Vatta község története
Vatta monográfiája
Letölthető»

 

 

Hírek - Archívum 2018

ÓVODAI BALLAGÁSUS!
2018. május 30.

A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODA
2018. június 1-én 10 órakor tartja az
ÉVZÁRÓVAL EGYBEKÖTÖTT
ÓVODAI BALLAGÁSÁT
az
ÓVODÁBAN


Elsőáldozás a vattai római katolikus templomban
2018. május 28.
2018. május 27-én 11.30 órától ünnepi szentmisét tartott a vattai római katolikus templomban Kővári F. Dávid atya.
E napon voltak elsőáldozók:
Majoros Dorina Gina
Simon Panna Barbara
Keresztes Larissza

KONFIRMÁLÁS A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2018. május 20.
Konfirmálás volt a vattai református templomban 2018. május 20-án, Pünkösd vasárnapján az ünnepi istentiszteletet követően.
Igehirdetés szolgálatát Hajnal András református lelkipásztor végezte.
Két fiatal konfirmációi fogadalmat tett Isten és a gyülekezet színe előtt.
  • Lengyel Gergő
  • Bencsik Bence János
A konfirmáló gyerekek és hozzátartozóik: szüleik, nagyszüleik, keresztszüleik számára is különleges esemény, és még emlékezetesebb marad a pünkösdi ünnep azzal, hogy ekkor történt a gyermekük konfirmála. A konfirmálók fogadalmat tettek, majd a gyülekezet nevében, a gyülekezet gondnoka K Tóth János köszöntötte a konfirmáltakat. A gondnok a lelkész úrral együtt egy emléklapot és egy BIBLIÁT adott emlékbe a konfirmáltaknak, akik a konfirmálás után először élhettek az úrvacsora ajándékával is.

VIII. GYERMEKNAP A VATTAI JÁTSZÓTÉREN
2018. május 19.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, az idén is megrendezte Vatta Község Önkormányzata a VATTAI GYERMEKNAPOT, immár 8. alkalommal.
10.00 órakor a játékokkal zsúfolásig berendezett játszótéren Ayala házigazdaként és műsorvezetőként köszöntötte a gyerekeket, akik közös reggelihez gyülekeztek az ünnepi sátorba. A rendezvény fő szervezői virslivel, valamint a helyi konyhai dolgozók által készített finom citromos bodza-és gyümölcsteával fogadták a település legifjabb lakóit, barátaikat és kísérőiket, majd Vatta település polgármesterével vidám hangulatban fogyasztották el a reggelit. A kellemes hangulatú reggelizést követően a gyereksereg birtokba vette a játszótéren berendezett megszámlálhatatlan, különleges gyermekjátékokat / óriás fajátékokat, ugrálóvárakat, trambulint, vízi dodgemet, körhintát és a kis vonatot. De lehetett lovagolni is, és volt arcfestés, lufihajtogató bohóc és kézműves foglalkozás is. Rövid időn belül gyermekkacajtól volt hangos a tér, ahol minden korosztály önfeledten szórakozott, miközben a gyermeknapi ajándék édességekből, és kedvencekből is bőven fogyaszthattak: fánkot, vattacukrot, popkornt. A játék közben kora délután az önkormányzat vendégül látta a gyerekeket egy finom ebédre: tarhonyáshúst fogyaszthattak a vendégek savanyúsággal.
Délután a helyi óvodások vidám zenés, táncos műsorával megkezdődött a színpadon a kulturális program. A hazai csöppségeket a gyerekek nagy kedvence a Csiribiri együttes vidám műsor követte, majd a helyi általános iskolások nagyon színvonalas zenés produkcióval lepték meg a rendezvényen résztvevőket.
A gyerekprodukciók után Korán István Attila polgármester nagy örömmel köszöntötte a több száz gyereket és kísérőiket, hiszen a több napos készülődés után még az idő is kegyeibe fogadta a rendezvény szervezőit és a résztvevőket, így - az önkormányzat-a hivatal- dolgozói, képviselők, helyi intézmények munkatársai fáradhatatlan teljesítménnyel, kedves mosollyal, vidám hangulattal érték el azt, hogy minden megjelent gyereknek egy szép, emlékezetes gyermeknapot biztosítsanak.
A polgármesteri köszöntő után az Alma együttes, egyedi humorral fűszerezve, ismert gyermekdalokkal szórakoztatta a színpad elé gyűlt gyereksereget. A gyermekprodukciók után minden korosztály nagy kedvencei az Írigy Hónaljmirigy csapata fergeteges hangulatú műsorral szórakoztatta a közönséget. A vattai nagysikerű gyermeknapot a TNT élő koncertje zárta. A koncert alatt a színpad előtt beindult a buli, sokan táncra is perdültek.

A nagysikerű rendezvényért köszönet a rendezvény szervezőinek és a lebonyolításban közreműködőknek.


VIII. GYERMEKNAP VATTA JÁTSZÓTÉR
2018. április 16.
A képre kattintva a teljes plakát letölthető!

KUTYAOLTÁS
2018. április 04.

Értesítjük a község lakosságát, hogy az ebek 2018. évi kötelező védőoltása 2018. április 10-én (kedd) 8.00-10.00 óráig lesz a Polgármesteri Hivatal előtt.
Minden 3 hónapos kort betöltött ebet köteles a tulajdonos veszettség elleni védőoltásban, és féregtelenítésben részesíttetni.
A törvényi és rendeleti szabályozás értelmében, aki oltási kötelezettségének nem tesz eleget szabálysértést követ el, és 50.000. – Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A hatályos törvényi előírás kötelezi a települési önkormányzatot az oltatlan eb kártalanítás nélküli leölésére.
Az oltás díja: 4. 000.- Ft/eb, amely a féregtelenítést és az új „Egészségügyi Könyvet” is magába foglalja.
Hívásra házhoz megyek!
Az ebek kötelező pótvédőoltása 2018. április 18-án (szerdán) 8.00-09.00 óráig lesz a Polgármesteri Hivatal előtt.
Vatta, 2018. április 3.

Dr. Pap József
jogosult állatorvos

/Felhívás letölthető *pdf


MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉG
2018. március 14.


Képgaléria

2018. március 14-én 14 órakor az 1848/49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 170-ik évfordulója alkalmából Vatta Község Önkormányzata az elmúlt évek hagyományaihoz híven, az idén is a Szemere Bertalan Tagiskolával közösen szervezett ünnepi megemlékezést az Önkormányzat Dísztermében.
Az ünneplőket Kopcsik Bernadett köszöntötte.
Színvonalas ünnepi műsort adtak a Szemere Bertalan Általános Iskola tanulói.
Ünnepi beszédet mondott: Korán István Attila polgármester.
Az ünnepi megemlékezés után az ünneplők a Miskolci Szimfónikus Zenekar Rézfúvós együttesének kíséretével vonultak át a Szemere Parkba, ahol Szemere Bertalan szobránál az önkormányzat és az iskola képviselői koszorút helyeztek el.


MEGHÍVÓ A MÁRCIUS 15-I ÜNNEPSÉGRE
2018.március 12.

NŐNAPI KÖSZÖNTŐK
2018. február 19.
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

FARSANG A TÜNDÉRKERT ÓVODÁBAN
2018. február 19.
A VATTAI TÜNDÉRKERT ÓVODÁSAINAK
FARSANGI MULATSÁGÁT
2018. február 22-én 15 órától
tartjuk
a Faluház Dísztermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

FARSANG A SZEMERE BERTALAN TAGISKOLÁBAN
2018. február 19.
FARSANG

2018. február 16-án 15.00 órakor
a

SZEMERE BERTALAN TAGISKOLA TORNATERMÉBEN

KAKARÁCSONYI ÜDVÖZLETEK

A képre kattintva a üdvözlet negyobban is olvasható!

VIII Falukarácsony
2017. december 23.

Képgaléria
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven Vatta Község Önkormányzata az idén is megrendezte a Falu Közös Karácsonyi Ünnepségét 2017.december 22-én délután a Faluházban, illetve az előtte lévő téren. A karácsonyi fényekben pompázó szabadidőpark mellett, a település utcáin sétálva, már ünnepi hangulatban érkeztek a családok, barátok, a gyerekek a Faluház színháztermébe, ahol csodálatos karácsonyfa fogadta a vattaiakat.
Az ünnepségen ünnepi köszöntőt mondott Korán István Attila polgármester, aki a saját gyerekkori karácsonyi emlékeit felidézve fogalmazta meg ünnepi gondolatait, majd valamennyi ünneplőnek Békés, Boldog Ünnepeket kívánt.
Ünnepi istentiszteletet tartott: Hajnal András tiszteletes
Ünnepi misét tartott: Kővári F. Dávid atya.
Kedves műsorral köszöntötte az ünneplőket a Vattai Amatőr Színjátszó Kör.
Varázslatos ünnepi hangulatot teremtett a Hórvölgye Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az alig egy éve alakult vattai növendékeinek kamaraegyüttese, akik Báthori Lóránt vezetésével, gitármuzsikával és karácsonyi dallamokkal adtak ünnepi műsort. A zenés műsor után Léhi Liliána, nagyon fiatal vattai tehetség Báthori Lóránt gitárkíséretével a Bűvös Éj című karácsonyi éneket adta elő. A helyi fellépők után Bodnár Attila és Pap Rita Ünnepi műsorral szórakoztatta a közönséget.
A karácsonyi műsor után az ünneplők a Faluház előtti térre vonultak, ahol forralt, forró te, virsli, diós-mákos beigli fogadta a falu lakosságát, miközben a Vaga Banda tűzzsonglőr tartott bemutatót. A karácsonyi közös ünnepség és vendéglátás után feltöltődve tértek haza otthonaikba a vattaiak a családi készülődés folytatására.
Köszönet a rendezvény szervezőinek, a lebonyolításban, az ünnepi műsorban közreműködőknek.


MEGHÍVÓ FALUKARÁCSONYRA
2017. december 06.

A képre kattintva a meghívó további részletei is olvashatók!

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA!
2017. november 29.

A képre kattinta a meghívó nagyobban is letölthető!

MIKULÁS-NAPI PARTIormátus
2017. december 1.

 

MIKULÁS-NAPI PARTIormátus
2017. december 1.

2017 december 1-én 15.30 órától Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete Mikulás Partit rendezett a vattai gyerekek részére. Oroszné Kvaszta Noémi intézményvezető köszöntő szavai után a hagyományokhoz híven a mikulásdíszekben pompázó, zsúfolásig megtelt tornateremben nagyon vidám volt a hangulat. A fogócskázó, kacagó, zsibongó gyerekek nagyon élvezték a partit, majd kicsit lecsendesedve, szájtátva hallgatták A PÓDIUM SZÍNHÁZ: MIKULÁS BÁCSI BAJBAN című vidám műsorát.
A várakozásnak megfelelően a várvavárt mikulás is megérkezett és minden 14 éven alúli vattai és vendéggyereknek óriás mikuláscsomagot ajándékozott az Önkormányzat jóvoltából. A csomagosztás után az önkormányzat munkatársai pizzával és forró teával kínálták a partin megjelenteket, melyet az idén is nagyon jóízűen fogyasztottak a gyerekek és a felnőttek egyaránt.
Köszönet a rendezvény szervezésében és lebonyolításában közreműködőknek


MIKULÁS-NAPI PARTIormátus
2017. november 17.

A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

MEGHÍVÓ BATYUS BÁLBAeformátus
2017. október 30.

A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

FELHÍVÁS!US!
2017. október 24.

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017.(X.25.) rendelete a szociális célú tűzifa támogatásról Letölthető pdf*


Ünnepi Istentisztelet - Jótékonysági Koncert - Testvértelepülési Megállapodás tus
2017. október 21.

A Vattai Református Egyházközség, Vatta Község Önkormányzata és Képviselő-testülete 2017.október 21-én 14.00 órától a Reformáció 500. évfordulója, valamint Vatta és Tiszakeresztúr-Karácsfalva testvértelepülési megállapodásának megkötése tiszteletére Ünnepi Istentiszteletet- és Jótékonysági koncertet tartott a református templomban. A rendkívüli ünnepi alkalomra zsúfolásig megtelt a templom a meghívott vendégekkel, a testvértelepülés küldöttségével, a Vattán élőkkel, és a településről elszármazott, de az ünnepi alkalomra hazatérőkkel. Az Istentiszteleten Hajnal András lelkipásztor köszöntötte:

  • Pásztor Dániel lelkipásztor urat, a TIREK lelkészi főjegyzőjét
  • Dudás Ferenc esperes urat
  • valamennyi megjelent lelkipásztort és gyülekezeteik küldöttségét.
  • Pintér Elemért, egyházmegyénk gondnokát,
  • Dobsa Istvánt, Tiszakeresztúr polgármesterét,
  • Sipos Józsefet, Tiszakeresztúr lelkipásztorát,
  • Kocsis József gondnok urat,
a testvértelepülésről érkezett valamennyi kedves vendéget, a környező települések polgármestereit, küldötteit, mindazokat akik a meghívásra jelenlétükkel válaszoltak. Megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte Mászáros János Elek művész urat, aki a 2012-es Csillagszületik győztese, és aki a mai napon énekeivel és építő gondolataival szólít meg minket.

Köszöntőt mondott: Korán István Attila Vatta község polgármestere, valamint Dobsa István Tiszakeresztúr polgármestere. Vatta község polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagy örömmel tölti el a kettős ünnep, és bízik benne, hogy örök barátság szövődik a testvértelepülések között. Külön örül annak is, hogy ez az esemény az Isten házában történik, itt pecsételődik meg, ilyen szép jubilleumi ünnepen és ennyi ember előtt. "Szeretnénk, ha a közeljövőben az egyre szorosabbra fűzött szálakból kialakulhatna az a lánc, mely soha nem szakad el!" Fejezte be köszöntőjét Korán István Attila polgármester.
A testvérgyülekezet köszöntőjét Sipos József, Tiszakeresztúr lelkipásztora mondta el.
A köszöntők után a két település polgármestere, az egyházak képviselői aláírták a testvértelepülési megállapodást. Az ünnepi alkalmon koncertet adott Mészáros János Elek, aki az ünnepi alkalomhoz fogalmazott meg ünnepi gondolatokat és szívhez szóló dalokat és egyházi énekeket énekelt.Az alkalmon a vattai és a tiszakeresztúri egyházi és önkormányzati képviselők köszöntötték és megajándékozták egymást. A jótékonysági koncert után az ünnepség a templomkertben folytatódott, ahol a két település képviselői emlékfát ültettek. A faültetésnél Pásztor Dániel mondta el ünnepi gondolatait. Az ünnepi Istentisztelet szeretetvendégséggel zárult.Korán István Attila
polgármester

Riport Korán Istvánnal

 

 

© 2005-2018 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.