Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

 

IV.GYERMEKNAP ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL
2014. május 25.

A vattaiak immár negyedik alkalommal a szikrázó napsütésben, fergeteges hangulatú gyermeknapot, bográcsfesztivált rendeztek május 24-én. A korszerű gyermekjátékokkal felszerelt játszótér ideális helyszín volt a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt. A vattaiak és a településre látogató vendégeik, családok, baráti társaságok már a kora délelőtti órákban megkezdték a főzősoron a bográcsokban, tárcsákon a gasztronómiai ínyencségek készítését, így rövid időn belül kellemes illatok terjedtek a levegőben. A szigorú zsűri tiszteletbeli elnöki posztját Ihos József kapta, további zsűri tagként dolgopzott: Laczkó Tibor úr, az Etna Pizzéria vezetője, Ivánkai Péter úr, az ETNA Pizzéria konyhafőnöke,Vass Béla képviselő úr és Nagy Ervin úr- akik folyamatosan figyelemmel kísérték az előkészületi munkákat, majd kóstolták a kész ételkülönlegességeket. A JÁTSZÓTÉR egésznapi „alaphangulatát” IHOS JÓZSEF (KATÓ néni) humorista, vidám hangulatú, humorbombákkal fűszerezett műsorvezetése adta meg. A gyerekek a hagyományoknak megfelelően ez évben is együtt reggeliztek a polgármesterrel, délben babgulyást ebédeltek, sőt uzsonnára nagyon finom óriás perecet kaptak üdítővel. Így az önfeled játékhoz minden feltétel biztosított volt. Nagy újjongással, vidám kacajjal vették birtokba a gyermekjátékokat és élvezték a gyermekprogramokat. Többféle játék, kézműves sátor, arcfestés, rendőrautó bemutató, fajátékok, ugrálóvár, és az új műfüves pálya várta a kicsiket.
Az új, egyen polóba öltözött önkormányzati dolgozók és segítőik gondos előkészítéssel szervezték az egésznapos rendezvényt, a változatos, és minden korosztály szórakozását kielégítő nagyszínpadi programokat, mely a gyerekeknek nagy élményt jelentő Pepe bohóc és a Bóbita Együttes műsorával kezdődött, majd a Szomolyai Rece Hagyományőrző Egyesület nótázásával folytatódott. A helyi óvodások és iskolások vidám műsora, a harsányi mazsorettek tánca után kihirdették a bográcsfőző és hússütő verseny eredményét és átadták az értékes díjakat. Az eredményhirdetés után ismét a nagyszínpad elé tömörültek a vendégek az Elite Dance Tánciskola rendkívül színvonalas bemutatójának látványa miatt. Sok-sok tapssal jutalmazták az akrobatikus produkciókat.
A látványos bemutató után Korán István Attila polgármester és Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte a helyi és a vendégként érkezett gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, valamennyi vendéget, akik azért jöttek, hogy együtt ünnepeljék a gyermeknapot és együtt töltsenek el egy kellemes vidám hétvégét, melyhez Vattán az időjárás is nagyon kedvezett.
A köszöntők után folytatódtak a nagyszínpadi programok Henna és Ferry mulatós nótáival, majd következtek a fiatalok kedvencei a ByTheWay és Vastag Tamás műsora. A jóképű énekestől az amúgy is meleg időben felforrósodott a vattai játszótér: a lányok tomboltak, és több száz mobil bámult a levegőben a színpad felé, egy-egy kedves emlék megörökítése érdekében. A rendezvény záró sztárvendége Groovehouse is nagy sikerű koncertet adott, melyet fokozott a zenekar szólóénekesének Judy a 2 éves kislányának a színpadi megjelenése. A záró koncert után Dj. Lexi – közreműködésével éjfélig mulattak a vattai családok és barátaik.
Köszönet a rendezvény szervezőinek és támogatóinak.


8.00 - 9.00 Gyülekezés
9.00 |Tűzgyújtás
10.00 |Reggeli a polgármesterrel
11.00 |Pepe bohóc műsora
12.00 |Szomolyai Rece Hagyományőrző Egyesület műsora
13.00 |Bóbita Együttes
14.00 |Óvodások műsora
14.20 |Iskolások műsora
14.30 |Harsányi mazsorett
14.50 |Bográcsfesztivál eredményhirdetés
15.20 |Polgármesteri köszöntő, Vendégünk: Tállai Andárs államtitkár
15.30 |Elite Dance Tánciskola műsora
16.00 |Henna és Ferry
17.00 |ByTheWay
18.00 |Vastag Tamás
19.00 |Groovehouse
20.30 - 24.00 Dj. Lexi - Utcabál

Két kategóriában lehet indulni a főzőversenyen: bográcsos ételek és sültek (tárcsán, roston).
Jelentkezni lehet: 70/604-3230; 49/333-900 vagy személyesen az önkormányzatnál.
Aversenyzők számára Vatta Község Önkormányzata biztosítja a sátrat, az asztalt, a padot és a tűzifát.

Egész napos programok: kézműves sátor, arcfestés (4óra), rendőrautó bemutató, fajátékok, ugrálóvár.

EGÉSZ NAPOS, SZÍNVONALAS MŰSORVEZETÉS:
IHOS JÓZSEF művész úr (Kató néni!)

 


Birinyi László polgármester

Riport Korán Istvánnal
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.