legszebb konyhakertek! " Vatta Program
2016. április 14.

„Női szívvel lélekkel„ című kiállítás nyílt a Vattai Kulturális Napokon
2016. április 07.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A VATTAI KULTURÁLIS NAPOK keretében 2016. április 7-én 17 órakor „Női szívvel lélekkel„ című kiállítást nyitották meg.
Az Önkormányzat dísztermében

  • Kovács Ildikó képzőművész és
  • Papp Csilla festőművész
alkotásaiból berendezett közös kiállításon Korán István Attila polgármester köszöntötte a megjelent érdeklődőket. Nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat sokat tesz a település változatos rendezvényeinek megszervezéséért, a kulturális élet fellendítéséért, a lakosság szabadidejének hasznos és színvonalas eltöltése érdekében.
Az alkotókat: Murányi Norbert kulturális menedzser mutatta be.
A megnyitón Nyikes Nikoletta gitárkísérettel énekelt, verset mondott György László Áron.
A tárlat április 10-ig naponta megtekinthető 08.00-16.00 között a Faluház dísztermében.

Vattai Kulturális Napok!
2016. április 04.
A képre kattintva további részletek olvashatók!

MÁRCIUS 15-I ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS VATTÁN!
2016. március 11.

Vatta Község Önkormányzata az Általános Iskolával közösen 2016. március 11-én a Szemere Parkban ünnepi megemlékezést tartottak az 1848/49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 168 évfordulója alkalmából. Az ünneplőket Pekárné Győrfi Györgyi műsorvezető köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott: Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő. Ünnepi műsort adtak elő a helyi általános iskola tanulói. Tállai András, Korán István Attila polgármester, az önkormányzat képviselői, a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Szemere Bertalan Tagiskolájának vezetői, a diákönkormányzat képviselője koszorút helyeztek el Szemere Bertalan emlékművénél. Az ünnepi megemlékezés végén Korán István Attila polgármester megköszönte az ünnepi műsorban közreműködő tanulók és felkészítőik munkáját, megköszönte az ünneplőknek, hogy tiszteletüket tették a rendezvényen és így együtt ünnepelhettek.


KUTYAOLTÁS /hivatalos értesítő!
2016. március 08.

Értesítjük a község lakosságát, hogy az ebek 2016. évi kötelező védőoltása 2016. március 16-án (szerdán) 8.00-10.00 óráig lesz a Polgármesteri Hivatal előtt. Minden 3 hónapos kort betöltött ebet köteles a tulajdonos veszettség elleni védőoltásban, és féregtelenítésben részesíttetni. A törvényi és rendeleti szabályozás értelmében, aki oltási kötelezettségének nem tesz eleget szabálysértést követ el, és 50.000. – Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A hatályos törvényi előírás kötelezi a települési önkormányzatot az oltatlan eb kártalanítás nélküli leölésére. Az oltás díja: 3. 500.- Ft/eb, amely a féregtelenítést is magába foglalja. Hívásra házhoz megyek!
Az ebek kötelező pótvédőoltása 2016. március 23-án (szerdán) 8.00-9.00 óráig lesz a Polgármesteri Hivatal előtt.
Vatta, 2016. március 8.

Dr. Pap József
jogosult állatorvos


MEGHÍVÓ AZ ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSÜNKRE!
2016. március 2.

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2016. március 1.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

Farsangoltunk!
2016. február 24.

Február 18-án rendeztük a farsangi mulatságunkat, amit nagy izgalommal vártak a gyerekek. A műsor egyéni jelmezesek felvonulásával kezdődött, majd csoportos, közös produkcióval folytatódott.
Sikerült jó hangulatot teremteni a nézők körében.
A szülőknek köszönhetően finom falatok várták a büfébe látogatókat.
A jókedvű, vidám szórakozást, táncot tombolahúzással szakítottuk meg. Senki nem maradt nyeremény nélkül! Sok tombola felajánlás érkezett, amit ezúton is köszönünk szépen!
Egy kellemes délutánnal búcsúztattuk el a telet!
A Farsangról készült video ide kattintva megtekinthető

Vatta, 2016.22
Óvónénik

Németh Lászlóné: Terike néni 90 éves
2016. január 19.

Németh Lászlóné Terike nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Korán István Attila polgármester úr és a képviselő-testület nevében Gönczi Gáborné.
A polgármester köszöntő szavai után átadta Vatta Község Önkormányzatának ajándékát, majd felolvasta és átadta Orbán Viktor miniszterelnök úrtól érkezett Emléklapot.
További jó egészséget kívánunk Terike néninek.
Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.