Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2018
KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐK

IX. VATTAI FALUKARÁCSONY 2018. december 21.

Vatta Község Önkormányzata 2018.december 21-én immár 9-ik alkalommal rendezte meg a Falu Közös Karácsonyi Ünnepségét. A karácsonyi fényekben pompázó Faluházban és az előtte lévő téren igazi karácsonyi hangulatban gyülekeztek a vattai családok. Kiss Bernadett műsorvezető ismertette az ünnepség programját, majd ünnepi köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester. Köszöntőjében felidézte a karácsonyi készülődés pillanatait, a vattai családoknak Meghitt, Békés Ünnepeket és Boldog Új Évet, a műsorhoz jó szórakozást, az ünnepi vacsorához pedig jó étvágyat kívánt.
A köszöntő után ünnepi misét tartott: Kővári F. Dávid atya.
Az ünneplők nagy örömmel fogadták a helyi óvodások karácsonyi műsorát. Az ünnepi műsort Hajnal András tiszteletes ünnepi istentisztelete zárta, aki az istentisztelete elején kivetítőn mutatott be pillanatokat a betlehemi zarándoklatáról, a születés templomában látottakról.
A karácsonyi műsor után a vattai ünneplők a Faluház előtti téren folytatták az ünneplést, ahol a sátorban a szervezők forralt borral, forró teával, sült kolbásszal, sült hurkával, diós-mákos bejglivel kínálták a falu lakosságát, miközben a színpadon a SZÉLTOLÓ EGYÜTTES élő koncertje szórakoztatta a vendégeket. A szabadtéri program zárásaként Tűzszelidítők, Tűzzsonglőrök adtak látványos showműsort. A karácsonyi közös ünnepség, az ünnepi műsorok, és az ünnepi vendéglátás után a vattai családok feltöltődve, ünnepre hangolódva tértek haza otthonaikba .
Köszönet a község önkormányzatának, a rendezvény szervezőinek, a lebonyolításban, az ünnepi műsorban közreműködőknek.


IX. VATTAI FALUKARÁCSONY
2018. december 21.MIKULÁS NAPI PARTY
2018. december 07.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is megrendezte Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Mikulás-napi Partyt. 2018. december 7-én 15.30 órától a helyi iskola tornatermébe folyamatosan érkeztek a vattai családok, barátaikkal, rokonaikkal. A mikulásdíszekben pompázó, zsúfolásig megtelt teremben nagyon vidám volt a hangulat, fogócskázó, kacagó kisgyerekek nagyon élvezték a partyt. A mikulásünnepség kezdéseként Kiss Bernadett műsorvezető köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a rendezvény programját. A mikulásváró programban Kriston Milán, Oroszi Márk és Oroszi Laura a 4-Dance Club Tánc és Musicalstúdió táncosaival együtt énekeltek, táncoltak, többször bevonva a teremben lévő gyerekeket is, akik örömmel vettek részt a közös buliban.
A várakozásnak megfelelően a várvavárt mikulás is megérkezett és minden 14 éven aluli vattai és vendéggyereknek óriás mikuláscsomagot ajándékozott az Önkormányzat jóvoltából. A csomagosztás után az önkormányzat munkatársai pizzával és forró gyümölcsteával kínálták a partyn megjelenteket, melyet az idén is nagyon jóízűen fogyasztottak a gyerekek és a felnőttek egyaránt.
Köszönet a csodálatos programért,a mikuláscsomagokért, a vendéglátásért Vatta Község Önkormányzatának és a rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködőknek.


MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA US!
2018. NOVEMBER 28.

M E G H Í V Ó
Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testülete:
2018. december 5.-én /szerda/ 16.30. órakor
közmeghallgatást tart
a faluház dísztermében.
NAPIRENDI PONTOK
1./ Tájékoztató a Képviselő-testület 2018. évi munkájáról.
előadó: Korán István Attila polgármester
2./ Tájékoztató Vatta Közbiztonságáról
Kérjük jelenlétükkel tiszteljék meg közmeghallgatásunkat

Korán István Attila sk.
polgármester


FELHÍVÁSUS!
2018. december 03.

Tisztelt Lakosok!
Az afrikai sertés pestis megelőzésének céljából, minden sertéstartó köteles időpont egyeztetés céljából, az alábbi telefonszámon felhívni a jogosult körzeti állatorvost!
Körzeti állatorvos:

  • dr. Jakab József
  • Tel:06 30/953-8217

Korán István Attila
polgármester


SPORTBÁL
2018. november 10-én 19.00 órakor


Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emlékünnepsége!
2018. október 19.

képgaléria

AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA ALKALMÁBÓL 2018. október 19-én délután 14.00 órától ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉST TARTOTTAK VATTÁN az iskola tornatermében.
1989. október 23. óta ez a jeles nap kettős nemzeti ünnep Magyarországon: az 1956-os forradalom kitörésének napja és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja, melyet az 1990. évi XXVIII. törvény iktatott a nemzeti ünnepek sorába. Az elmúlt évek hagyományait követve, 1956-os események előtt tisztelegve, VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE, a Szemere Bertalan Tagiskola és pedagógus közössége minden évben az 1956-os FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC tiszteletére közös megemlékezés tart. Az idén a bükkábrányi székhelyiskola 8. osztályos tanulóinak és énekkarának a közreműködésével, Juhász Gergely tanár úr ünnepi beszédével tisztelegtek az ünneplők a forradalmi ifjúság helytállása, bátorsága előtt.


Ünnepi megemlékezés
2018. október 19-én 14.00 órakor
S!


HIRDETMÉNYUS!
2018. október 17.

Tájékoztató a kutak vízjogi fennmaradási, jegyzői engedélyezési eljárásáról
A 2018. január 1. napjától a hatályos jogi szabályozás – a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény, valamint a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet – alapján a vízjogi létesítési engedély nélkül megépített kutakra (vízilétesítményekre) az építtetőnek/tulajdonosnak vízjogi fennmaradási engedélyt kell kérni. Az építtető/tulajdonos mentesül a vízgazdálkodási bírság fizetése alól abban az esetben, ha a 2018. január 1. napját megelőzően engedély nélkül létesített kutakra legkésőbb 2018. december 31-ig fennmaradási engedélyt kér. Az eljárás illetékmentes. A 2018. január 1. után létesítendő kutakra létesítési, majd üzemeltetési engedélyt kell kérni.
További részletek letölthetők *pdf


VATTAI IDŐSEK NAPJA 2018. OKTÓBER 12.
2018. október 13.

2018. október 12-én az elmúlt évek hagyományait követve Vatta Község Önkormányzatának Képviselő testülete az idén is köszöntötte a vattai szépkorúakat. A község 62 éves, illetve a feletti lakossága minden évben örömmel fogadja a családias, baráti találkozóra az invitálást, melyen egy nagyon kellemes délutánt tölthetnek el együtt. A községben 190, 62 év feletti szépkorú él, akik közül közel 100-an személyesen is eljöttek együtt ünnepelni, hogy közösen egy ünnepi ebédet elfogyasszanak, kikapcsolódjanak, jót szórakozzanak. Az ünnepségre érkezőket Korán István Attila polgármester és a rendezvény szervezői fogadták a bejáratnál, akik minden vendégnek a polgármester úr ajándékát, egy-egy doboz csokoládét adtak át, és vendégfogadó italt kínáltak. Az ünnepi ebédhez elegánsan feldíszített és megterített asztaloknál helyetfoglaltak a vendégek, miközben már a Kovács és Kovács zenekar hangulatos halk zenéje szólt.
Az ünnepség kezdéseként Kiss Bernadett műsorvezető, az önkormányzat munkatársa, köszöntötte a szépkorúakat, ismertette az ünnepi programot. Az ünnepi műsor elején a Vattai Tündérkert Óvodásai boldog mosollyal mentek a színpadra, és nagyon kedves műsorral köszöntötték a vattai időseket.
Az óvodások műsora után felszolgálták az önkormányzat konyhája által készített ünnepi ebédet: házi tyúkhúslevest csigatésztával, főtt húst, töltelékkel, töltött dagadót, sült tarját petrezselymes burgonyával, uborkasalátával, végül desszertként franciakrémest kínáltak. Természetesen az ebéd előtt és után is igény szerint fogyaszthattak italokat, kávét is a vendégek. Mindazoknak a szépkorúaknak, akik nem tudtak személyesen eljönni a Faluházba, az ünnepi ebédet lakcímükre szállította ki az önkormányzat.
Ebéd után folytatódtak a színpadi produkciók, melynek kezdéseként a vattaiak kedvenc párosa a Miskolczi Operett művészei: Ládi Gabi és Bagi Csaba vidám műsorral szórakoztatta a vendégeket, akik operett slágereket, ismert dalokat adtak elő, a tőlük megszokott vidámsággal, és sok-sok tánccal. A fergeteges műsor után a műsorvezető egy nagyon szívhez szóló, megható verset olvasott fel, mely az édeasanyákról, és az édesanyákhoz szólt, és melyet a polgármester úrnak küldték. A megható vers után Korán István Attila polgármester köszöntötte az ünneplőket: Külön köszöntötte: Valkó Zoltánt, Veréb Józsefet, dr. Csimma Ferencet, Kovács Andrásné, Marikát, Hajnal Andrást, Kiss Zoltánt és a képviselő-társakat.
A hagyományokhoz híven külön köszöntötte Vatta község legidősebb nénijét: Krizsán Józsefné Lidi nénit, aki 1924.01.01-én született, most 94 éves, sajnos az ünnepségre nem tudott eljönni.
A teremben a legidősebb hölgyet: Jónás Jánosné, Manci nénit, aki 1925.09.21-én született most 93 éves. K Tóth János képviselő adta át az önkormányzat ajándékát. Köszöntötte a község legidősebb bácsiját is: Szabó Sándort, aki 1930.09.24-én született, most 88 éves sajnos ő sem tudott eljönni az ünnepségre.
A teremben a legidősebb férfit: Valkó Zoltánt, aki 1936.02.23-án született, most 82 éves. Őt Gönczi Gáborné képviselő köszöntötte, és adta át az önkormányzat ajándékát. Végül 90. születésnapja alkalmából polgármester úr Sándor Jánosné Margit nénit is köszöntötte, és átadta Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének emléklapját, valamint Vatta község Önkormányzatának ajándékát. Csanálosi Józsefné a szépkorúak nevében mondott köszönetet az önkormányzat képviselő testületének a hangulatos, színvonalas rendezvényért.
Az ünnepi köszöntője végén a polgármester úr, valamennyi vendégnek, a jelenlévőknek és az otthon maradóknak is további nagyon jó egészséget kívánt. A színpadi produkciók zárásaként a Bódi Guszti és Margó magyar-és cigány nótákkal, ismert slágerekkel szórakoztatták a vendégeket. A fergeteges hangulatban a szépkorúak is együtt nótáztak a művészházaspárral, sőt 4 szépkorú hölgy a színpadon is bemutatták tánctudásukat.A jó hangulatú nótázás után a vendégek érkezésekor már bemutatkozott Kovács és Kovács zenekar húzta a talp alá valót, melyre a szépkorúak közül többen táncra is perdültek. A hazatérő vendégektől Korán István Attila polgármester egy-egy szál rózsával köszönt el, a 2019 évi viszontlátás reményével.


VATTAI IDŐSEK NAPJA 2018. OKTÓBER 12.
2018. szeptember 25.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

VATTA: SZEMERE KUPA 2018. augusztus 31.
2018. szeptember 01.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA és a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET 2018. augusztus 31-én 15.00 órától ismét megrendezte a SZEMERE KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓTORNÁT Vattán, a sportpályán.
A versenybe 8 csapat nevezett be:Emőd, Szentistván, Harsány,Tibolddaróc,Lui-Ker Vatta, Vas Béla csapata, Vatta felnőtt, Vatta Ifi.
A tornát K Tóth János, a Vattai Football Club Egyesület elnöke nyitotta meg, majd Birinyi László alpolgármester köszöntötte a játékosokat és a szurkolókat. A köszöntő után két pályán 10 perces játékidővel megkezdődtek a mérkőzések Haraszin Szabolcs és Nagy Ferenc játékvezetők vezetésével. A döntő játékok, és a díjátadások idejére Tállai András országgyűlési képviselő is megérkezett, aki a Szemere Kupa csapatainak a díjazásához felajánlásával is hozzájárult. Rövid időre Korán István Attila polgármester is kilátogatott a labdarúgótornára, aki a teljes versenyen egészségi állapota miatt nem tudott részt venni. A kellemes nyári napsütésben, a jó hangulatú, lelkes, barátságos meccsek végső eredménye:
1. Vatta felnőtt
2. Tibolddaróc
3. Emőd
4. Harsány
5. LUI-KER Vatta
6. Szentistván
7. Vatta ifi
8. Vas Béla csapata
· Gólkirály: Atucsák Tamás
· Legjobb kapus:K Tóth Péter
· Legjobb mezőnyjátékos: Juhász Bence(Tibolddaróc)

Az emléklapokat, érmeket, serlegeket, tárgyjutalmakat: K.Tóth Lános és Tállai András adták át a csapatoknak,versenyzőknek.
Az eredményhirdetés után Birinyi László megköszönte a játékosok munkáját, gratulált a teljesítményekhez, majd mindenkit meghívott az önkormányzat konyháján készített közös vacsorára, melyet a csapatok baráti beszélgetés mellett fogyasztottak el.

Gratulálunk a sportolóknak és köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek, támogatóknak.


VATTA: SZEMERE KUPA 2018. augusztus 31. 15.óra
2018. augusztus 27.

VATTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA és a VATTAI FOOTBALL CLUB EGYESÜLET
2018. augusztus 31-én 15.00 órától
ismét megrendezi a
SZEMERE KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓTORNÁT
Vattán, a sportpályán
.

Nevező csapatok:

1. Emőd
2. Szentistván
3. Harsány
4. Tiszakeszi
5. Lui-Ker
6. Vas Béla csapata
7. Vatta felnőtt
8. Vatta Ifi


Álláspályázat: Szemere Bertalan Tagiskola tagintézmény-vezetőUS!
2018. augusztus 30.

Mezőkövesdi Tankerületi Központ
pályázatot hirdet a
Bükkábrányi Arany János Általános Iskola
Szemere Bertalan Tagiskolája
tagintézmény-vezető(magasabb vezető)
beosztás ellátására
További részletek*pdf


Téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatásUS!
2018. augusztus 27.

Tisztelt Lakosok!
A téli rezsicsökkentésben még nem részesültek támogatása.
A téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan benyújtható igénybejelentés (12.000.-Ft. természetbeni támogatás) háztartásonként 1 db. lehet.
Nem nyújthat be kérelmet az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült támogatásban.
Annál a háztartásnál, ahol vezetékes gáz (gázórával) van bekötve, igénybejelentést csak úgy adhat be, ha hivatalos okirattal igazolja, hogy korábban nem részesült támogatásban.
Az igénybejelentő nyilatkozat az önkormányzatnál is kérhető, továbbá a következő linken//Igénybejelentő nyilatkozat letölthető*pdf / az önkormányzat honlapján letölthető.
Az igénybejelentést 2018. október 15 napjával bezáróan lehet benyújtani Vatta Község Önkormányzatánál, a határidő elmulasztása jogvesztő.
Vatta Község Önkormányzata
/Tájékoztató letölthető *pdf
Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018.(VII.27.)Korm határozatban foglalt háztartások részére.
/Igénybejelentő nyilatkozat letölthető*pdf

VATTAI FALUNAP 2018. augusztus 4.
2018. augusztus 5.

Vatta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az elmúlt évek hagyományait követve 2018. augusztus 4-én fergeteges Falunapot rendezett a község Játszóterén a vattai családok és barátaik számára. AYALA a rendezvény házigazdája és műsorvezetőjeként köszöntötte a vendégeket, ismertette a programokat, sőt a kulturális programok között szabadidőben saját produkcióval, ismert slágerfeldolgozások előadásával szórakoztatta a közönséget. A meghívott vendégeket délben ünnepi ebéddel fogadták a szervezők. Az önkormányzat előrecsomagolva adta át az ünnepi ebédre készített sertéspörköltet, burgonyával, savanyúsággal, buktát, túrósbatyut, italként üdítőt, sört választhattak a vattaiak. Ebédosztás közben a színpadon Cseh Imre: jó ebédhez szólt a nóta címmel a nagy meleg ellenére mintegy 3 órán át nótázott a színpadon, biztosítva ezzel a vidám hangulatot.
A nyári forróság miatt kicsit lassabban gyülekeztek az emberek a térre, hiszen a meleget a kicsik és a nagyok is nehezen viselték. Sokan ki is használták a megépített párakapukat és fogyasztották bőven a hidegvizet. A közönség igyekezett is az árnyékos helyekre, így a felmelegedett csúszdát nem sok gyerek használta.

A játszótéren a hagyományos játszóeszközök mellett a kicsiknek volt óriás légvár, kisvonat, kiskörhinta, a nagyobbaknak nagyobb körhinta, a felnőtteknek vásárosok kínálták gazdag árukészletüket, játékokat, üdítő italokat, édességeket. A két nagyszínpadon folyamatos volt a változatos kulturális program, de igénybe vehették az Egészségsátor szolgáltatásait is.
Ebéd után a Pódium színház tagjai állati ki mit nem tud versenyt rendeztek, a helyi gyerekek bevonásával, akik nagyon élvezték a színházas produkciót.
A színházbemutató után a Komonyi Zsuzsi táncdalénekes ismert slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A kulturális programok után a Vattai Gyermekekért, Ifjúságért Alapítvány képviselői: Kovács Mónika elnök, és Kőmíves Mariann elnökhelyettes Szemere díjakat adott át. A falunapi ünnepség Korán István Attila polgármester, majd Tállai András országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjével folytatódott.
A hivatalos köszöntők után meglepetésvendégként érkezett a színpadra ANITA (Sárközi Anita) többszörös fesztivál- és EMeRTon-díjas énekesnő, a vattai színpadon is meghódította a közönséget.
A lassan csökkenő hőmérsékletnek köszönhetően fokozatosan növekedett a térre érkező családok száma. Megteltek a játszóhelyek, és egyre többen tapsoltak, táncoltak a színpadok előtt. Óriási érdeklődés fogadta az országos hírnévvel rendelkező ismert és elismert Janicsák Istvánt és a Veresegyházi Asszonykórust. Janicsák élőműsorával, igazi showműsort csinált a színpadon, majd a Z’zi Labor országos hírnévre szert tett Honky Tonk Woman című dallal megindult a térre a kórussal együtt, akikhez csatlakoztak a vattaiak is, és egy fergeteges Játszótéri bulit csináltak, melyet mindenki élvezettel hallgatott.
A hangulatos Janicsák showműsor után BEBE, a Back II. Black együttes egykori frontembere énekelte kedvelt slágereit, majd a miskolci gyökerekkel rendelkező Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház fiatal művésze, 3 zenész kíséretével ismert slágereket adott elő, többek között a Budapesten rendezett 2017-es úszó-világbajnokság hivatalos szurkolói dalát is, amely We Are the Water címmel jelent meg 2017-ben. A szólókoncertet Pál Dénes szintén miskolci énekes, a 2012-es The Voice – Magyarország hangja és a 2014-es Sztárban sztár nyertese, népszerű saját slágereit adta elő. A Honeybeast élő koncertjével zárult a vattai falunap, ahol a nyári meleg utáni kellemes esti levegőben már több százan tomboltak a Honeybeast legnagyobb slágereire, melyeket együtt énekeltek a művészekkel.
A koncertek után kialudtak a fények, és felvillantak a Falunapi program zárásaként a tűzijáték fényei, mellyel bezárult a nagysikerű Vattai Falunap.
Köszönet a rendezvény szervezőinek, a rendezvény lebonyolításában közreműködnek, akik a nagy hőség ellenére szervezetten biztosították a vattaiak részére a felhőtlen kikapcsolódást, a kellemes szórakozást, és ennek köszönhetően a falunapi meghívóban ígérteknek eleget téve, valóban egy felhőtlen napot töltöttek együtt.


VATTAI FALUNAP 2018. AUGUSZTUS 4.
2018. július 12.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

BALLAGÁS A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2018. június 15.

Elballagott 2018.06.15-én 17:00 órakor a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola Vattai Szemere Bertalan Tagiskolájának 5 végzős tanulója.
A ballagók az osztálytermükből Oroszné Kvaszta Noémi tagintézmény-vezető, valamint: Juhász Gergely osztályfőnök kíséretével vonultak be az iskola ünnepi díszben pompázó tornatermébe, a ballagási ünnepség helyszínére.
Az ünnepség narrátora Lengyel Gergő volt.
- A ballagók ünnepi műsorral búcsúztak.
- 8. év képeit mutatták be diavetítés keretében.
- A 8. osztályosok búcsúbeszéddel köszöntek el az iskolától, majd Báthori Lóránt zenetanár gitár kíséretével énekeltek egy dalt.
- A ballagók köszönetet mondtak a szülőknek és a tanároknak.
- Oroszné Kvaszta Noémi tagintézmény-vezető megható szavakkal búcsúzott el tanulóitól.
- Juhász Gergely osztályfőnök a ballagás végén bemutatta a búcsúzó diákokat, ismertette, hogy ki hol folytatja tanulmányait.
- A hozzátartozók emléktárgyakkal, virágokkal gratuláltak a ballagóknak.
- Búcsúzóul Korán István Attila Vatta község polgármestere, valamint Tóth Lajos Zoltán Borsodgeszt község polgármestere is egy-egy csokor virággal búcsúztatta a tanulókat.
- A ballagók az iskola előtt közös fotóval örökítették meg az általános iskolás évek emlékét.
A ballagó tanulók névsora:
· Farkas Dávid
· Horváth Rozália Mária
· Molnár Máté János
· Teleki Szabolcs Károly
· Tóth Réka


ISKOLAI BALLAGÁSUS!
2018. június 06.

A VATTAI SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN A
BALLAGÁSI ÜNNEPSÉG

2018. június 15-én 17 órakor kerül megrendezésre


ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT BALLAGÁS A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2018. június 01.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN 2018. június 1-én 10 órakor tartották az
ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT ÓVODAI BALLAGÁST
Murányi Zsoltné óvodavezető köszöntötte az ünnepségen megjelenteket, majd köszönetet mondott az óvoda működésének támogatásáért, a jó együttműködésért: Korán István Attila polgármesternek, a szülői munkaközösség képviselőinek, a Vattai Gyermekekért, Ifjúságért Alapítvány képviselőinek, Nagy Istvánnak a ballagási tabló készítőjének, valamennyi óvodai munkatársnak, akik a mindennapi munkavégzésben és az ünnepség lebonyolításában is aktívan közreműködtek. Az óvodavezető megható szavakkal búcsúzott a ballagó kis óvodásoktól, akik 3 éven át voltak az óvoda lakói. Az ünnepségen a kiscsoportos-és a középső csoportos óvodások vidám műsorral köszöntek el a ballagóktól.
A 2018. évi ballagáson 12 kisgyermek búcsúzott a Tündérkert Óvodától:

Báthori Arszák Mityók Márk Tar Dorottya
Kálmán Hanna Nagy Viktória Teréz Tímár Laura Emma
Kőmíves Botond Pallagi Botond Tóth Kevin Péter
Lukács Senon Lola Szabó Alexandra Tóth Zoé

Ők szeptembertől már a vattai Szemere Bertalan tagiskola első osztályában kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.
A ballagás után az általános iskola tagintézmény-vezetője: Oroszné Kvaszta Noémi, valamint az elsősök leendő tanító nénije Kis Anna fogadta a kicsit megszeppent leendő kisiskolásokat.
Az ünnepség végén Korán István Attila polgármester egy-egy virágcsokorral köszöntötte az óvodától búcsúzó, első osztályosokat.


ÓVODAI BALLAGÁSUS!
2018. május 30.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA
2018. június 1-én 10 órakor tartja az
ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT
ÓVODAI BALLAGÁSÁT
az
ÓVODÁBAN


Elsőáldozás a vattai római katolikus templomban
2018. május 28.
2018. május 27-én 11.30 órától ünnepi szentmisét tartott a vattai római katolikus templomban Kővári F. Dávid atya.
E napon voltak elsőáldozók:
Majoros Dorina Gina
Simon Panna Barbara
Keresztes Larissza

KONFIRMÁLÁS A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2018. május 20.
Konfirmálás volt a vattai református templomban 2018. május 20-án, Pünkösd vasárnapján az ünnepi istentiszteletet követően.
Igehirdetés szolgálatát Hajnal András református lelkipásztor végezte.
Két fiatal konfirmációi fogadalmat tett Isten és a gyülekezet színe előtt.
  • Lengyel Gergő
  • Bencsik Bence János
A konfirmáló gyerekek és hozzátartozóik: szüleik, nagyszüleik, keresztszüleik számára is különleges esemény, és még emlékezetesebb marad a pünkösdi ünnep azzal, hogy ekkor történt a gyermekük konfirmála. A konfirmálók fogadalmat tettek, majd a gyülekezet nevében, a gyülekezet gondnoka K Tóth János köszöntötte a konfirmáltakat. A gondnok a lelkész úrral együtt egy emléklapot és egy BIBLIÁT adott emlékbe a konfirmáltaknak, akik a konfirmálás után először élhettek az úrvacsora ajándékával is.

VIII. GYERMEKNAP A VATTAI JÁTSZÓTÉREN
2018. május 19.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, az idén is megrendezte Vatta Község Önkormányzata a VATTAI GYERMEKNAPOT, immár 8. alkalommal.
10.00 órakor a játékokkal zsúfolásig berendezett játszótéren Ayala házigazdaként és műsorvezetőként köszöntötte a gyerekeket, akik közös reggelihez gyülekeztek az ünnepi sátorba. A rendezvény fő szervezői virslivel, valamint a helyi konyhai dolgozók által készített finom citromos bodza-és gyümölcsteával fogadták a település legifjabb lakóit, barátaikat és kísérőiket, majd Vatta település polgármesterével vidám hangulatban fogyasztották el a reggelit. A kellemes hangulatú reggelizést követően a gyereksereg birtokba vette a játszótéren berendezett megszámlálhatatlan, különleges gyermekjátékokat / óriás fajátékokat, ugrálóvárakat, trambulint, vízi dodgemet, körhintát és a kis vonatot. De lehetett lovagolni is, és volt arcfestés, lufihajtogató bohóc és kézműves foglalkozás is. Rövid időn belül gyermekkacajtól volt hangos a tér, ahol minden korosztály önfeledten szórakozott, miközben a gyermeknapi ajándék édességekből, és kedvencekből is bőven fogyaszthattak: fánkot, vattacukrot, popkornt. A játék közben kora délután az önkormányzat vendégül látta a gyerekeket egy finom ebédre: tarhonyáshúst fogyaszthattak a vendégek savanyúsággal.
Délután a helyi óvodások vidám zenés, táncos műsorával megkezdődött a színpadon a kulturális program. A hazai csöppségeket a gyerekek nagy kedvence a Csiribiri együttes vidám műsor követte, majd a helyi általános iskolások nagyon színvonalas zenés produkcióval lepték meg a rendezvényen résztvevőket.
A gyerekprodukciók után Korán István Attila polgármester nagy örömmel köszöntötte a több száz gyereket és kísérőiket, hiszen a több napos készülődés után még az idő is kegyeibe fogadta a rendezvény szervezőit és a résztvevőket, így - az önkormányzat-a hivatal- dolgozói, képviselők, helyi intézmények munkatársai fáradhatatlan teljesítménnyel, kedves mosollyal, vidám hangulattal érték el azt, hogy minden megjelent gyereknek egy szép, emlékezetes gyermeknapot biztosítsanak.
A polgármesteri köszöntő után az Alma együttes, egyedi humorral fűszerezve, ismert gyermekdalokkal szórakoztatta a színpad elé gyűlt gyereksereget. A gyermekprodukciók után minden korosztály nagy kedvencei az Írigy Hónaljmirigy csapata fergeteges hangulatú műsorral szórakoztatta a közönséget. A vattai nagysikerű gyermeknapot a TNT élő koncertje zárta. A koncert alatt a színpad előtt beindult a buli, sokan táncra is perdültek.

A nagysikerű rendezvényért köszönet a rendezvény szervezőinek és a lebonyolításban közreműködőknek.


VIII. GYERMEKNAP VATTA JÁTSZÓTÉR
2018. április 16.
A képre kattintva a teljes plakát letölthető!

KUTYAOLTÁS
2018. április 04.

Értesítjük a község lakosságát, hogy az ebek 2018. évi kötelező védőoltása 2018. április 10-én (kedd) 8.00-10.00 óráig lesz a Polgármesteri Hivatal előtt.
Minden 3 hónapos kort betöltött ebet köteles a tulajdonos veszettség elleni védőoltásban, és féregtelenítésben részesíttetni.
A törvényi és rendeleti szabályozás értelmében, aki oltási kötelezettségének nem tesz eleget szabálysértést követ el, és 50.000. – Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A hatályos törvényi előírás kötelezi a települési önkormányzatot az oltatlan eb kártalanítás nélküli leölésére.
Az oltás díja: 4. 000.- Ft/eb, amely a féregtelenítést és az új „Egészségügyi Könyvet” is magába foglalja.
Hívásra házhoz megyek!
Az ebek kötelező pótvédőoltása 2018. április 18-án (szerdán) 8.00-09.00 óráig lesz a Polgármesteri Hivatal előtt.
Vatta, 2018. április 3.

Dr. Pap József
jogosult állatorvos

/Felhívás letölthető *pdf


MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG
2018. március 14.


Képgaléria

2018. március 14-én 14 órakor az 1848/49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 170-ik évfordulója alkalmából Vatta Község Önkormányzata az elmúlt évek hagyományaihoz híven, az idén is a Szemere Bertalan Tagiskolával közösen szervezett ünnepi megemlékezést az Önkormányzat Dísztermében.
Az ünneplőket Kopcsik Bernadett köszöntötte.
Színvonalas ünnepi műsort adtak a Szemere Bertalan Általános Iskola tanulói.
Ünnepi beszédet mondott: Korán István Attila polgármester.
Az ünnepi megemlékezés után az ünneplők a Miskolci Szimfónikus Zenekar Rézfúvós együttesének kíséretével vonultak át a Szemere Parkba, ahol Szemere Bertalan szobránál az önkormányzat és az iskola képviselői koszorút helyeztek el.


MEGHÍVÓ A MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉGRE
2018.március 12.

NŐNAPI KÖSZÖNTŐK
2018. február 19.
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

FARSANG A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2018. február 19.
A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁSAINAK
FARSANGI MULATSÁGÁT
2018. február 22-én 15 órától
tartjuk
a Faluház Dísztermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

FARSANG A SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2018. február 19.
FARSANG

2018. február 16-án 15.00 órakor
a

SZEMERE BERTALAN TAGISKOLA TORNATERMÉBEN


Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.